1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway

14.9.14

Hola semua,

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway | Buat pertama kali aku bersama CREW Ai Media Network menerjah lokasi sukan permotoran ni untuk aktiviti fotografi kami. Aktiviti kali ni agak mencabar kerana kami akan menggunakan teknik 'Panning' untuk merakamkan gambar acara permotoran ini. Seriusly, ini pertama kali aku mencuba teknik ni. Sebelum ni tak pernah tahu langsung apa itu teknik 'Panning'.

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia - teknik panning


1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia


1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia - pentas penyampaian hadiah


Sebelum bercerita mengenai Teknik 'Panning', meh nak cerita pasal sukan permotoran yang kami pergi ni. Acara ni dinamakan 1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia. Lokasi acara ini adalah di Elite PLUS Speedway. Kategori yang dipertandingkan adalah :

  1. Kayo Minigp (Open)
  2. Kayo Minigp (Novice Junior) 
  3. Pocket Bike
  4. Supermoto CKD Open
  5. Supermoto Open

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia - persediaan sebelum bermula

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia - di garisan permulaan

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia - menunggu pelepasan

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia - persediaan terakhir

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia - kemenangan


Apa Itu Panning ?


Panning adalah salah satu teknik fotografi yang digunakan untuk membekukan gerakan pada benda yang bergerak. Cara melakukan panning adalah dengan menggerakkan kamera searah dengan arah gerakan objek yang ingin dibidik sehingga objek difokus, sementara latarbelakang akan nampak kabur. Teknik Panning sering dipakai untuk pengambilan gambar sukan permotoran


Hasil Gambar Menggunakan Teknik Panning


1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia

1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia | Elite PLUS Speedway
1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia

Ha.... Ni ler hasil kali pertama aku mempraktikkan teknik panning ni masa acara 1 Minimoto Challenge 2014 Malaysia tu. Kira ok la kan... hehe... Lastly, Jom kita layan video yang dirakam oleh salah seorang Crew Ai Media Network






You Might Also Like

4 ♥ Surat Cinta ♥

  1. peehh..cantik laahh gamba..kalau bg saya yg snap gmbar..mmg nampak jalan jer laa..moto nth ke mana..good job!

    visit and comment me back yea..nti senang i nk blogwalking..

    ReplyDelete
  2. Tak tau nak kata apa. Cuma terpegun tengok gambar-gambar kat atas tu. :D

    ReplyDelete
  3. Macam ni hasilnya gunakan teknik panning.

    Memang nampak berbeza kualiti visual tu

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe