Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral

Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral | Assalamualaikum semua.. Hohoho, tak lama lagi dah nak datang perayaan Krismas dan sekaligus juga kita bakal menyambut tahun baru. Fuhh, cepat betul masa berlalu. Tak dinafikan tahun 2020 ni pelbagai cabaran dan dugaan yang telah kita tempuh kan. So, memandangkan selama ini kita dah struggle, apa kata untuk penghujung tahun ni kita maniskan sedikit kenangan di hujung 2020 dengan menikmati hidangan istimewa di Nook, Aloft KL Sentral.


Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral

Sape yang merindui makanan buffet di hotel pastikan korang tak ketinggalan untuk menikmatinya tau. Hidangan istimewa sempena perayaan krismas kali ni disediakan oleh barisan kuliner yang diketui oleh Chef Eksekutif Arfizan. Antara hidangan istimewa yang disediakan adalah seperti :

πŸ› Roast Turkey Rubbed in Maple Sage, stuffed with chestnuts and chorizo
πŸ› PΓ’tΓ© en croΓ»te
πŸ› A jasmine-infused Whole Smoked Salmon
πŸ› A Sous Vide Lamb with cauliflower and couscous flavoured with mint 
πŸ› A ceviche station
πŸ› Festive cake-pops
πŸ› Special 2020 edition log cakes
πŸ› Dessert selection.

Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral

Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral


Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral

Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral

Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral

Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral

Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral

Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral

Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral

Fuhh, menggoda tengok semua menu kan. Sis dah cuba semua menu ni, memang sedap. Lagipun dah lama tak makan buffet di hotel kan. Terubat juga rasa mengidam tu. hehe. Oh ya, kalau datang ke sini nanti jangan lupa untuk menikmati hidangan istimewa dari air tangan Chef Zahrin. Kalau korang nak tahu, Onde-Onde Log Cake Chef Zahrin memang sedap. Bayangkan macam mana kuih onde-onde tu jadi kek namun rasa gula melaka, kelapa dan pandan tetap ada. Fuhh, salute la dengan kreativiti Chef Zahrin yang berjaya menjadikan kuih tradisional sebagai hidangan istimewa di musim sejuk.  Selain dari itu, Chef Zahrin juga telah menyediakan 2 log cake istimewa iaitu  "Dark Darkness 61" yang dihasilkan dari 61% coklat gelap dengan dihiasi dengan chocolate star dan "Lady in Red" log cake raspberry mousse dengan loghat pistachio.  


Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral

Raikan Krismas Bersama Kesayangan Di Aloft KL Sentral

Harga Log Cake RM118nett setiap kek
*sila buat tTempahan 48 jam lebih awal ye

Buffet sempena perayaan Krismas ni akan diadakan di restoran Nook pada 24 Disember (dinner), 25 Disember (brunch) dan juga 31 Januari (dinner) dengan harga RM148nett seorang. Manakala hidangan istimewa tahun baru (brunch) pula akan disediakan dengan harga RM118nett seorang. Tawaran istimewa untuk kanak-kanak di bawah umur 6 tahun boleh makan percuma manakala potongan 50% akan ditawarkan untuk kanak-kanak di bawah umur 12 tahun.

Buffet Krismas dan Tahun Baru (dinner) 18:00pm hingga 22:30pm
Buffet Krismas dan Tahun Baru (brunch) 12:00pm hingga 3:00pm

Ada yang bagi tau sis teringin nak makan menu buffet hotel tapi tak dapat nak bawa family ke sana. Ha, jangan khuatir. Boleh je raikan di rumah. Boleh pilih menu 4-course set menu (MR98nett/person) yang menawarkan 12 hidangan untuk dipilih termasuk appetisers seperti Seafood Terrine, Turkey Ballantine dan Gingerbread Trifle. Korang juga boleh bawa pulang menu baru yang lain termasuk tiga jenis PΓ’tΓ© en croute - pilih dari Hati Ayam, Foie Gras, atau Pistachio & Chicken. Terdapat dalam 1kg atau 2kg, harga bermula dari RM55nett hingga RM190nett.



Untuk Christmas Turkey set (RM398nett per set) pula boleh bawa pulang atau penghantaran percuma dalam radius 10km dari hotel. Untuk ChristmasTurkey set ni limited tau so kena buat tempahan dengan cepat. Tempahan boleh dibuat melalui talian  +(60) 3 2723 1154 atau email kulal.b&f@marriott.com.



Ha, amacam?? Honestly sis cakap semua menu yang ada ni sedap-sedap tau. Mau ada yang kekenyangan nanti.  Tapi takpe, kalau agak-agak tak larat nak balik, stay aje di Aloft KL Sentral. Mereka ada menyediakan promosi pakej staycation juga. Pakej termasuk makan malamuntuk 2 orang di restoran Nook, 2 exclusive drinks dari mixologist mereka dan pakej penginapan Night of Delight. Harga bilik bermula dari RM468nett untuk Loft Room dan RM588nett untuk Sweet Suite. 

Untuk info lanjut boleh rujuk www.aloftkualalumpursentral.com atau menghubungi (03) 2723 1188



Post a Comment

1 Comments