SHOPPING ONLINE MUDAH DAN MURAH DI EZBUY.MY

9.9.16

SHOPPING ONLINE MUDAH DAN MURAH DI EZBUY.MY | Assalamualaikum semua.. Dah lama rasanya tak shopping online. Kalau dulu tiap hari posmen datang hantar barang kat office sampai dah jadi kawan dah dengan abam posmen tu. Mana taknya, dah jadi habit suka shopping online sampaikan kabel charger tepon pun beli online. Punya la pemalas nak pi kedai. Bukan apa, malas nak pikir pasal nak kena drive, tempuh jem, nak cari parking lagi. Kalau shopping online ni kan mudah, sambil sambil buat kerja, sambil shopping. haha... 

Shopping Online Mudah Dan Murah Di EZBUY.MY
Shopping Online Mudah Dan Murah Di EZBUY.MY

Kesahnya nak la cerita pasal satu laman web ni iaitu www.ezbuy.my iaitu One-Stop Shopping Online yang menawarkan barangan dari China, USA dan Taiwan. Homaiiii... tak sangka murah giler barang kat sini. Lagi best sebab harga memang dah dalam currency Ringgit Malaysia (RM) so tak payah dah nak convert bagai. Mudah kan. Oh, lupa nak cakap. Aku ni addicted dengan barang-barang gadget atau photography. So, barang-barang macam ni murah kalau beli direct dari China. Jadi, bila ada laman web ezbuy.my ni makin mudah la aku nak beli. Harga pun murah. Lagipun ada pelbagai jenis barang dijual di sini seperti berikut :

  • Women's Clothing
  • Men's Clothing
  • Toys, Mother & Kids
  • Shoes, Bags & Accessories
  • Home & Garden
  • Beauty & Health
  • Sports & Outdoors
  • Office & Stationery
  • Automotives
  • Mobiles & Tablets

Mungkin ada antara korang yang rasa ragu-ragu dengan barangan dari China ni tambah-tambah pulak secara online kan. Jangan risau, barangan mereka berkualiti walaupun harga murah. Aku sendiri dah banyak beli produk-produk dari China ni dan ada antaranya mencecah RM1000 tau. Jadi korang tak perlu risau, cuma kena bersabar sikit la sebab penghantaran akan mengambil masa agak lama sedikit. Meh sini aku kongsikan macam mana cara nak shopping secara online di www.ezbuy.my

Cara-Cara Shopping Secara Online di www.ezbuy.my

1. Login / Register
-  Perkara yang pertama korang kena la ada akaun dulu dengan Ezbuy. Kalau tak, macam mana nak shopping kan. Bagi yang belum ada akaun, sila la klik Register dan isi segala maklumat yang diperlukan. Kalau dah register, boleh la klik Login dan mula memilih apa sahaja produk atau barang yang berkenan di hati.

Shopping Online Mudah Dan Murah Di EZBUY.MY
Login / Register

2. Pilih Barang Yang Ingin Dibeli
-  Ha, pilih-pilih mana yang berkenan. Jangan segan silu ye. Kalau dah jumpa, klik pada produk tersebut. Contoh kat sini aku berkenan kat satu beg kamera ni sebab memang tengah memerlukan beg untuk mengangkut kamera DSLR. Beg yang ada ni dah lusuh la pulak. Ok, pilihan dah dibuat so Klik aje gambar dia.

Shopping Online Mudah Dan Murah Di EZBUY.MY
Pilih Barang Yang Ingin Dibeli

3. Pilih Warna / Kuantiti
-  Bila dah pilih barang tu, dia akan keluar macam gambar bawah ni. Kat sini korang boleh la pilih warna ataupun kuantiti kalau nak beli lebih dari satu. Kat ruangan kotak tu pulak, korang boleh tinggalkan note untuk supplier kalau ada special instruction contohnya dari segi cara pembungkusan. Kalau dah ok, boleh klik Add To Cart.

