HAPPY BIRTHDAY ALTHEA DAN CONTEST INSTAGRAM #ALTHEATURNS1

18.8.16

HAPPY BIRTHDAY ALTHEA DAN CONTEST INSTAGRAM #ALTHEATURNS1 | Sebenarnya birthday Althea Korea dah lepas la uols pada tanggal 20 Julai lepas tapi baru hari ni aku berkesempatan nak buat entri. Ampun Althea, kelewatan ni bukan disengajakan tapi demi mendapatkan gambar yang berkualiti. Maklum la Althea ni dari Korea so harus la nak bagi yang terbaek kan. Mana tau depa nak amik aku jadi model, dapat merasa pi Korea. hahahahaha... *berangan je la....

Happy Birthday Althea Dan Contest Instagram #Altheaturns1
Produk kecantikan dari Althea Korea

Apa itu Althea Korea? Mungkin ramai yang dah tau, tapi aku pasti ada juga yang tak tau. Jadi Althea Korea ni adalah sebuah website e-commerce berasal dari Korea yang menjual produk-produk kecantikan dari Korea. Kini Althea sudah membuka cawangan di Singapura, Filipina, Indonesia dan Malaysia. Aku rasa semua sedia maklum dengan kualiti produk kecantikan dari Korea. Tu sebab wanita kat sana cantik-cantik dan comel-comel. So, kalau nak jadi comel ala-ala K-pop, dah tak perlu nak ke Korea. Boleh order je dari laman web Althea Korea cawangan Malaysia ni di my.althea.kr

Happy Birthday Althea Dan Contest Instagram #Altheaturns1
Laman web Althea Korea

So, sempena birthday Althea Korea yang pertama ( #Altheaturns1 ) aku pun shopping la kat sini. Mana taknya, harga yang ditawarkan sangat murah dan berbaloi-baloi. Pulak tu jika pembelian melebihi RM150, penghantaran percuma. So, memang aku klik la masuk BAG mana yang berkenan. Tambahan pulak beli masa birthday ni ada banyak promosi dan juga setiap pembelian akan dihantar bersama dengan Suprise Gift dan Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit. Aik, ni sape punya birthday ni. Terbalik pulak, dia punya birthday, dia bagi kita hadiah. Tapi takpe la... i loike... muahhmuaahhh.... Oh ya, penghantaran mengambil masa 10-15 hari ye sebab jauh nak kena naik kapal terbang. hehe.. Ni la produk-produk yang aku beli :

Happy Birthday Althea Dan Contest Instagram #Altheaturns1
Witch's Pouch - Selfie Awesome Gel liner

Witch's Pouch
Selfie Awesome Gel liner

60% diskaun
RM60.00
RM24.00

Happy Birthday Althea Dan Contest Instagram #Altheaturns1
Witch's Pouch - Velvet Two Way Cake

Witch's Pouch
Velvet Two Way Cake

54% diskaun
RM100.00
RM46.00

Happy Birthday Althea Dan Contest Instagram #Altheaturns1
Innisfree - No-Sebum Blur Primer

Innisfree
No-Sebum Blur Primer

42% diskaun
RM59.00
RM34.00

Happy Birthday Althea Dan Contest Instagram #Altheaturns1
Witch's Pouch - Banhana Mascara (Sweet Volume)

Witch's Pouch
Banhana Mascara
Option
Sweet Volume

59% diskaun
RM66.00
RM27.00

Happy Birthday Althea Dan Contest Instagram #Altheaturns1
Witch's Pouch - Banhana Mascara (Sweet Curling)

Witch's Pouch
Banhana Mascara
Option
Sweet Curling

59% diskaun
RM66.00
RM27.00

Happy Birthday Althea Dan Contest Instagram #Altheaturns1
Happy Birthday Althea

Lagi satu, sempena birthday Althea Korea ni, depa ada buat Contest Instagram. Tu sebab depa bagi Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit. Syarat nak join contest ni kena ambil gambar kita bersama dengan Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit tu dan upload di Instagram bersama hashtag #AltheaTurns1. Hadiah dia lumayan ooooo.... meh tengok advertisement depa :

Althea's Birthday Celebration 20th - 31st July, 2016

* Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit
- For orders placed on 20/7 onwards. While stocks last.

* Free Goodies for first 1,500 shoppers
- Full size beauty products. While stocks last.

* Birthday Giveaway. Pick 3 Top Sellers for 100% REBATE!
- Rebate will be credited into your account.

* #AltheaTurns1 Instagram Contest
- Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as

~Macbook Air~
~Ipad Air 2~
~iPhone 6S~
~Galaxy S6 Edge~
~Canon EOS M10 Selfie Camera~
~Althea credits~
~beauty hampers from Althea!~
- Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.
- Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.

Happy Birthday Althea Dan Contest Instagram #Altheaturns1
Contest Instagram #Altheaturns1

Giler best hadiah tu. Apa lagi, harus la aku mencuba nasib jugak kan. Jadinya, aku pun pergi photoshoot outdoor demi nak mendapatkan gambar yang gebum-gebum ni. Gigih Tak??? Penyertaan ada lebih kurang 2000++ dari pelbagai jenis negara. Wow, saingan semua hebat-hebat. Semua gambar cantik-cantik belaka. Harap-harap sangkut la satu hadiah untuk aku. Tak dapat iPhone 6S, dapat Macbook Air pun jadi la... ehhh.. hehehehe... So, doa-doakan la aku menang ye... amin. *psstt.. kalau rajin, tolong la klik like skali ye... tq.. muahh muahhh







You Might Also Like

5 ♥ Surat Cinta ♥

  1. Hye Dik Bee. This is Mira from Althea. We would like to thank you for joining in our online Birthday Party! Your pictures are awesome! Thank you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Mira... Hopefully dapat sangkut satu hadiah ^_^

      Delete
  2. Nice pictures. Lawa shot, ni mesti dari Potia. Hehehe! All the best Dik Bee :)

    ReplyDelete
  3. setelah bertahun berlalu, ni la pestime dapat tengok gambar dikbee..hehe..

    btw, nice shot la, seriusly dah macam duta produk dah..

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe