Dropbox

8.11.12

Hola semua,
Hari ni nak share pasal aplikasi Dropbox
Pernah dengar tak???
Mungkin ada yang dah tau & mungkin ada yang tak tahu

Saya memang guna dropbox ni
Senang nak transfer gambar dari henpon ke pc


Tak payah guna cable atau card reader

Senang kan..

Ada ke sesiapa nak guna juga dropbox ni??

Kalu ada
Meh sini saya share camner nak guna Dropbox ni



Dropbox

Mula2 download dropbox ke dalam henpon dan pc
Pastu create account (x kisah nak create kat pc @ henpon)


Ha, ni la uolls punya inbox...

So, bila dah siap steps kat atas, semua file boleh di transfer ke dropbox
Cara nak transfer sama macam kalau kita nak transfer file ke folder lain
kaedah copy paste pun boleh..
kalau kat henpon, guna kaedah sharing pun boleh..

Senang kan. 
Kat mana2 pun kita leh hantar file ke pc..
Kalau nak lagi faham, layan video ni

sumber : youtube



p/s : nak pakai dropbox ni make sure ada tenet ye..
Kalu tak sampai berjanggut pun x berfungsi...ngeh3x




You Might Also Like

13 ♥ Surat Cinta ♥

  1. @Jue Jaynee InsyaAllah selamat.. guna utk transfer gambar aje coz malas nak kluarkan memory card. Inbox tu kita aje yg boleh access.

    ReplyDelete
  2. @Delimasari cuba la.. tak yah pening2 nak transfer gambar..

    ReplyDelete
  3. menarikni....baru taw pasal dropbox ni :)

    ReplyDelete
  4. OWH,tak pernah dengar pasal drop box ni..Macam best je bunyinya..tapi nak kena ada internet selalu la pulak..heheh..=D

    ReplyDelete
  5. Yes!! Saya pun suka guna dopbox.. geng la kita :)
    Senang yang amat.. semua kerja jadi mudah ada dropbox ni. dahlaa cepat je update. taip kat sini, kat sana pun update skali yang stakat kite taip tu. gmbar2 pun senang je nak berpindah randah. tak guna dah cable2 ni. hihi. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa kan. Wpun skang dah ada juga apps lain yg lebih kurg sama function tp tetap setia dgn dropbox.. Hehe

      Delete
    2. Haaaa kan. Wpun skang dah ada juga apps lain yg lebih kurg sama function tp tetap setia dgn dropbox.. Hehe

      Delete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe