SAMBUTAN MAJLIS ULANG TAHUN KE-2 PROJEK TRAVEL MERIAH

4.3.16

SAMBUTAN MAJLIS ULANG TAHUN KE-2 PROJEK TRAVEL MERIAH | Tak boleh move on.. tak boleh move on lagi... huwaaa... Terbayang-bayang lagi sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel yang diadakan di Restoran D'saji KL Titiwangsa. Bila dapat aje gambar dari Photographer Official Lensofobia, terus dok belek satu-satu gambar. Rasa nak repeat je balik malam tu.. huhu

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel

Jujur aku cakap, malam tu disebabkan perasaan nebes dan juga banyak persediaan perlu dibuat, aku jadi kurang enjoy dalam majlis tu. Rasa macam kenduri kawen sendiri pulak nebesnya. Banyak di antara tetamu yang aku tak sempat jumpa dan beramah mesra.. huwaaaa, korang sorry tau kalau ada yang aku tak sempat tegur malam tu... huhuhuuhhuuuuuu

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Salah seorang penulis terawal Projek Travel iaitu Nurramizah Fadzil

Ok.. Ok.. kita abaikan kejap pasal perasaan nebes tu. Aku sebenarnya nak share dengan korang pasal kemeriahan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel ni. Siyesly, kami semua admin Projek Travel tidak menyangka sambutan ke-2 Projek Travel ini akan menjadi kenangan yang paling indah sepanjang penubuhannya. Setelah melalui pelbagai rintangan dan juga dugaan, alhamdulillah majlis pada malam tersebut berjalan dengan lancar. Good job korang.....

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
7 orang admin Projek Travel (seorang tak dapat hadir..sob sob)

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Acara potong kek bersama wakil Restoran D'saji KL Titiwangsa

Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel telah diadakan di Restoran D'saji KL Titiwangsa selaku penaja rasmi lokasi. Restoran yang terletak di belakang Istana Budaya ni besar jugak kawasan dia dan dibahagi kepada beberapa dewan dan juga sebuah restoran. Cantik tempat ni sebab berkonsep kayu dan sesuai kalau nak buat majlis-majlis keraian seperti majlis perkahwinan. Lagipun mudah sebab kat sini disediakan sekali pakej katering under D'saji Catering. Sape tak kenal kan katering depa ni.

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Suasana di luar Dewan Tulip salah satu dewan di Restoran D'saji KL Titiwangsa

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Suasana di dalam Dewan Tulip salah satu dewan di Restoran D'saji KL Titiwangsa

Makan malam kami untuk Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel ni juga disediakan oleh pihak D'saji KL Titiwangsa. Tapi bukan macam lauk kenduri tu tapi konsep BBQ. Sesuai la kan sebab boleh makan banyak-banyak kali dan santai sikit. Tapi ramai yang memuji keenakan makanan dari D'saji KL Titiwangsa ni.

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Makan malam berkonsep BBQ

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Antara menu BBQ yang ada

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Ruangan desserts

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Buah-buahan

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
dessert

Malam tu jemputan kami lebih kurang 100 orang yang terdiri dari Pengurus Besar Hotel Tenera D’Saji Tuan Haji Muhammad Shafie selaku wakil dari Restoran D’Saji KL Titiwangsa, wakil dari Unit Perancang Ekonomi Negeri Selangor (UPEN), Gaya Travel, wakil-wakil penaja, rakan-rakan media, artis, bloggers dan sahabat PT. Maaf jika ada yang kami tak dapat jemput sebab very limited seat la... huhu... Ampun tau, ada rezeki next event kami jemput lagi.

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Tetamu VIP

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Rakan artis

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Rakan media

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Rakan blogger

Untuk persembahan malam tu, semua tetamu dihiburkan dengan persembahan menarik dari kumpulan tarian kebudayaan Restoran D'saji KL Titiwangsa yang berunsurkan tarian etnik masyarakat Borneo. Semua orang teruja dengan persembahan kebudayaan ni. Mana taknya, yang persembahan kebudayaan tu siap ada gimik menggunakan sumpit kot.. Pandai Tn Hj Muhammad Shafie menggunakan alat sumpit tu. Kalau aku, sampai esok pun tak kena.. haha.

