Cara Nak Akses Facebook Yang Telah Disekat

17.10.12

Hola semua,
hari ni tergerak nak share sikit cara nak akses facebook yang telah disekat.
Maksud kena 'DISEKAT' kat sini adalah kena block.

Mungkin ramai di antara rakan2 yg mengalami masalah ni
especially yang dah bekerja
maklum la, bukan semua company membenarkan pekerjanya menggunakan facebook kan..

Ok, cara yang saya nak share ni cuma salah satu aje.
Actually, banyak lagi cara lain.

Mula-mula pergi ke SINI
Lepas tu, klik pada ikon ni

Cara Nak Akses Facebook Yang Telah Disekat

 Nanti akan keluar macam ni
Cara Nak Akses Facebook Yang Telah Disekat
 Pilih 'Save File', lepas tu klik 'OK'

Cara Nak Akses Facebook Yang Telah Disekat
 File tersebut telah dimuat turun dan perlu di 'extract' menggunakan winzip

Cara Nak Akses Facebook Yang Telah Disekat
Apabila selesai, satu pop up window akan keluar seperti di bawah

 Cara Nak Akses Facebook Yang Telah Disekat
Ok, done. Nampak tak status successfully connected to server?
Maknanya sekarang anda dah boleh mengakses facebook


p/s: Ha, kalau dah boleh akses fb tu jgn sampai lupa buat kerja pulak ye...
kena potong gaji saya x nak bertanggungjawab...hihi




You Might Also Like

26 ♥ Surat Cinta ♥

  1. Sharing is caring, thanks for the info sis :)

    ReplyDelete
  2. Hehe ade org tolong ajar... Kat hospital mmg tak bagi access fb ni. Lain kali dah berani sikit baru try. Cara nak tutup balik access ni, mcm mana pulak ye? :)

    ReplyDelete
  3. @Khalilah MNor ooo...yeke. saya kat ofis pun kena block juga. bukan setakat FB aje, domain blogspot pun kena block. tu yg kena blajar cara nak access juga.huhu..kalu nak tutup, just klik close cam biasa.

    ReplyDelete
  4. salam..bagaimana pula cara kawan saya telah blok saya dari fb beliau..adakah cara utk connect semula kawan saya

    ReplyDelete
  5. salam..bagaimana cara buka fb saya yg telah di blok oleh kawan sendiri...saya tidak boleh berhubung dgn beliau...adakah cara utk fb saya boleh berhubung kembali dgn rakan saya..tlg sis..

    ReplyDelete
  6. cuba access guna website yg kene block tu kat link below:

    http://unblockwww.com

    website fb, twitter, blogspot, instagram and yg lain2 kene block kat office and etc boleh di akses without any problem :)



    ReplyDelete
  7. bagus lah sharing is caring.....kalau pihak fb blok fb kita jdi takleh nk add fren cmne plak...blh bantu tak...hihiihih

    ReplyDelete
  8. @Alynn Mueez kalau fb block kita, tu belum belajar lagi... tp biasanya just temporary je kan

    ReplyDelete
  9. @Anonymous maaf, yg ni saya tak pasti nak buat camne.. :)

    ReplyDelete
  10. Fuh, bersusah payah untuk mendapatkan akses ke Facebook. :)

    ReplyDelete
  11. Kalau husband saya block internet di rumah ni saya cuba ye 😄

    ReplyDelete
  12. Terima kasih ajarkan sy dapat akses semula blog sy kat ofis....tp kena dendiam tau kat budak IT mampus aku..huhu!!

    ReplyDelete
  13. kalo phone guna phispon kat android
    greatly!

    ReplyDelete
  14. kalau kat phone android guna phispon
    greatly!

    ReplyDelete
  15. kalau phone android guna phispon
    greatly!

    ReplyDelete
  16. salam.. saya nak tanya kalau saya download software ni, pihak office boleh dapat tahu ke?? takut kantoi pulak...

    ReplyDelete
  17. salam, setakat ni takde plak dapat notis pape... dah lebih setahun pakai..

    ReplyDelete
  18. Salam klu lupa email.yahoo.com .
    Bila buka fb.keluar disable.sebelum ni oke.
    Skrg dah x leh buka..kena block atau hackx pasti.

    ReplyDelete
  19. Assalammualaikum sy nk tanya bagaimana sy nk aktif kn blk acc fb sy yg telah disebled kn oleh kawan sy tu mohon pertolongan

    ReplyDelete
  20. Assalammualaikum sy nk tanya bagaimana sy nk aktifkn acc fb sy yg telah disebledkn atau di hacks oleh rakan sy yer mohon pertolongan

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak, bab yg tu tak pandai pulak. tp kalau google, byk blogger dari indonesia yg buat tutorial kat blog mereka

      Delete
  21. pihak IT x tau ke? sebab da connect ke server tu?

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info SEO Reports for dikbee.com
free web site traffic and promotion

Subscribe