Watermark Baru Untuk dikbee dot com

Dik bee | Thursday, January 29, 2015 | 2 Comments
Watermark Baru Untuk dikbee dot com | Bosannya satu hari dok opis tapi takde keja. Dari pagi sampai petang dok ngadap tenet je. Mesti korang pelikkan. Camni ler kerja aku. Time busy, busy sangat. Time takde keja, melangut jek depan komputer. Jadi disebabkan bosan, aku merekacipta watermark baru untuk www.dikbee.com. Ha, ni ler hasilnya.... hohoho

Watermark Baru Untuk dikbee dot com
lebah tetap ada ekk... trademark tu.. haha

Watermark Baru Untuk dikbee dot com
Contoh kat gambar

Penyampaian Hadiah Pertandingan Fotografi LAMPU 2014

Dik bee | Wednesday, January 21, 2015 | 8 Comments
Penyampaian Hadiah Pertandingan Fotografi LAMPU 2014 | Sepanjang 12, 13 dan 14 Disember 2014 lepas berlangsung program Light And Motion Festival 2014 (LAMPU 2014) di Putrajaya. Sempena program tersebut, pihak Perbadanan Putrajaya telah mengadakan Pertandingan Fotografi LAMPU 2014. Pertandingan ini terbahagi kepada dua iaitu kategori DSLR dan kategori Instagram. Hadiahnya cukup lumayan iaitu wang tunai.

Penyampaian Hadiah Pertandingan Fotografi LAMPU 2014


Majlis Penyampaian Hadiah Pertandingan Fotografi LAMPU 2014


Bila keputusan dikeluarkan, tak sangka plak gambar saya terpilih bagi kategori Instagram. Jadi pihak Perbadanan Putrajaya menjemput saya ke majlis Penyampaian Hadiah Pertandingan Fotografi LAMPU 2014 yang diadakan di Bilik Mesyuarat Kesidang, Aras 9,Kompleks Perbadanan Putrajaya. Hadiah telah disampaikan oleh YBhg. Datuk Muhamad Haitamin Bin Ishak - Naib Presiden Kanan Perbadanan Putrajaya.

Penyampaian Hadiah Pertandingan Fotografi LAMPU 2014

Penyampaian Hadiah Pertandingan Fotografi LAMPU 2014

Penyampaian Hadiah Pertandingan Fotografi LAMPU 2014


Pemenang Pertandingan Fotografi LAMPU 2014


Ha, ni ler gambar yang saya hantar untuk Kategori Instagram tu. Alhamdulillah, saya dapat tempat ketiga. Tahniah juga kepada pemenang-pemenang lain yang berjaya. Hopefully lepas ni kalau ada lagi pertandingan, boleh la join lagi... hehe....adios

Penyampaian Hadiah Pertandingan Fotografi LAMPU 2014

Penyampaian Hadiah Pertandingan Fotografi LAMPU 2014


Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra

Dik bee | Friday, December 19, 2014 | 5 Comments
Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra | Jika sebelum ni saya hanya menulis sahaja di blog pasal naik star cruise bersama Pak Nil, kali ni saya sendiri berpeluang bersama-sama naik kapal pelayaran mewah tersebut bersama beliau dan beberapa blogger lain. Program ni sempena Cuti Sekolah Bersama Pak Nil. Walaupun ni kali kedua saya naik kapal ni, tapi dulu lain, dulu hanya percutian 2 hari 1 malam. Lagipun takde Pak Nil. hehee.....

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Cuti Sekolah Bersama Pak Nil di atas kapal Star Cruises Superstar Libra


Cuti Sekolah Bersama Pak Nil dari Penang - Phuket - Krabi - Penang


30 November 2014 - Perjalanan kami bermula seawal 6 pagi dari Berjaya Time Square. Kami menuju ke Pulau Pinang menaiki bas. Malam sebelum tu kami pakat tak tidur sebab memasing teruja kan. Jadi dalam bas apa lagi, semua pakat tidur berjemaah la...haha

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Swettenham Pier, Pulau Pinang

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Kapal Star Cruises Superstar Libra

Lebih kurang 12 tengahari kami sampai di Penang International Cruise Terminal, Swettenham Pier. Kat sini segala urusan pendaftaran (check in) untuk masuk ke kapal dibuat di kaunter. Passport akan disimpan oleh pihak kapal Starcruise dan satu kad akses akan diberi untuk kegunaan di atas kapal. Semua urusan perlu menggunakan kad tersebut termasuk pintu bilik. Tapi hati-hati ye, kerana ada sesetengah urusan perlu dibayar, jadi tanya dulu pada krew bertugas ye..

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Balai Berlepas

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Passport dan Kad akses

Dah selesai urusan di kaunter, kami pun dibenarkan naik kapal... fuhhh... lega dapat letak beg ala-ala akademi fantasia ni. Maklumla, angkut kain baju untuk 4 hari 3 malam kan... hehe

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Bilik di Deck 4


Sesi Beramah Mesra Bersama Pak Nil


Sesi pertama bersama Pak Nil bermula pada pukul 3 petang, nebes plak rasa nak jumpa face to face. Selalu tengok dalam tv je. Ala, cite Tom Tom Bak tu.. hehe.

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Stardust Lounge Deck 5

Sementara menunggu Pak Nil, kami dijamukan dengan minum petang. Sedap-sedap kek dan pastri yg dihidangkan. Papepun, sila beratuq ye anak-anak...hehe

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Minum petang

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Pelbagai kuih dan pastri dihidangkan

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Menunggu ketibaan Pak Nil

Akhirnya, Pak Nil muncul dengan lagu Tegar. wahhh... segak berbaju kapten giteww..

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Pak Nil

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Pak Nil memberi penerangan ringkas program

Pak Nil menerangkan serba sedikit aturcara sepanjang program. Lepas tu rupanya Pak Nil ada surprise. Dia suh cari kertas terselit kat celah-celah kerusi. Ape lagi, berebut la semua pakat dok menonggeng cari kertas tu. Ada 5 kertas tapi sorang je pemenang. Hadiah curlassss..... Henpon SAMSUNG tau.... Huntung adik baju pink tu... 

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Finalis pemenang hadiah

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Pemenang hadiah Handphone Samsung


Pelayaran Bermula Bersama Pak Nil


Pukul 5 petang kami naik ke Deck 10 sebab ada safety drill. Penting tau tengok demo ni demi keselamatan. Mereka ajar cara pakai life jacket

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Safety drill demo

Selain tu ada juga nyanyian dan tarian untuk menghiburkan pengunjung. Masa ni kapal persiaran Superstar Libra ni dah mula bergerak rupanya. 

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Tarian sempena Sail Away Party

Pak Nil memperkenalkan kapten kapal. Segak jugak orangnya... hehe. Pada sebelah malam tiada acara formal bersama Pak Nil. Hanya free and easy, jadi boleh la kita makan-makan sambil berehat di Deck 10 untuk menikmati angin laut... Nyaman dan menenangkan.

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Pak Nil dan Kapten


Sukaneka Bersama Pak Nil


1 Disember 2014 - Hari kedua kami dimulakan dengan aktiviti riadah dan sukaneka bersama Pak Nil. Seronok tengok gelagat peserta. Kami pun join gak... giler happening. Pemenang siap dapat medal tu. Import khas dari darat..hehe. Lepas sukaneka, rupanya kami dah semakin hampir ke Phuket. Kami diberi masa 12 tengahari sehingga 11 malam untuk pusing-pusing di Phuket. Apa lagi, shopping time.. muahahaa

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Game Music chair

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Pemenang Sukaneka

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Ha, kita tengok sape yang kena


Parti Baju Tidur Bersama Pak Nil


Balik dari Phuket, kami naik semula ke kapal lebih kurang pukul 9 malam. Mandi, tukar baju, tepek bedak terus pergi ke parti baju tidur bersama Pak Nil. Eh, yang tepek bedak tu Akak Momok...eekkekeeke. Masing-masing baju tidur cam cantik je. Ni mesti beli sebelum naik kapal ekk.. haha.. Saya pakai baju kelawar jek. 

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Peserta yang lahir bulan November

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Kena interview la pulak... ha, jawab

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Acara potong kek

Malam ni jugak Pak Nil meraikan semua peserta yang lahir pada bulan November sempena bulan kelahiran beliau. Jadi mana-mana yang lahir bulan November dapat la naik atas pentas potong kek. Kek tu Pak Nil buat sendiri tau. sedapppp....

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Game kotak beracun

Selain dari potong kek, Pak Nil juga ada buat game. Ala, main kotak beracun. Yang bestnya, ada hadiah wang tunai rupanya... adeh, nyesal tak naik.... * huntong la akak momok dapat RM200*

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Blogger memberi cenderahati pada Pak Nil

Sebelum balik tido, kami juga menyerahkan cenderahati kepada Pak Nil dari Hijrah Couture. Sempoi kan abam-abam sado ni berkain pelikat... haha


Senamrobik


2 Disember 2014 - Hari ni kami akan singgah pulak di Krabi. Waktu berlabuh agak awal iaitu 9 pagi dan naik semula ke kapal pukul 6 petang. Jadi aktiviti pagi ni hanya senamrobik dan makan pagi je. Pastu, kita shopping kat Krabi plak.. hehe

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Senamrobik


Majlis Makan Malam Gala Bersama Kapten


Pukul 6 petang kami dah kena naik kapal semula sebab ada majlis makan malam dengan kapten kapal. Majlis ni agak formal dan kami juga dilayan umpama di hotel. Takde buffet ye. Alhamdulillah, sepanjang berada di atas kapal ni, makanan memang sedap-sedap belaka. 

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Majlis Makan Malam Gala Bersama Kapten


Cuti Sekolah Bersama Pak Nil Yang Ohsem


3 Disember 2014 - Perjalanan pulang menuju ke Pulau Pinang. Sedih rasa hati bila dah nak balik. Namun kepulangan ni membawa seribu kenangan. cewahhhhhh... sadis tak. Sebenarnya, seronok dok atas kapal ni sebab rasa tenang je. Lupa seketika segala masalah dan kepenatan bekerja. Maklumla, cuti panjang kan. So, next trip kalau ada lagi korang patut join. Sekali sekala tukar cara melancong menggunakan jalan air. Lain rasanya, nak cerita lebih pun susah, kena rasa sendiri kan baru best... hehe....adios

Kemeriahan Cuti Sekolah Bersama Pak Nil | Star Cruises Superstar Libra
Cuti Sekolah Bersama Pak Nil Yang Ohsem




JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia

Dik bee | Friday, November 28, 2014 | 6 Comments
JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia | Teruja rasanya mendapat jemputan dari pihak Pizza Hut Malaysia ke JAM-PACKED Pizza Blogger Party di Maju Junction, Kuala Lumpur. Terima kasih ye abam pap pap pap aka Ahmad Fauzi Aryaan yang sudi ajak ke sana. Selain dari kami, ramai jugak yang datang. Hai semua..... lelambai dari jauh...

JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia
JAM-PACKED Pizza Blogger Party

JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia
Rasanya korang kenal kan blogger-blogger ni... hehe


Kemeriahan JAM-PACKED Pizza Blogger Party


Wah, tak sangka meriah betul malam tu. Semua blogger sangat sporting dan havoc. Masing-masing teruja menanti menu baru yang diperkenalkan oleh pihak Pizza Hut Malaysia. Tapi, sabar.... Sebelum makan, kita dengar dulu sepatah dua kata dari En Yusof wakil dari Pizza Hut Malaysia. Pas tu sabar lagi, ada peraduan pulak. Walaupun lapar, tapi masing-masing excited nak join. 


#jampackedselfie Instagram Contest


Peraduan ni dinamakan #jampackedselfie Instagram Contest bersama Jam-Packed Pizza. Tak mau selfie sorang-sorang tau, kena berkumpulan. Masa diberi cuma 10 minit je dan perlu dimuatnaik di Instagram. Sape paling kreatif akan dapat hadiah istimewa. Apalagi, semua pakat dok serbu dengan gaya masing-masing mencuba nasib. Ha, tengok la aksi masing-masing. Tapi malang, kite tak menang sebab tak cukup kreatif. tahniah pada yang menang ekkkkk.... sob sob...

JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia
Ucapan dari Encik Yusof Wakil Pizza Hut Malaysia

JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia
Aduh... dah macam momok muka memasing

JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia
control hensem semua...hehe


JAM-PACKED Pizza


Jeng.. jeng... jeng... Akhirnya masa yang ditunggu-tunggu dah keluar. JAM-PACKED PIZZA, hero kita malam ni. Pizza yang mempunyai dua lapisan, keju 3 rasa dan inti berganda. Padat dengan Segala Rasa Yang Anda Inginkan

Pizza baru ini mempunyai dua lapisan di mana lapisan atas ada kerak limpahan keju yang dilapisi tortilla rangup bersama kepingan pepperoni ayam dan sensasi sos pesto, chicken pepperoni florets, lada benggala, serta hirisan daging ayam lazat. Manakala lapisan bawah pula ada kepingan pepperoni ayam dan bahan-bahan segar lain.

Pizza ini  boleh didapati di mana-mana cawangan restoren Pizza Hut sama ada makan di restoren, bawa pulang atau khidmat penghantaran. Ada juga tawaran di mana anda hanya perlu tambah RM 6.00 untuk menikmati pizza ini melalui kombo Huts Delight Meal, Big Double Box dan Big Variety Box

JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia
Memperkenalkan JAM-PACKED Pizza

JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia
JAM-PACKED Pizza - Padat dengan Segala Rasa Yang Anda Inginkan. 

Selain tu, kami juga dihidangkan dengan menu lain yang terdapat di Pizza Hut Malaysia. Nyummm...nyummmm...


JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia
Sharing Platter

JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia
Creamy Fondue

JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia
Pollo Arabiata Spaghetti

JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia
Molten Lava Cake

JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia
Cinnamon Twist

Alhamdulillah, masing-masing kekenyangan. Eh, terlupa pulak, iolss pun ada dapat hadiah gak. Hadiah cabutan bertuah dan terpilih untuk kategori tweet yang kreatif. Alhamdulillah, sekali lagi bersyukur. takde la balik dengan tangan kosong kan. Terima kasih sekali lagi pada Ahmad Fauzi Aryaan dan pihak Pizza Hut Malaysia sebab sudi jemput ke JAM-PACKED Pizza Blogger Party. Enjoy sangat malam tu.... adiosss...

JAM-PACKED Pizza Blogger Party | Pizza Hut Malaysia
Gambar kenangan dapat hadiah...hehe


kredit photo : mr Oppo aka Penaberkala


Penamaan Semula Jalan Di Kuala Lumpur

Dik bee | Wednesday, November 26, 2014 | 0 Comments
Penamaan Semula Jalan Di Kuala Lumpur  | Kenyataan Media telah dikeluarkan oleh pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur mengenai tindakan penamaan semula jalan di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur sempena nama Raja-Raja yang pernah ditabal sebagai Yang Di-Pertuan Agong.


 DBKL tukar nama jalan
Sekadar gambar hiasan - DBKL tukar nama jalan

Nama Baru Jalan Di Kuala Lumpur


NAMA JALAN LAMA
NAMA JALAN BARU
 Jalan Duta  Jalan Tunku Abdul Halim
 Jalan Khidmat Usaha  Jalan Sultan Haji Ahmad Shah
 Jalan Ipoh (dari persimpangan Jalan Segambut
 hingga Persimpangan Jalan Pahang)
 Jalan Sultan Azlan Shah
 Persiaran Duta  Persiaran Tuanku Syed Sirajuddin
 Jalan Khidmat Setia Dan Jalan Ibadah  Jalan Sultan Mizan Zainal Abidin
 Lebuhraya Mahameru  Lebuhraya Sultan Iskandar
 Persiaran Mahameru  Persiaran Tuanku Ja'afar
 Jalan Semarak  Jalan Sultan Yahya Petra

Kerja-kerja pemasangan papan tanda baru akan bermula pada 26 November 2014


-----------------------------------------

Diharap semua pengguna jalan-jalan tersebut dapat membiasakan diri dengan penggunaan nama baru ini. Untuk maklumat bagi Penamaan Semula Jalan Di Kuala Lumpur ini, sila layari www.dbkl.gov.my





Design By dikbee | Powered By Blogger