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Persembahan kebudayaan dari restoran D'saji KL titiwangsa

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Persembahan kebudayaan dari restoran D'saji KL titiwangsa

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Tn Hj Muhammad Shafie mencuba alat sumpit

Selain itu, ada juga persembahan dari artis tanahair di bawah naungan Indigital Music iaitu dari kumpulan Sakura Band yang popular dengan lagu 'Melepaskanmu', Sandra (mentor Legend) yang popular dengan lagu 'Hey Kau' dan juga Sarah Fazny (Mentor Legend) dengan lagu singlenya 'Tak Mungkin'. Aku sangat kagum dengan artis naungan Indigital Music ni. walaupun bergelar artis tapi diorang ni maintain humble dan sangat friendly. Ha... artis macam ni la baru best, tak kekwat. ha, good luck Sakura Band dan Sandra sebab terpilih dalam pencalonan ABPBH29. Korang-korang jangan lupa vote untuk diorang ni tau...

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Sarah Fazny (Mentor Legend) dengan lagu singlenya 'Tak Mungkin'

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Sandra (mentor Legend) yang popular dengan lagu 'Hey Kau'

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Sakura Band yang popular dengan lagu 'Melepaskanmu'

Makan dah, persembahan dah, tak lengkap la majlis kalau takde hadiah kan. Alhamdulillah, kami menerima banyak penajaan untuk hadiah dan juga goodies bag. Untuk malam tu kami menyampaikan beberapa anugerah dan penghargaan untuk penaja dan sahabat-sahabat Projek Travel yang banyak memberi sumbangan dan menyokong kami sepanjang 2 tahun ni. Ha, nampak tak trofi yang cantik tu??. Itu la hadiah untuk King dan Queen Of The Night... kerlassss jahhh...

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Hadiah anugerah dan penghargaan Projek Travel

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Antara penerima hadiah penghargaan - Zulkifli Bujang

Anugerah Ikon Sahabat PT (blogger)
Eazy Izuddin

Anugerah Ikon Sahabat PT (Media Sosial)
Yazid Izzat

Anugerah Khas PT
Nurramizah Fadzil

Anugerah Penghargaan Terima Kasih
Amir Nawawi
Miera Nadhirah
Emas Putih
Bro Framestone
Hariri
Neyra Shazeyra
Zulkifli Bujang
Soleh Ahmad
Gaya Travel
Adib

Hadiah untuk Lucky Draw pun ada... Untung wei sebab ada hadiah tudung naelofar kot (idaman hati tu). Ada jugak hadiah lain seperti batik exclusive, luggage, ukulele, barangan merchandise dan juga voucher redbox... bestkan, nape la admin disqualified untuk menang hadiah.. huhuhaha

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Hadiah Lucky Draw

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Salah seorang penerima lucky draw luggage dari Red Stilletto Camper

Ada lagi satu yang menarik sepanjang berlangsungnya Majlis Ulang tahun Ke-2 Projek Travel ni yang membuatkan ramai yang tak boleh move on iaitu super duper ohsem photobooth dari Theseplay Photobooth. siyes weii, dalam banyak-banyak photobooth yang aku pernah try, diorang ni the best. Gambar cantik giler. Pulak tu siap boleh print unlimited plak. Menyesal aku tak tadah muka banyak-banyak kat depan kamera depa... hahahaha

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Theseplay Photobooth

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Hasil gambar dari Theseplay Photobooth

Haish, rasa macam panjang lagi nak cerita tapi nak buat camne. Kang korang boring plak nak baca kan. Xpe la, cuma last skali aku nak cakap selaku wakil admin Projek Travel, aku nak wish jutaan terima kasih kepada semua yang terlibat dengan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel ini. Sesungguhnya malam tersebut akan meninggalkan 1001 kenangan kepada kita semua hingga ada yang masih lagi tak boleh 'Move On'. Semoga ikatan ukhuwah antara kita akan berterusan dan kepada Projek Travel, semoga terus sukses!!

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Tetamu yang hadir dan memeriahkan sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel

Copppp... Last-last, nak belanja korang gambar admin gegel Projek Travel masa majlis tu. Malam tu kami dimekapkan oleh MUA @nuramni11. Cantik tak?? *sila jawab dengan jujur ekk*. So, sape-sape nak cari MUA untuk kahwin or dinner ke boleh rujuk IG dia ye.

Sambutan Majlis Ulang Tahun Ke-2 Projek Travel Meriah
Admin wanita Projek Travel

SENARAI PENUH PENAJA
MAKLUMAT PENAJA
D'Saji KL Titiwangsa
Instagram : @dsajikltitiwangsa

Gaya Travel
Twitter : @gayatravel
Instagram : @gayatravel
Afiya Kuala Lumpur
Facebook : Afiya Kuala Lumpur
Twitter : @AfiyaMY
Instagram : @afiyakualalumpur
Indigital Music
Facebook : Indigital Music
Twitter : @IndigitalMusic
Instagram : @indigitalmusic
ThesePlay
Facebook : Theseplay
Twitter : @theseplay
Instagram : @theseplay
Lensofobia Global
Facebook : Lensofobia Visual
Instagram : @lensofobia
Red Box
Twitter : @ILuvRedBox
Instagram : @ILuvRedBox
Red Stiletto Camper
Facebook : RedStiletto Camper
Instagram : @redstilettocamper
Hijrah Couture
Facebook : Hijrah Couture
Twitter : @HijrahCouture
Instagram : @hijrahcouture
ConfettiByMr
Instagram : @confettibymr
ByFauziAryaan
Facebook : Byfauziaryaan
Instagram: @byfauziaryaan
Dea_AlMughni
Instagram : @dea_almughni
Selamat Bercuti
Facebook : Selamatbercuti.com
Twitter : @selamatbercuti
Instagram : @selamatbercuti
Safurara
Facebook : Sugarland By Rara
Instagram : @sugarlandbyrara
Niza Cake House
Facebook : Niza Danudin
Ang Jumei
Facebook : MekZumbie Page
Twitter : @mek_zumbie
Instagram : @mek_zumbie
Yatie Adam
Facebook : Gnor Gnur
Twitter : @gnorgnur
Instagram : @vitaminsno1
Website : www.yatiadam.com
Spa Mawar Putih
Facebook : SPA MAWAR PUTIH
Instagram : @spamawarputih
Fairyna Beauty
Instagram : @farinabasneemakeup
FizGraphic
Facebook : Fizgraphic
Instagram : @fizgraphic
Akamika Gift
Facebook : Akamika Gift
Twitter : @akamikagift
Instagram : @AkamikaGift
Hariri Zolkifli
Facebook : Hariri Zolkifli
Instagram : @HaririZolkifli
CVS Production
Facebook : CVS Production
Twitter : @CVSProduction
Instagram : @cvsproduction
Fanikatun
Facebook : Fanikatun.com
Instagram : @ahmed.fani

You Might Also Like

12 ♥ Surat Cinta ♥

  1. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaameriahnya. eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala... lupa nak tepek muka bos... eh

      Delete
  2. memang best dinner korang..tempat cantik..makan sedap..hadiah gebum..eh apa nak lagi..dapat amik gmbar banyak2 lagi haahahah..huwaa bestnyerrrr...moga terus success Projek Travel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaaa.... tengkiu kak diya. ^_^

      Delete
  3. alhamdulillah..dua tahun dah kan..moga projek travel terus maju..

    ReplyDelete
  4. Tahniah buat semua . Kalian memang bekerja kuat .

    ReplyDelete
  5. Tahniah buat projek travel moga terus berjaya di masa akan datang

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe