Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya

10.12.15

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya | Ingat tak ritu aku ada share pasal pengalaman di Hotel Bangi-Putrajaya ?? ha, skang aku nak sambung cerita bab makan pulak. Ekceli masa menginap di hotel Bangi-Putrajaya ritu, aku makan kat 3 restoran dalam hotel ni. Tapi dalam entri ni aku share pasal sarapan pagi di Cafe Lavista dulu ekk.

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya

Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya


Kalau menginap di hotel selalunya dapat sekali sarapan pagi kan. Jadi di hotel Bangi-Putrajaya ni, pakej penginapan termasuk breakfast di Cafe Lavista. Tapi Cafe Lavista ni pun ada juga menyediakan Buffet Lunch Dan Buffet Dinner, cuma yang tu kena bayar lain harga la. So, jom tengok apa yang ada untuk sarapan pagi di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya ni.

Ni antara makanan yang disediakan untuk breakfast. Ha, dari makanan ala barat sampai ke menu melayu. Ada nasi lemak, western breakfast set, pelbagai jenis roti, roti canai, salad, buah-buahan, noddles station dan banyak lagi. Kat noddles station ni, mee akan dimasak bila kita request, walapun kena tunggu sekejap, tapi puas hati sebab makanan dah pasti panas dan menyelerakan. 

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
set western breakfast

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
set western breakfast

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
roti canai dan kuah kari

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
oat dan salad buah-buahan

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
salad

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
buah-buahan

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
roti bakar

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
pelbagai jenis roti

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
nasi lemak

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
round 1 : nasi lemak... hehe

Memandangkan kelaparan, first round harus la aku amik nasi lemak dengan rendang ayam. Sedap pulak sambal nasi lemak dia. dah abis nasi lemak, baru aku pi try yang lain. hehe..

Kat bawah ni pulak deretan cereal atau bijrin. best giler bila campur-campur semua, pastu letak susu. Budak-budak mesti suka kan. Aku tengok diorang kemain suka, siap menambah lagi. 

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
bijirin

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
bijirin (cereal) kegemaran kanak-kanak

Sudut ni pulak sudut minuman, ada pilihan sama ada nak sejuk atau yang panas. Tapi bagi aku biasa la. Pagi-pagi mesti cari teh tarik. So, tarik la sendiri yek... hehe

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
kaunter jus - minuman sejuk

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
kaunter teh - minuman panas

Secara keseluruhannya, puas hati bila breakfast kat Cafe Lavista ni. Makanan banyak, sedap dan best. Ruang makan yang luas dan selesa. Kaunter pun teratur jadi takde la berebut nak amik makanan. Bagi yang merokok dan inginkan udara pagi yang segar, boleh duduk di bahagian luar. Selesa juga kat luar tu sebab terlindung dari cahaya matahari. So, xde la panas.

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
Kaunter makanan 

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
Kaunter makanan

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya
Ruang makan di luar

Kesimpulan yang aku boleh buat, menginap di Hotel Bangi-Putrajaya ni memang best. Bilik selesa, cafe selesa, kemudahan lengkap dan staff pun very helpful. Kalau korang nak baca pasal bilik dan kemudahan di Hotel Bangi-Putrajaya ni boleh tengok entri yang lepas [LINK]. Untuk maklumat mengenai breakfast pulak boleh rujuk bawah ni. Pada yang bercuti kat sini sempena cuti sekolah ni, enjoy your holiday ekk... adios

Breakfast di Cafe Lavista Hotel Bangi-Putrajaya

Masa :
6.30 am - 10.30 am

Untuk lunch dan dinner sila rujuk website :


p/s : nantikan entri seterusnya untuk review 2 lagi restoran di Hotel Bangi-Putrajaya



You Might Also Like

0 ♥ Surat Cinta ♥

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe