WAJAH BARU DAN TAWARAN ISTIMEWA UNIFI TAHUN 2018

3.2.18

WAJAH BARU UNIFI DAN TAWARAN ISTIMEWA TAHUN 2018 | Assalamualaikum semua.. Sebagai seorang blogger, perkhidmatan internet ni sangat-sangat diperlukan untuk menyiapkan kerja. Tapi kalau time internet slow atau data habis.. huwaaa... mau bad mood seharian. Betul tak? Jadi keperluan internet yang laju dan juga pakej data yang tinggi memainkan peranan yang penting. Mengambil inisiatif dan juga kehendak masyarakat terutama blogger macam iols ni maka pihak Telekom Malaysia (TM) telah memperkenalkan wajah baru Unifi sebagai perkhidmatan jalur lebar berkelajuan tinggi sekaligus membuka era baru dalam sambungan ke arah mempercepatkan Konvergens dan Pemerkasaan Digital

Wajah Baru dan Tawaran Istimewa Unifi Tahun 2018
Wajah Baru dan Tawaran Istimewa Unifi Tahun 2018

Sempena tahun 2018, Unifi telah membuka lebaran dengan memperkenalkan wajah baru serta menawarkan perkhidmatan untuk kediaman, wifi, mudah alih dan TV. Dengan perubahan ini, Unifi merupakan satu-satunya jenama di Malaysia yang menawarkan sambungan internet secara menyeluruh tetapi di bawah satu bumbung.  Ha, sesuai sangat la kemunculan pakej internet macam ni sejajar dengan teknologi yang ada pada zaman sekarang kan. Bukan sekadar komputer, malah telefon dan TV juga memerlukan perkhidmatan internet untuk penggunaan yang lebih optimum. Ha, jom tengok apa yang menarik mengenai tawaran terbaru dan istimewa dari Unifi untuk tahun 2018 ni :


UNIFI HOME


Wajah Baru dan Tawaran Istimewa Unifi Tahun 2018
Promosi Unifi Home

❤ Unifi memperkenalkan "The Unifi Perfect Squad" atau dikenali sebagai "Skuad Sempurna Unifi" #pasangsekarang (#installnow) sebagai lanjutan dari Kempen Promosi Akhir Tahun yang lalu

❤ "Skuad Sempurna Unifi" diaktifkan bagi mendekati isi rumah yang berada dalam radius optimum

❤ Skuad ini akan membantu pelanggan di kawasan berpotensi untuk mendaftar hingga ke proses pemasangan. 

❤ Pelanggan boleh menikmati pelbagai pakej istimewa seperti Unifi Advance dari hanya RM139 sebulan 

❤ Pakej ini turut hadir dengan pilihan pek Unifi TV, peranti dan pelan panggilan.



UNIFI MOBILE


Wajah Baru dan Tawaran Istimewa Unifi Tahun 2018
Promosi Unifi Mobile

❤ Dahulu dikenali sebagai Webe

❤ Menunjukkan pretasi cemerlang sejak pelancaran Pelan Quota Tanpa Had pada tahun 2016

❤ Kini tampil dengan perkhidmatan Unifi Mobile #BEBAS (produk pertama yang memenuhi kebebasan mengikut kehendak pelanggan)

❤ Bukan produk prabayar atau pascabayar 

❤ Merupakan pakej hybrid yang memberi pilihan pelanggan untuk memilih mengikut kemahuan dan keperluan penggunaan data tanpa sebarang kontrak atau komitmen

Unifi Mobile #BEBAS menampilkan 3 ciri utama iaitu : #pilihapasaja #bayarbilabila dan #kredittakmati

Unifi Mobile #BEBAS membolehkan pengguna menikmati sambungan tanpa gangguan pada bila-bila masa

❤ Berita Baik ! Sempena Unifi Mobile #BEBAS, 1 JUTA KAD SIM 20GB akan diberi secara PERCUMA kepada rakyat Malaysia

❤ Cara untuk mendapatkan Sim Kad ni mudah sahaja, hanya perlu muat turun aplikasi mudah alih @unifi yang terdapat di Appstore atau Playstore dan membuat pesanan melalui apps tersebut.

❤ Sim Kad boleh ambil di mana-mana cawangan TMPoint terdekat ataupun akan dihantar ke rumah dengan kos hanya RM10.60 (termasuk GST)



UNIFI TV


Wajah Baru dan Tawaran Istimewa Unifi Tahun 2018
Promosi Unifi Mobile

❤ Dahulu dikenali sebagai HyppTV

❤ Kini menayangkan permainan interaktif secara langsung yang pertama di Malaysia iaitu Teka Tekan di mana penonton berpeluang memenangi wang tunai RM20,000 setiap hari dari Isnin hingga Jumaat.

❤ Rancangan Teka Tekan ini ditayangkan bermula 15 Januari 2018 di saluran HyppSensasi (Saluran 116)

❤ Info lanjut mengenai rancangan Teka Tekan boleh baca di sini 👉 TEKA TEKAN

❤ Aplikasi mudah alih HyppTV Everywhere juga kini dikenali sebagai Unifi PlayTV

❤ Pelanggan boleh menikmati hiburan bertaraf antarabangsa dan program yang popular menerusi pakej berbaloi dalam bentuk HD sepenuhnya sama ada Live TV, Video On Demand atau saluran interaktif tanpa gangguan cuaca.



Jadi, untuk memperkenalkan Wajah Baru dan Tawaran Istimewa Unifi untuk Tahun 2018 maka satu majlis yang sangat happening telah diadakan baru-baru ini di TM Convention Centre, Jalan Pantai Baharu. Majlis ini disempurnakan oleh Dato' Sri Mohammed Shazalli Ramly (Pengarah Urusan / Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, TM) dan Datuk Bazlan Osman (Pengarah Eksekutif / Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Kumpulan, TM) bersama-sama dengan Encik Imri Mokhtar (Naib Presiden Eksekutif Unifi) Mr Jeremy Kung (Naib Presiden Eksekutif Unifi TV) Encik Moharmustaqeem Mohammed (Ketua Pegawai Eksekutif Unifi Mobile) serta barisan Pengurusan Kanan TM.

Wajah Baru dan Tawaran Istimewa Unifi Tahun 2018
Majlis Pelancaran Wajah Baru Unifi Yang Happening

Wajah Baru dan Tawaran Istimewa Unifi Tahun 2018
Wajah-wajah orang kuat Unifi

Wajah Baru dan Tawaran Istimewa Unifi Tahun 2018
Gimik pelancaran 

Sejajar dengan penampilan wajah baru Unifi untuk tahun 2018 ini, TM akan terus menawarkan kepada para pelanggannya mengenai penawaran Konvergens yang relevan menerusi 5 teras iaitu Kehidupan Pintar, Perniagaan Pintar, Bandar Pintar, Komuniti Pintar dan Negara Pintar. Jadi, hopefully lepas ni tiada lagi sebarang sekatan terhadap keperluan internet dan menjadikan Hidup Lebih Mudah.. yeayyy...

Wajah Baru dan Tawaran Istimewa Unifi Tahun 2018
Bersama rakan blogger yang hadir

Untuk maklumat lanjut mengenai Unifi boleh layari www.unifi.com.my




You Might Also Like

18 ♥ Surat Cinta ♥

  1. Unifi di Sabah khususnya boleh diakses sekitar Kota Kinabalu....itu pun masih dalam proses penambahbaikan.

    ReplyDelete
  2. unifi kat area aida ni lom ada, dikbee.
    aida tau dari member, tv nyer ok mcm astro. just better, iye?
    serasa nak melanggan. nak tukar dari streamys + astro --> unifi one day.

    ReplyDelete
  3. wah unifi dah start tukar logo nampak montel hahaha... apa pun harap unifi ni servis diimprove in the future, kadang kadang internet macam nak taknak akses je haha

    ReplyDelete
  4. Pakej unifi baharu ni mmg sgt berbaloi.. kat rumah guna unifi home dan hp guna unifi mobile. Nampak mcm mmg menjimatkan sgt.. line pun laju.

    ReplyDelete
  5. Memandangkan dekat rumah ana unifi tak masuk lagi, jadi baru2 ni ana amik peluang grab yang unifi mobile tu. Memang tip top signal dia. Habis semua hp dlm rumah ni Ana masukkan simcard tu.

    ReplyDelete
  6. Akak plan nak pasang unifi la kat rumah la..okey bleh skodeng pakej yg baru ni..pas tu nak terminate broadband yg ada sekarang..

    ReplyDelete
  7. Dekat rumah memang pakai unifi, bagus unifi ni bagi free simcard belum berkesempatan nak ambik dekat TM

    ReplyDelete
  8. Wehhh! Aku teringin nak tukar Unifi kat rumah aku ni, tapi aku risau line dia tak laju,hmmmm... Aku takut mengecewakan. Tapi ramai je pakai Unifi ni kan.Yang penting Unifi ni siap ada limit Kad sim noh,hehe...

    ReplyDelete
  9. Berbaloi betul pakej ni. Just diwnload apss dia jer dapat 5 sim

    ReplyDelete
  10. Bagus ada info lengkap tntang branding baru ni. Iols nampak korang semua dalam TV yer. Kat opis ni kene tengok masa launching. Hiks

    ReplyDelete
  11. makin menarik. hope service juga makin hebatlah . baru berbaloi untuk guna

    ReplyDelete
  12. Kita pelanggan unifi sekarang ni sangat puas hati dengan service mereka tiada apa2 masalah dan lancar serta memuaskan... Jom tukar lah sekarang unifi.

    ReplyDelete
  13. Unifi pun skg ni tgh promosi Fox channel dan bagi penonton saksikan filem2 menarik selama 3 bulan termasuk Nat Geo...

    ReplyDelete
  14. Banyak juga promosi sekarang ye dari Unifi, TM pun kena kenalpasti kawasan yang belum ada unifi dan yang mempunyai slow line connection

    ReplyDelete
  15. I used unifi before but now switch to another service provider. Hopefully they improve their services and speed.

    ReplyDelete
  16. rebranding unifi kah? semoga promosi semakin berkualiti

    ReplyDelete
  17. I'm unifi user but seriously recently their service menurun.. hope this rebranding they will improve their service.. will go check out teka tekan ni

    ReplyDelete
  18. I didn't know that they were rebranding unifi! But hope the quality will improve with it too.

    ReplyDelete

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *