Bahaya Tidur, Lampu Menyala

24.12.12

Hola semua,
fuh, letih tak hilang lagi
baru sampai dari kampung
kali ni balik kl naik bas lagi
coz yang lain still cuti 
sedih...huhu

Takpela
bukan itu tujuan post kali ni
Tadi masa tengah dok belek facebook, 
jumpa satu artikel ni


erk...yeke 
selama ni mmg saya suka tido dalam keadaan lampu yang menyala
bukan lampu tido tau
tapi lampu kalimantang (betul ker namanya??)
dan bukan sekadar dalam bilik, lampu tandas pun menyala

mesti korang kata saya membazir kan
tapi hakikatnya, saya ni penakut tido dalam gelap
huhu
so, acaner tu???



p/s : walaupun dalam artikel tu tulis anak-anak, tapi mesti ada efek juga kat org tua kan..huhu




You Might Also Like

10 ♥ Surat Cinta ♥

  1. Blogreading disini!!
    pernah dgr pasal perkara ni tp selalu ambil remeh..
    gud sharing!!
    ^_^

    ReplyDelete
  2. Hari2 tidur lampu terbuka, alasan takut anak tersedak susu malam2.. nampaknya kena cari lampu tidur ni... tq share...

    ReplyDelete
  3. @Putera Dunia tu la, kena ada lampu juga...tp utk kesihatan baby kena la cari lampu yg bersesuaian..

    ReplyDelete
  4. hmm mungkin takde kesan bg mereka yg dah biasa tido dalam keadaan terang kot....kalau yg tak biasa tu akan rasa tak puas je tido bila lampu terpasang...momentum mimpi indah pon terganggu...haha

    yg bab hadith tu tak berani komen...

    ReplyDelete
  5. din boleh tidur dalam gelap ataupun terang..tapi kebanyakkan tidur dalam terang.. =_= erkkk betul ke ni din sejak kecil tidur tak tutup lampu =_= law tetutup pun elktrik kena potong haha

    ReplyDelete
  6. @Hatimi Tahirruddinkalu gelap, mimpi kena kejar hantu...takut..huhu

    ReplyDelete
  7. @D i n sama la...kalau blackout mesti terjaga, pastu x leh tido

    ReplyDelete
  8. Awak dgn sy sama je. dah biasa tidur cerah. tp kalau nk bergelap pun xleh 100% gelap. mesti kena ada sikit chaya.. cuma future xtau lah pulak kan cmne, skg ni belum ada org sebelah lg.. hehehe,

    ReplyDelete
  9. @baby comel hahaha...kalu dah ada teddy bear bernyawa kat sebelah, cepat2 tutup lampu...hihi...erk..

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe