Cara Tukar Template Blog Di Blogspot

6.11.13

Hola semua,

Semua orang mengidamkan blog yang cantik kan
Tapi tak semua orang pandai nak edit or design blog
Ye la, semua pakai code HTML
Mau juling bijik mata kan... hihi

Sebenarnya, banyak template2 sedia ada di internat.
Just google dan cari template yang berkenan di hati.
Kalau dah jumpa, klik download dan save.

Cara tukar template di blogspot

Cara Tukar Template Blog Di Blogspot
kredit : http://btemplates.com/


Mudahkan.... tak perlu nak usik code HTML
Lepas tukar, maybe widget akan lintang pukang sikit.
janagan risau, just pergi 

Dashboard --> layout

dan susun semula widget korang kat situ..

ni antara blog yang aku tukarkan template

Cara Tukar Template Blog Di Blogspot
http://www.paripariputih.com/

Cara Tukar Template Blog Di Blogspot
http://www.mawardiyunus.com/

Selamat mencuba.... :)


You Might Also Like

12 ♥ Surat Cinta ♥

  1. nak main coding ni masih tak berani lagi lah DB...

    ReplyDelete
  2. @Farah Waheda Wahid yang ni tak perlu usik code HTML ... :)

    ReplyDelete
  3. Betul.. Mula2 blogging mmg sy guna apa yg de je..

    ReplyDelete
  4. Dulu expert lah juga main coding ni tapi sekarang dah lupa -.-

    ReplyDelete
  5. Adik failed la bab edit blog ni.. hehe, entah bila la nk pandai buat pun xtau. kak dikbe hebat =)

    ReplyDelete
  6. kalau jenis malas, memang tak leyh nak buat ape la dah , ahahaha !

    khas untuk diri sendiri..

    ReplyDelete
  7. mcm mana cara nak tukar ayat kat atas tu...yg home,tutorial,blog design dll

    ReplyDelete
  8. tq for sharing... saya try buat tak jadi la... terus layout dia haru biru... budak baru belajar...byk lg nk kena explore..rasa mcm mencabar jugak nk buat bg org buta it mcm saya ni..huhu...

    ReplyDelete
  9. terbaik bos.. :)

    www.wanpulautioman.com

    ReplyDelete
  10. jenuh sis buat x menjadi almaklum memang kebutaan IT hahaha..nak mintak tolong buatkan ley x? hehehe :p

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe