BERBUKA PUASA DI HOTEL THE FEDERAL KUALA LUMPUR

17.6.17

BERBUKA PUASA DI HOTEL THE FEDERAL KUALA LUMPUR | Assalamualaikum semua.. Alhamdulillah, tahun ini sekali lagi diberi peluang untuk berbuka puasa di Restoran Kontiki, The Federal Kuala Lumpur. Restoran ni adalah salah satu lokasi favourite aku untuk berbuka sebab kat sini ada banyak seafood. So, sape-sape yang suka seafood, boleh mai sini. Sebelum aku share dengan korang untuk buffet ramadhan 2017, apa kata korang terjah dulu entri tahun lepas untuk buffet ramadhan 2016 sebab entri kali ni aku just nak fokus pada makanan dan majlis berbuka puasa bersama anak yatim.

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur

MENU BUFFET RAMADHAN 2017 DI RESTORAN KONTIKI, THE FEDERAL KUALA LUMPUR

Kali ni untuk buffet Ramadhan 2017, Restoran Kontiki The Federal KL menghidangkan menu makanan dengan bertemakan Sajian Nostalgia 60 Tahun Bersama Hotel Federal. Tema ini diambil sempena Ulang Tahun kemerdekaan Negara Malaysia yang ke-60.  Terdapat lebih kurang 100 menu makanan yang sedap disediakan termasuk hidangan kegemaran Perdana Menteri kita Yang Pertama iaitu Almarhum Y.T.M Tunku Abdul Rahman  Putra Al- Haj

Menu Makanan kegemaran Almarhum Y.T.M Tunku Abdul Rahman  Putra Al- Haj :
Ikan Goreng Serai, Sambal Udang Petai, Daging Pedas, Itik Golek, Ketam Masak Sos Tomato, Ayam Masak Kuning, Ayam Masak Kican 

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Sambal Udang Petai

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Ikan Goreng Serai

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Daging Kicap & Kacang Pis

Appetizers :
Gado Gado, rojak buah, ulam-ulam kampung, ikan masin, tauhu sumbat, pulut kuning dengan serunding, acar buah acar rampai, tempe goreng pedas, ikan rebus goreng, kerabu mangga, kerabu daging

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Pelbagai jenis kerabu

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Pelbagai jenis pembuka selera


BBQ Cylinder Station :
Udang, kupang, ikan pari, peha ayam, satay ayam dan daging, otak-otak, roti pita bersama ayam & kambing, murtabak & kari ayam, Kambing golek, ayam percik, steamboat

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
BBQ Cylinder Station

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Seafood Station

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Steamboat

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Nasi Briyani ayam

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Kambing bakar

Soup Corner :
Cream of mushroom, four treasure with crabmeat, cream of tomato, seafood chowder, bubur lambuk

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Soup Corner

Main Dish :
Sushi & Shashimi, roasted & steamed chicken, pucuk manis lemak keledek, Ayam Padrik, Braised Assorted Mushroom with vegetable, grilled lamb cutlet on ratatouille, Roasted duck with quick orange sauce, paru goreng berempah, dalca kambing, mussel masal pedas asam, lamb kofta, ikan tenggiri asam pedas, ayam kurma berkentang, hungarian beef goulash, pasta arabiata, fried tiger prawns with thick soya sauce, sayor kobis goreng cendawan, baked pumpkin with provencal herb, daging kurma berkentang, char grilled minute steak glazed with mustard grain sauce and fried onion, pasta aglio-olio dan banyak lagi.

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Kaunter Makanan utama

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Kepah Masak Asam Pedas

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Grilled Lamb Cutlet On Ratatouille

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Itik Panggang dengan Sos Oren
 
Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Braised Beancurd With Seafood

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Yong Tau Fu

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Braised Assorted Mushroom With Vegetables

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Pucuk Manis Lemak Keledek

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
New Potato With Chopped Parsley

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Paru Goreng Berempah

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Spaghetti Bolognese


Desserts :
Dodol kampung, wajid kampung, bubur buah, bread & butter pudding, cheese cake, mixed nyonya kuih dan pelbagai lagi manisan dan pencuci mulut

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Kek

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Kuih muih tradisi

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Kuih Muih Tradisi

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
desserts

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
desserts

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
desserts

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
desserts

BERBUKA PUASA BERSAMA ANAK YATIM


Tahun ini masa kami pergi berbuka puasa di Restoran Kontiki, The Federal KL juga turut meraikan Majlis berbuka puasa bersama anak-anak dari Rumah Nur Kasih Bestari. Comel je tengok wajah-wajah anak-anak ni. Tambah gembira bila melihat wajah anak-anak tersebut tersenyum riang mendapat duit raya sumbangan dari pihak Federal Hotels International dan The Federal Kuala Lumpur

Berbuka Puasa Di Hotel The Federal Kuala Lumpur
Pihak The Federal KL bersama sebahagian anak-anak Rumah Nur Kasih Bestari

So, bagi korang yang menggemari makanan terutama makanan laut dan mencari-cari lokasi berbuka, boleh la pergi ke Restoran Kontiki, The Federal Kuala Lumpur. Makanan kat sana memang best, sedap dan puas hati sebab ada banyak sangat pilihan. Rasa nak lepak makan sampai tutup je.. hehe. Info lanjut mengenai harga boleh rujuk kat bawah :

--------------------------------------------

Harga Buffet Ramadhan 2017 di The Federal Kuala Lumpur
RM 128 nett dewasa
RM 30 nett kanak-kanak
50% off untuk warga emas


Twitter:@KontikiTFKL

----------------------------------------------




You Might Also Like

0 ♥ Surat Cinta ♥

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe