Aktiviti Barbeque Di Tahun Baru Cina 2013

11.2.13

Hola semua,

Aktiviti Barbeque Di Tahun Baru Cina
Harap korang semua menabah je la dengan entri aku kali ni sebab 
penuh dengan gambar-gambar yang menggiurkan...
Sila sediakan sekotak tisu yang baru dibuka untuk lap ayaq liuq masing-masing
hehehe

Memang dah jadi aktiviti wajib family kitorang kalau berkumpul je
mesti nak buat barbeque..
pastu jemput sedara mara datang makan
So, kali ni sempena cuti Tahun Baru Cina, sekali lagi kami membakaq segala 
ayam, ikan, udang, sotong dan sosej untuk santapan dinner...

bahan diperap untuk barbeque
bahan-bahan perapan

riang ria di tahun baru cina
anak sedara yang sgt notty

riang ria di tahun baru cina
kemain lagi ye korang ni

barbeque
nyum3x... sedapnya

barbeque ayam
ayam...nyum3x

barbeque ayam dan ikan
ayam & ikan...nyum3x

barbeque siap
dah siap pun

barbeque
masing2 menabah je...sabar, baca doa makan dulu

barbeque
antara menu yang dihidangkan...nyum3x

barbeque
doa dah dibaca, apa lagi, jemput la makan...nyum3x






You Might Also Like

18 ♥ Surat Cinta ♥

  1. Meriahnya... dah lama aku tak gather dgn family mcm ni ==' tapi yg udang sotong tu pergghhhh! nak lak cecah dgn air asam... mesti mak mentua lalu pung wat tak reti jer hahahahah >..<

    ReplyDelete
  2. dah kerak keruk kerak keruk dah bunyi perut ai tgk makanan2 tu....haishhh

    ReplyDelete
  3. Aaaa. Sedapnya..semalam, saya baru cadang nak buat bbq..hehe..mencari resipi. Bolehlah share resipinya ye..

    ReplyDelete
  4. bila kumpul reramai then buat mcmni mmg slera nak mampos mkn kn?? hhah... adeeeiii mmg buat lapar owhh..

    ReplyDelete
  5. slurppp slurpppp sedut air liur =.=' knp takde nampak muka ko? kantoi mulut penuh dgn makanan :P

    ReplyDelete
  6. memang menggiurkann...erkkk....melelehh

    ReplyDelete
  7. waa..meriah nya..sedap2 pulak tu..terliur..selamat bercuti la ya..rasanya tak terlambat lg nak ucap..:-)

    ReplyDelete
  8. wah!! bestnyer bbq..td bawu pas tengok kwn post pasal bbq gak..hehe

    lama da xwat..salu wat kalo ade camp kat kampus jek..sonoknyee wat ngn family.. ^_^

    ReplyDelete
  9. perghh.. melihatkan ayam dibakor tu.. perhggh.... terus je lapor..

    best tgk family bee... bahagia je terasa.. untung ada keluarga mcni... tetiba sayu plak tgk...

    ReplyDelete
  10. @paripariputih mmg pun, kitorg mmg suka wat barbeque sbb kat sini senang cari bahan mentah yg fresh...jemput ler skali mak menua makan...

    ReplyDelete
  11. @Hatimi Tahirruddin mohon pergi makan ye timie... cian perut tu...

    ReplyDelete
  12. @Nurul Aini alamak... lupa nak tulis skali resepi perapan... kena wat entri lain la kot

    ReplyDelete
  13. @Lina Hamiedah mmg pun, ni pun kira 2 pakcik & 3 cousin je yg dtg... sbb kitorg wat adhoc.. kalau tak mau limanam bijik keta datang

    ReplyDelete
  14. @kopi pasta sedut air liur?? guna la tisu.. eh, aku kan malu2 kucen.. mana nak nampak dalam gambar...*padahal aku tukang snap gambaq...hihi

    ReplyDelete
  15. @seribupilihan ni cuma skit je... kalau ikutkan ramai lgi sedara yg biasa dtg.. selamat bercuti jugak utk awk

    ReplyDelete
  16. @Yana Sakura tak pernah wat ngan family ker?? ha, apa kata nanti cuti yana suggest ngan family...best tau

    ReplyDelete
  17. @potia casadelarossa kitorg mmg biasa gath camni.. kadang2 wat kat umah mak sedara... sbb family i ni besar & majoriti dok dekat2... eh, nape plak tetiba sayu??

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe