MENU SEDAP DI OMBAK CAFE, PULAU PERHENTIAN KECIL

MENU SEDAP DI OMBAK CAFE, PULAU PERHENTIAN KECIL | Assalamualaikum semua.. Ha, ingat tak aku ada buat entri pasal Ombak Dive Resort Penginapan Terbaik Di Pulau Perhentian Kecil?? Dah baca ke belum tu?? kalau dah baca mesti korang tau yang aku ada cakap nak buat satu lagi entri khas untuk menu yang ada di Ombak Cafe. Bukan apa, menu kat sini sedap weii. Kiranya percutian 3 hari 2 malam kat Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian Kecil lebih bermakna sebab dapat makanan yang sedap dari pagi hingga ke malam.. Haa, gituuu.. Ok, meh aku kongsikan apa menu yang ada di Ombak Cafe ni.

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Permulaan hari yang gembira ketika bercuti harus la dimulakan dengan breakfast kan. Ha, bila perut dah kenyang baru la seronok nak explore lautan di sekitar Pulau Perhentian Kecil ni. Ha, jangan risau kalau menginap di Ombak Dive Resort, pakej yang diambil memang dah masuk sekali dengan breakfast ye. So, tak payah la susah-susah nak bangun awal semata-mata nak pergi cari breakfast. Hidangan breakfast di Ombak Cafe ni disediakan secara buffet bermula pukul 7.30 pagi hingga 10.30 pagi. Menu breakfast yang dihidangkan adalah ala barat seperti omelette telur, roti bakar, hashbrown, baked bean, soup of the day, bijirin tapi bagi yang tekak melayu ada juga mihun goreng atau nasi goreng ye. Alhamdulillah, kenyang perut baru la senang hati nak snorkeling.

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Untuk menu makan tengah hari (lunch) dan makan malam (dinner) ada pelbagai menu yang sedap boleh dipilih di Ombak Cafe ni. Ha, diorang ada sediakan pelbagai sajian antarabangsa seperti masakan Cina, Indian, Itali, Thailand dan juga masakan barat. Aku gerenti korang akan rambang mata nak pilih menu yang mana satu. Jadi untuk memudahkan korang membuat pilihan, nah aku kongsikan antara menu dan harga makanan yang ada di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil ni.

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil
Red Tom Yam Noodle Seafood Soup (RM28.00)

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil
Ombak Fried Seafood Noodle (RM28.00)

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil
Fish Curry with Steam Rice (RM24.00)

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil
Plain Naan with Tandoori Quarter Chicken (RM30.00)

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil
Chicken Parmigian (RM38.00)

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil
Grilled Lamb Shoulder (RM45.00)

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil
Beef Pattaya Fried Rice (RM24.00)

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil
Seafood Pattaya Fried Rice (RM28.00)

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil
Mix Half Dozen Satay (RM23.00)

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil
Mocktail (RM20.00)

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil
Nescafe Tarik (RM10.00) dan Teh Tarik (RM9.00)

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Jika tengok pada harga mungkin ada yang just pandang sebelah mata je huhu tapi percayalah aku sangat berpuas hati dengan keenakan menu Ombak Cafe ni. Hidangan yang disediakan menggunakan bahan mentah yang segar dan portion yang diberi pun besar. Sampai sekarang pun still tak boleh move on dengan menu mereka especially tom yam seafood. perghh, memang padu beb. Kalau menu western tak perlu disangkal lagi. Memang terbaik.. patut la ramai pelancong suka datang makan kat sini.

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Kebetulan masa kami datang Ombak Cafe baru nak perkenalkan Set Minum Petang yang dipanggil "Afternoon Tea". Menu ni disediakan dari pukul 4.30 petang hingga 6.30 petang. Hidangan disediakan dalam bekas kuih bertingkat. Ada campuran kuih-muih tradisional seperti Karipap, Donut dan juga kuih dan kek barat seperti Sandwich, Creme Brulee dan juga Brownies. Dengar kata pengunjung yang menginap di Ombak Dive Resort boleh dapat set ni secara percuma tapi lupa pulak untuk pakej yang mana.. alahai, ni mesti kes banyak makan semut ni. Takpe, kalau korang nak boleh je hubungi pihak Ombak Dive Resort.

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Kalau nak kelainan untuk minum petang boleh je minum petang bersama Tea Pot dengan pilihan set tea yang disajikan di sini iaitu English Breakfast, Earl Grey, Green Tea, Ceylon Tea, Strawberry Sensation, Peach & Passion Fruit, Jasmine Tea dan Apple Refresh. Lepas tu pekena pulak dengan pelbagai jenis bread & bun ataupun pelbagai jenis cake yang dibuat sendiri oleh chef professional di Ombak Cafe sambil menunggu sunset. Perghh memang santai weiii.. rasa macam tak nak balik je.

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Ya, lokasi Ombak Cafe ni di bahagian hadapan Ombak Dive Resort je dan yang penting mengadap laut ye. Petang-petang boleh lepak kat sini sambil layan sunset gitu. Waktu malam pulak kat sini lebih happening. Ramai yang datang dinner kat sini rupanya. Lagipun kat sini ada disediakan skrin besar bagi yang ingin menonton filem-filem Hollywood yang terkini. Lepas tu setiap hari Isnin, Rabu, Jumaat dan Sabtu pada jam 7.30 malam ada pertunjukan api khas untuk pengunjung Ombak Cafe. Meriah uolsss..

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

Menu Sedap Di Ombak Cafe, Pulau Perhentian Kecil

So, kalau korang datang ke Perhentian Kecil, jangan lupa singgah di Ombak Cafe dan nikmati hidangan yang sedap kat sini.. mabelessss

Tel/Whatsapp : +60197911002

3 Comments

  1. Perghh pepagi ada tomyam dan RV Cake..mantop gileee!!!
    Kena pulak makan dengan suasana nyaman macmtu...tenang rasa hati, lupa segala stress...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis.. tomyam dia sedap sebab seafood dia fresh. memang layannnzzz laaa.. hihi

      Delete
  2. uikk...makan banyak2 tu lepas tu boleh menyelam tak tu sisturrrr

    ReplyDelete