SYOKNYA SHOPPING DI EZBUY

by - 6.12.18

SYOKNYA SHOPPING DI EZBUY | Assalamualaikum semua.. Aku rasa kalau sebut je pasal shopping mesti semua laju je kan. Ye la, orang perempuan ni bukan boleh, pantang ada sale mesti gigil nak shopping. Tak boleh keluar takde hal. Duduk depan laptop pun boleh. Sekarang ada banyak laman web untuk shopping online tapi ada satu laman web ni yang menarik minat aku iaitu Ezbuy Malaysia.

Syoknya Shopping di Ezbuy

Bagi aku Ezbuy ni merupakan One-Stop Shopping Online yang menawarkan barangan dari China, USA dan Taiwan. Homaiiii... tak sangka murah giler barang kat sini. Satu laman web yang sangat bagus dan menawarkan perkhidmatan shopping online yang terbaik kepada pelanggannya. Paling menarik percaya tak yang Ezbuy ada menawarkan perkhidmatan yang boleh dipilih oleh pelanggan seperti Prime Member Service, Buy For Me, Prime Wishlist dan banyak lagi. Lagipun dalam banyak-banyak laman web shopping online, Ezbuy yang menawarkan kadar kos penghantaran yang paling rendah. 

Syoknya Shopping di Ezbuy

Iye wak, tak percaya?? Ha, jadilah Ezbuy Prime Membership. Banyak kelebihan yang akan kita perolehi kalau mendaftar sebagai ahli. Lagi-lagi bila melibatkan kos penghantaran. Maklum sahaja la kalau barang dari luar negara mau tinggi kosnya. Lagipun ada banyak barang yang boleh diketegorikan di bawah Prime ni. Sekarang ni ada 3 pakej untuk membership iaitu :

5 hari = RM18.80
6 bulan = RM99.00
12 bulan = RM188.00

Syoknya Shopping di Ezbuy

Mesti korang tertanya-tanya kan apa kelebihan kalau mendaftar sebagai Ezbuy Prime Membership ni. Sabar, mai aku listkan untuk rujukan korang semua. Ha, berikut antara kelebihannya :

Syoknya Shopping di Ezbuy

1. PRIME RM 188 penghantaran tanpa had
Ezbuy Prime Member boleh menikmati penghantaran antarabangsa tanpa had dengan hanya RM 8.80 sahaja. Tak kisah la dari kuantiti jumlah, berat atau saiz item, jumlah kos penghantaran antarabangsa adalah tetap RM 8.80 untuk setiap checkout untuk barangan yang layak. Tidak ada batasan mengenai berapa item yang dibeli asalkan untuk check out yang sama.

2. Yuran ejen untuk Prime adalah percuma
Pihak Ezbuy telah mengecualikan yuran ejen untuk Prime sejak September 2016. Ahli Prime kini boleh menikmati tanpa yuran ejen dan membeli-belah 24/7 tanpa gangguan! Pemprosesan dan pemeriksaan pesanan, repacking, dan lain-lain semuanya tiada cas hanya untuk ahli Prime.

3. Insurans percuma sehingga RM2000
Ezbuy Prime Member boleh menikmati insurans percuma bagi setiap bungkusan untuk melindungi insiden yang tidak disengajakan seperti bungkusan hilang, rosak atau isu produk yang disenaraikan dalam liputan pemeriksaan. 

Syoknya Shopping di Ezbuy

Kebiasaannya bila sebut barang dipos dari luar negara, aku pasti ramai yang selalu merungut barang lambat sampai kan. Ha, di Ezbuy setiap barang akan ditulis berapa lama masa yang diambil untuk proses penghantaran. Jadi bila nak beli tu boleh tengok bahagian Estimated Time of Arrival (ETA). Bukan apa, senang nak bajet bila sampai kan. Tapi andai kata ada barang yang diorder dan salah satunya lambat maka pihak Ezbuy akan mengirim secara berasingan.

Syoknya Shopping di Ezbuy

Ada lagi satu kelebihan Ezbuy Prime Member adalah Prime Wishlist. Apa itu Prime Wishlist? Okay macam ni. Kalau ikutkan tak semua barang boleh diletakkan dalam kategori Prime tapi boleh dikatakan 90% adalah kategori Prime. Tapi andai kata ada barang yang korang nak beli tapi bukan dikategori Prime maka sebagai ahli Prime kita boleh masukkan barang tersebut di dalam Prime Wishlist. Kalau dari laman web yang lain pun boleh tau.  Ha, paham ke idok tu?? Kalau tak paham jugak boleh rujuk Exclusive Livechat Support khas untuk ahli Prime sahaja.
Syoknya Shopping di Ezbuy

Sebenarnya selepas dihitung tambah tolak, untung tau kalau jadi Ezbuy Prime Membership ni. Sebabnya bila dah jadi ahli, tak kisah la berapa berat barang yang dibeli, harga penghantaran tetap sama. Patut la nampak ramai yang beli perabot dari Ezbuy ni. Jangan tak tau, ada yang siap beli set sofa tau. curlasss tak??


Syoknya Shopping di Ezbuy

Jadi kalau ada yang belum menjenguk ke Ezbuy, mari la sama-sama kita shopping di sini. Tambahan, bagi yang belum mendaftar dengan Ezbuy, sila la daftar sekarang. Korang akan dapat RM15 baucer tunai dan 15% diskaun untuk kos penghantaran. Eh, ni bukan daftar untuk Prime Membership tau. Ni cuma daftar untuk membolehkan korang shopping di Ezbuy. Hanya isi mengikut arahan dan baucer akan diberi selepas pendaftaran complete. Untuk mendaftar, klik sini -> REGISTER

Syoknya Shopping di Ezbuy

Ha, ni tak lama lagi Ezbuy akan buat sale besar-besaran sempena kempen 12.12. Ha, ini la masanya untuk kita shopping. Sementara tunggu tarikh tu, dah boleh dah start survey barang apa nak beli. Masuk dalam Cart siap-siap. Nanti senang, terus check-out je.. betul tak?? yeayy, syoknya shopping di Ezbuy..

Syoknya Shopping di Ezbuy
12.12 Year-End Sale -> Klik SINI

Untuk maklumat lanjut rujuk :


You May Also Like

0 ♥ Surat Cinta ♥