Shopping Online Mudah Dan Murah Di EZBUY.MY
Pilih Warna / Kuantiti

4. Shopping Cart
-  Shopping cart ni kira macam troli kita kat pasaraya tu la. Semua barang-barang yang kita pilih akan dimasukan di sini. Sila cek semula barang-barang yang kita pilih sebelum klik Check Out.

Shopping Online Mudah Dan Murah Di EZBUY.MY
Shopping Cart

5. Shipping Fee
- Ha, bila sampai sini korang pilih la jenis penghantaran mengikut keperluan dan budget. Memandangkan produk ni dari oversea, so buatla pilihan yang bijak. Maksudnya, kalau tak rushing nak guna barangan tu, pilih aje shipping fee yang paling murah tapi kena sabar la sikit.. hehe... Oh ya, kalau ada voucher atau coupon code jangan lupa letak kat situ. Jimat sikit kos pembelian.

Shopping Online Mudah Dan Murah Di EZBUY.MY
Shipping Fee

6. Mailing Address
-  Kalau korang pertama kali shopping kat sini, jangan lupa masukkan alamat untuk pos. Ni untuk pertama kali aje sebab next time dah ada rekod dah. Dinasihatkan letak la alamat yang ada orang untuk mengambil barangan tersebut. Kalau tak susah pulak kan nak terima.

Shopping Online Mudah Dan Murah Di EZBUY.MY
Mailing Address

7. Pay Now
-  Bila dah isi alamat, maka tibalah masa untuk pembayaran. Walaupun barangan yang ada ni dari oversea tapi boleh bayar guna online banking. Ha, tu yang syiok. Tak perlu kredit kad uols tau. Cara nak buat payment, ikut je arahan dia nanti ye.. Selebihnya DONE, just tunggu aje barang tu sampai. 

Shopping Online Mudah Dan Murah Di EZBUY.MY
Pay Now

Choppp... kalau korang memang jenis suka shopping online ataupun pelanggan setia Ezbuy, maka aku sarankan korang-korang semua subscribe la untuk jadi Ezbuy Prime Membership. Sila rujuk http://marketing.ezbuy.my/prime_land/ untuk maklumat lanjut mengenai Benefits of Prime. Yela, kan kita sedia maklum harga shipping kalau dari oversea ni memang mahal. Jadi kalau jadi ahli Ezbuy Prime Membership, charge untuk shipping akan menjadi hanya RM8.80. Untuk jadi Ezbuy Prime Membership pula, korang hanya perlu bayar RM188 untuk setahun. Mahal? Of course tak mahal untuk sesiapa yang kerap membeli belah secara online di sini. Tambahan pula sekarang ada promosi Register for Prime Trial. Korang boleh klik sini untuk mendaftar https://goo.gl/7eXgQs

Klik banner di atas

Ha, dah panjang lebar aku berceloteh pasal laman web www.ezbuy.my ni. Bukan apa, excited uols. Setiap hari dok belek website ni sebab suka tengok barang-barang dia yang murah dan cara nak beli pun mudah. Klik klik klik aje...zasssss barang sampai. So, bagi korang yang setia baca entri ni sampai habis, aku nak bagi hadiah untuk korang iaitu :

15% off shipping fee with code - ezfriend15 
Klik banner di atas

New register & Get RM15 Voucher into ezbuy account

Klik banner di atas


Selamat bershopping uolsss... adiosss






You Might Also Like

5 ♥ Surat Cinta ♥

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. hello~ nak tnya sket.. klau delivery tu drang gna courier service apa yer??
    pos laju ek??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi.. ni method yg ezbuy guna

      " We are provided 5 shipping methods for China daigou, are DHL Express, Priority Air, Economy Air, Special Air and Sea Shipment, also 2 shipping methods for Taiwan daigou, are Priority Air and Special Air, and 1 shipping method for USA, is Standard "

      Delete
  3. hello~ ezbuy menggunakan kurier servis apa utk delivery ni eh?? bleh kita pilih sendiri atau mereka yg tentukan?? sy biasa degn poslaju~hehe

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe