Projek Perumahan Lumira di Eka Heights Menawarkan Sentuhan Moden Dan Tema Reka Bentuk Avant-Garde

Projek Perumahan Lumira di Eka Heights Menawarkan Sentuhan Moden Dan Tema Reka Bentuk Avant-Garde | Assalamualaikum semua.. Setelah memasuki alam pekerjaan dan mempunyai pendapatan yang stabil, sudah pasti akan timbul keinginan untuk membeli aset sendiri kan. Tambahan pula pabila masing-masing sudah membina keluarga sendiri. Jadi salah satu aset yang diperlukan adalah rumah. Bagi yang mencari-cari rumah idaman untuk keselesaan keluarga, boleh la meninjau ke perojek perumahan Lumira di Eka Heights.Mengenai Perumahan Eka Heights


Eka Heights ialah pembangunan perbandaran baharu oleh Matrix Concepts seluas 371.79 ekar tanah beralun, memberikan ketenangan persekitaran. Walaupun dikelilingi oleh alam semula jadi, ia mudah diakses melalui lebuh raya, menjadikannya pilihan ideal untuk keluarga yang mencari ruang kediaman yang selesa.Pembangunan ini merangkumi 10 Precincts di dalam Eka Heights dan Eka Heights 2 yang menawarkan 3,620 kediaman dan 25 hartanah komersial, dilengkapi dengan Taman Mageka seluas 15.5 ekar yang dilengkapi dengan pelbagai kemudahan untuk meningkatkan ikatan komuniti dan kualiti hidup.


Lokasi Perumahan Eka Heights


Eka Heights merupakan projek pembangunan baharu yang sedang rancak dibina bagi meningkatkan pengalaman hidup moden. Terletak di Seremban Barat, kawasan yang semakin berkembang Lembah Wawasan Malaysia 2.0, Eka Heights ialah sebuah pelaburan untuk generasi akan datang dan boleh berhak dipanggil "permata dalam pembuatan.


Kawasan Eka Heights juga mendapat manfaat daripada ketersambungan yang hebat melalui major laluan seperti Lebuhraya Utara-Selatan dan Hubungan KLIA. Ia terletak secara strategik di dalam Lembah Wawasan Malaysia (MVV), sebuah kawasan pertumbuhan baru muncul dari Greater Kuala Lumpur ke dalam Negeri Sembilan.


Jenis Rumah Lumira Di Eka Heights


Untuk jenis rumah yang bakal dilancarkan pada bulan Mei ini adalah Lumira yang terletak di Precint 8A dan menawarkan kehidupan yang bergaya dengan sentuhan moden dan tema reka bentuk avant-garde yang akan membuatkan pemiliknya puas hati dengan kediaman yang sangat canggih dan berkelas.


Lumira merupakan rumah jenis 2 Storey Link Homes yang mempunyai saiz bukaan 20' x 70' dan berkeluasan 1,607 sq ft. Rumah ini memiliki 4 bilik tidur dan juga 3 bilik air. Dengan jumlah 193 unit yang ada, rumah ini menawarkan gabungan ideal keselesaan dan gaya. Susun atur konsep terbuka menghasilkan aliran yang lancar antara ruang kediaman, menggalakkan rasa kebersamaan.

Berikut merupakan ciri-ciri rumah Lumira :

1) Spacious & Flexible Layout - susun atur disepadukan dengan ciri kediaman berbilang generasi seperti bilik luas lain di tingkat bawah
2) Yard Flexibility - Halaman belakang luar yang luas sehingga 14 ft (for RMM-C homes)
3) Column Free Car Porch - Anjung kereta bebas lajur membenarkan pemilik memuatkan 2 buah kereta tanpa perlu bersusah payah
4) Outdoor Spaces - Nikmati Taman Mageka & Taman Kediaman seluas 15.5 ekar
5) Secured Enclave - Perimeter Pagar dan pondok rukun tetangga untuk ketenangan fikiranKonsep 'Flexi-Living Homes'

Wah, menarik kan ciri-ciri rumah Lumira di Eka Heights ni. Memang pilihan yang sesuai dengan gaya hidup serba moden. Berikut pula merupakan ciri-ciri perumahan Lumira yang memenuhi konsep 'Flexi-Living Homes' :

a) Flexi – 1 Multi-Purpose Outdoor Yard
Ubah halaman luar anda menjadi tempat perlindungan yang diperibadikan, menampilkan stesen herba khusus, atau mengembangkannya untuk mencipta ruang dapur yang luas yang disesuaikan dengan pilihan anda

b) Flexi – 2 Home layout functionalities
Rumah dengan susun atur yang luas terbuka, bilik tetamu yang mampu menampung katil bersaiz queen, cukup serba boleh untuk berubah menjadi ruang mesra warga emas. Selain itu, terdapat pilihan untuk menukar dapur rumah menjadi gabungan ruang dapur basah dan kering

c) Flexi – 3 Wellness & Lifestyle
Aktiviti semua peringkat umur untuk luaran & dalaman. Pilihan untuk mengadakan aktiviti dalaman yang hebat di d’Tempat Country Club atau aktiviti luar Di Mageka Park, Resident’s Park atau taman Sendayan Green.

d) Flexi-4 Retail & Conveniences 
Nikmati kemudahan dalam perjalanan singkat ke hab komersial, sekolah, masjid, bank dan sebagainya


Kemudahan Di Kawasan Perumahan Eka Heights


Apabila mencari rumah idaman, antara faktor yang perlu diambil kira adalah lokasi yang strategik dan juga kemudahan yang ada. Ya, persekitaran yang bersih, tenang dan selamat akan membuatkan kita rasa selesa bila berada di rumah. Selain itu, fasiliti yang lengkap untuk penting untuk aktiviti seharian kita yang merangkumi kemudahan riadah, lokasi untuk membeli barang keperluan, sekolah, dan juga masjid. Berikut merupakan kemudahan yang ada di Eka Heights :


1) Nikmati Keindahan Alam Semula Jadi Di Taman Mageka


Alami gaya hidup yang diperkaya dengan alam semula jadi di dalam Taman Mageka seluas 15.5 ekar. Pembangunan mewah itu berpusat di sekitar Mageka seluas 15.5 ekar berlandskap dengan keindahan taman serta tasik yang tenang dan pelbagai kemudahan kediaman mewah, memastikan gaya hidup lengkap untuk penduduk.


Antara kemudahan sukan dan rekreasi yang ada ialah gelanggang futsal, gelanggang bola keranjang, gelanggang badminton, buaian gergasi, arca yang menawan, laluan refleksologi, sundial plaza, dan juga kemudahan-kemudahan lain. Selain itu, kawasan taman permainan menyediakan ruang yang menarik dan selamat untuk kanak-kanak kecil dan kanak-kanak untuk bermain.


2) Kemudahan Riadah Dan Gaya Hidup Yang Komprehensif


Eka Heights juga tidak jauh dari mercu tanda dan kemudahan untuk gaya hidup, anggaran dalam 10km sahaja. Untuk riadah, ada d’Tempat Country Club bercirikan Family-Oriented yang terbesar dan X-Park Sendayan yang merupakan tempat hiburan terbesar di Negeri Sembilan, berkeluasan 34 ekar dengan pelbagai tarikan menarik, ruang acara serta kemudahan sukan lasak.3) Kemudahan Makan dan Keperluan Peruncitan 

Kebiasaannya untuk pembangunan baru pasti akan dibangunkan juga kawasan untuk urusan perniagaan. Eka Biz merupakan kawasan perniagaan dalam pembangunan Eka Heights, dibangunkan semata-mata untuk memenuhi keperluan penduduk di Eka Heights. Di sini akan menjadi pusat untuk pelbagai kemudahan makan, riadah, serta membeli-belah untuk keperluan seisi keluarga. Para penduduk juga akan mendapat keistimewaan untuk memilih daripada pelbagai jenis berdekatan hab komersial, termasuk Sendayan MetroPark, Tiara Biz, dan Sendayan Merchant Square, memastikan pilihan yang luas untuk memenuhi keperluan membeli-belah mereka.4) Kemudahan Pendidikan Dan Masjid


Selain itu, hab pendidikan seperti SK Sendayan, SMK Bandar Sri Sendayan dan SMK (Felda) Seri Sendayan hanya kurang 10km jauhnya. Jadi buat mereka yang sudah berkeluarga dan mempunyai anak-anak tidak perlu khuatir untuk menghantar anak-anak ke sekolah. Sementara itu, Masjid Sri Sendayan, mercu tanda baharu yang menjadi ikon semalaman di Bandar Seri Sendayan, juga kurang daripada 10km memandu dari Eka Heights.


Ha, macam mana? Menarik kan kawasan perumahan Lumira di Eka Heights ni. Bakal dilancarkan pada bulan Mei, jangan lepaskan peluang keemasan untuk memiliki rumah idaman di Lumira @ Eka Heights. Daftar sekarang di https://www.ekaheights.com atau hubungi 1800-88-2688 untuk mengetahui lebih lanjut!

Instagram @matrix_concepts Post a Comment

5 Comments

 1. Hari Tu ada la dengar cerita pasal Lumira ni, Sekarang betul2 nampak. Cantik!

  ReplyDelete
 2. Best kan rumah macam ni. Ada banyak kemudahan berdekatan. Persekitaran yang cantik dan selesa.

  ReplyDelete
 3. Berbaloi la kalo beli rumah kat sini

  ReplyDelete
 4. sukanyaaa kawasan perumahan sini. mesti macam macam ada nanti

  ReplyDelete
 5. Rawlins suka betul la sebab banyak kemudahan dan ianya sungguh hijau. Segar dan sesuai untuk membesarkan keluarga

  ReplyDelete