Resepi Mee Segera Goreng Si Teruna

11.2.13

Hola semua,

Sape pernah makan mee segera goreng??
Mesti la ramai yang pernah kan
So, hari ni aku nak share resepi bergambar mee segera goreng si teruna
*teringin nak rasa versi  mr copy paste pulak


Resepi Maggie Goreng Si Teruna
Mula-mula tumiskan bawang, bawah putih, cili, ikan bilis & serbuk pati knorr yang telah diblender

Resepi Maggie Goreng Si Teruna
setelah tumisan dah garing, masukkan fishball & fishcake dan kacau lagi

Resepi Maggie Goreng Si Teruna
Lepas tu, pecahkan dua biji telur, biarkan seketika & kacau lagi

Resepi Maggie Goreng Si Teruna
masukkan sayur sawi dan lobak merah, kacau lagi

Resepi Maggie Goreng Si Teruna
ni mee segara (apa2 jenama pun boleh) yang telah dicelur dan ditoskan serta ditaburkan garam secukup rasa

Resepi Maggie Goreng Si Teruna
Masukkan mee segera tadi ke dalam kuali

Resepi Maggie Goreng Si Teruna
Kacau mee segera sambil masukkan kicap secukup rasa & warna

Resepi Maggie Goreng Si Teruna
gaul lagi hingga sebati & masak

Resepi Maggie Goreng Si Teruna
Hidangkan mengikut citarasa anda


p/s : malam ni semua cuti masuk dapur tu sebab si teruna @ adik aku yang amik alih...hihi



You Might Also Like

24 ♥ Surat Cinta ♥

  1. malam ni sy makan berger..baru habis bakar.. ;) confirm kena tidur lewat.. =,='

    ReplyDelete
  2. nyum2x...err gambar last tu kekurangan mulut.. mata dh ada dh.. :P

    ReplyDelete
  3. menabah nk komen hahaha


    #aku xske telur

    tp cm sedap

    ReplyDelete
  4. kenapa tiba2 terasa macam lapar ni? nampak sedap la dikbi...

    ReplyDelete
  5. walaupun megi klu masak mcni mmg sedap kan???...

    ReplyDelete
  6. pergh mentabah aku carik kotak komen ko ni dik bi == mee ko tu dah mcm style mamak weh... mencongkam hahahaha

    ReplyDelete
  7. aku suke megi kalau kau masak..


    ehh..

    dikbee nak menu nasi ayam buleh..
    Cikzaitul

    ReplyDelete
  8. @Lina Hamiedah apa lagi...masuk ler dapur..selongkar makanan...hihi

    ReplyDelete
  9. @4feet8 wah...bege bakar. x pernah rasa lagi

    ReplyDelete
  10. @kopi pasta eh, x terpikir plak nak wat smiley... wei, bila nak wat maggie goreng kat aku???

    ReplyDelete
  11. @Iffah Afeefah ooo.. yeke, x pecah telur tak best la...huhu

    ReplyDelete
  12. @Farah Waheda Wahid tah la... sy pun tak tau sedap ke tak sbb x mkn...huhu

    ReplyDelete
  13. @potia casadelarossa haah... kena plak kalau pakai rencah sendiri, lg best..

    ReplyDelete
  14. @paripariputih la... x jumpa ker?? eh, takkan tak pernah komen kat sini ppp??

    ReplyDelete
  15. @Anonymous wei, ni lagi special tau... air tangan bakal suami mithali..mana nak carikk... hihi

    menu nasi ayam?? InsyaAllah kalau aku buat nanti aku bg yek...

    ReplyDelete
  16. wah...siap tunjuk step by step...hehe

    ReplyDelete
  17. hoho, megi goreng si teruna. confirm sedap ni. Post la sikit kat sini, kakak.. hehehehe, hai si teruna :p

    ReplyDelete
  18. @Hatimi Tahirruddin haah ler... resepi bergambar lagi menarik kot...hihi

    ReplyDelete
  19. @baby comel ala, dah abis la... teruna ni bukan yang budak encem tu tau.. ni yg bongsu. dia mmg boleh masak..kira ok la..

    ReplyDelete
  20. sedapnya..step by step dengan gambar..lagi memukau selera..sedapnya.

    ReplyDelete
  21. mak selalu buat camni..tapi... saya ni ntah bila nak buat sendiri pula..hehehe

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe