Idea untuk hadiah perkahwinan | Kamera

Dik bee | Friday, August 15, 2014 | 4 Comments
Hola semua, 

Idea untuk hadiah perkahwinan | Kamera | Lepas raya ni, mesti banyak dapat undangan rumah terbuka kan. Tak kurang juga jemputan kenduri kahwin. Jika yang kahwin tu di kalangan rakan-rakan atau ahli keluarga, takkan nak pergi dengan tangan kosong kan. Jadi, apa hadiah yang terbaik untuk dihadiahkan kepada rakan baik atau ahli keluarga korang yang akan mendirikan rumah tangga tu?

Kamera Di Lazada Malaysia


Pernah tak korang terfikir untuk memberi hadiah  kamera kepada mereka yang mendirikan rumahtangga? Mesti tak kan kerana tentu korang rasa kamera adalah satu gadjet yang mahal. Tapi, tahukah korang kamera adalah salah satu hadiah yang sesuai untuk hadiah perkahwinan kerana mereka boleh gunakan semasa percutian bulan madu, tambahan pula sekarang musim selfie. Jadi, kamera adalah satu idea untuk hadiah perkahwinan yang istimewa kan. 

Bagi sesiapa yang ingin membeli kamera sebagai hadiah perkahwinan, korang boleh layari Lazada Malaysia untuk pilihan kamera yang comel dengan harga yang berpatutan serta diskaun yang menarik. Sesekali beri kelainan pada hadiah perkahwinan. Boleh kongsi beli dengan kawan-kawan.

1. Instant Camera

Idea untuk hadiah perkahwinan | Kamera


2. Canon Camera

Idea untuk hadiah perkahwinan | Kamera


Aksesori Kamera Di Lazada Malaysia


Bagaimana pula jika yang berkahwin tu dah ada kamera? mesti korang fikir takkan nak bagi kamera lagi, ye tak? Ha, apa kata korang belikan aksesori kamera pula sebagai altenatif. Di Lazada Malaysia pun ada jual pelbagai jenis aksesori kamera dengan harga yang murah . Antara bag kamera yang cantik ni :

1.  Camera Bag

Idea untuk hadiah perkahwinan | Kamera

Amacam? dah dapat idea untuk hadiah perkahwinan ? Korang boleh layari Lazada Malaysia untuk memilih barangan yang berkenan di hati. Selamat membeli... adios




Cover Version : Indah Beraya di Desa | Shiha feat. Ieda Majed

Dik bee | Thursday, July 24, 2014 | 1 Comments
Hola semua,


Cover Version : Indah Beraya di Desa | Shiha feat. Ieda Majed



Cover Version : Indah Beraya di Desa | Shiha feat. Ieda Majed


Wahai perantau-perantau di kota
Pulanglah ke desa berhari raya
Ayah serta bonda amat mengharapkan
Kepulangan mu di hari bahagia

Dalam kerinduan ayah dan bonda
Segala juadah disediakan
Mengharap pulangnya anak yang tersayang
Usaha 'pakar' hati orang tua

( korus 1 )
Indahnya beraya di desa
Kaya dan miskin sama meraikan
Mengikut kemampuan diri-sendiri
Bergembira

( korus 2 )
Kunjung-mengunjung wajib amalkan
Bertukar juadah tanda berjiran
Sebuah desa bagaikan bersaudara
Oh seronoknya

Teruskan amalan desa di kota
Kunjungi jiran di hari raya
Kesibukan kerja bukannya alasan
Kita beraya selama sebulan

( ulang dari mula hingga akhir )



Kredit :

Facebook : https://www.facebook.com/voxscapemy
Twitter : https://twitter.com/voxscapemy
Instagram : @voxscapemy
Email: info.voxscape@gmail.com



Pesawat MAS MH17 Terhempas Di Ukraine Dipercayai Ditembak

Dik bee | Friday, July 18, 2014 | 0 Comments
Hola semua,

Pesawat MAS MH17 Terhempas Di Ukraine Dipercayai Ditembak | Tanggal 17 Julai 2014 kita semua dikejutkan dengan berita mengenai Pesawat MAS MH17 yang terhempas di Ukraine dipercayai ditembak. Dilaporkan kesemua penumpang dan anak kapal seramai 298 orang maut dalam kejadian ini. Saya bagi pihak Lovely Bee ingin mengucapkan salam takziah kepada ahli keluarga mangsa. 

Keadaan Kawasan Pesawat MAS MH17 terhempas di Ukraine dipercayai ditembak


Pesawat MAS MH17 Terhempas Di Ukraine Dipercayai Ditembak


Senarai penumpang Pesawat MAS MH17 mengikut negara 


Pesawat MAS MH17 Terhempas Di Ukraine Dipercayai Ditembak


Menurut sumber Berita Harian, penasihat kepada Menteri Dalam Negeri Ukraine, Anton Gerashchenko, dalam laman facebook berkata pesawat MAS MH17 itu dipercayai ditembak jatuh oleh pemisah di ruang udara Ukraine menggunakan peluru berpandu Buk, sejenis peluru berpandu darat ke udara. MAS pula melalui laman facebook, mengesahkan pihaknya terputus hubungan dengan pesawat itu ketika kedudukan terakhir pesawat berkenaan di ruang udara Ukraine dan terhempas di sana.

Lakaran Alat Peluru Berpandu Buk yang dikatakan digunakan untuk menembak pesawat MAS MH17


Pesawat MAS MH17 Terhempas Di Ukraine Dipercayai Ditembak


Tragedi Pesawat MAS MH17 Terhempas Di Ukraine dipercayai ditembak di sempadan Russia berlaku pada ulangtahun Ke 17 pesawat itu yang mana mula beroperasi pada 17 July 1997 dan berakhir pada malam tadi waktu Malaysia pada 17 July 2014. Semoga ahli keluarga mangsa tabah dengan dugaan ini. Salam Takziah...

sumber : Reuters, Media Sosial 



Download Destination Malaysia Mobile Apps | Get Discounts On Kuih Raya Purchases

Dik bee | Wednesday, July 16, 2014 | 0 Comments
Hola semua,


Download Destination Malaysia Mobile Apps | Get Discounts On Kuih Raya Purchases | Tahukah anda dengan memuat turun Aplikasi Telefon Pintar Destination Malaysia, anda boleh menikmati potongan harga sehingga 10 peratus untuk kuih raya, kek, kek cawan dan makanan sejukbeku dari Kedai Kek Fancy Oven?

Ini yang perlu anda lakukan:

1.       Muat turun Aplikasi Telefon Pintar Destination Malaysia:

Download Destination Malaysia Mobile Apps | Get Discounts On Kuih Raya Purchases

Download Destination Malaysia Mobile Apps | Get Discounts On Kuih Raya Purchases

Download Destination Malaysia Mobile Apps | Get Discounts On Kuih Raya Purchases


2.       Kunjungi:

          Fancy Oven
13G, Persiaran Utama Suria Tropika,
Taman Suria Tropika,
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan.

 3.       Tunjukkan Aplikasi Telefon Pintar Destination Malaysia semasa membuat pembayaran dan nikmati potongan harga atas semua pembelian!


4.       Kongsikan kegirangan ini dengan keluarga dan rakan-rakan!


Sekiranya anda tidak memiliki telefon pintar atau tablet, baca dan cetak artikel tersebut: http://www.destinationmalaysia.my/SitePages/Article.aspx?id=115 dan bawa bersama ke Fancy Oven. Tawaran sah sehingga 26 Julai 2014.

Selamat Hari Raya!




Kuih Raya : To bake or not to bake ? | Fancy Oven

Dik bee | Wednesday, July 16, 2014 | 0 Comments
Hola semua,

Kuih Raya – To bake or not to bake ?  | Fancy Oven | As we are fasting our way into the third week of Ramadhan, surely most of us are already looking for kuih raya to bring back to the kampong and to leave some at home for Hari Raya visits by friends, colleagues and neighbours. Of course, hats off to those who made an extra effort to bake their own cake and cookies. For the working and busy crowd, we always opt for ‘kuih tunjuk’. Yes, the kuih that we can simply point at and ask, “How much is it?”. And Ramadhan is the perfect moment for some of us to earn extra pocket money by selling kuih raya. 

Kuih Raya – To bake or not to bake ? | Fancy Oven


Kuih raya, just as rendang, lemang and ketupat for most of us, is a must-have at every home. When our Hari Raya guests are full from constant ketupat/lemang binging from house to house, they never turn down an offer of kuih raya. The children are often eager to raid each jar, bottle and container to see the kuih raya variety. The mothers are usually interested in the recipes and the usual killer question, ‘Beli ke buat sendiri?’. Haha! Such is kuih raya story to most of us. Surely most of you can imagine the lovely sight of pineapple tarts (either the rolled- type or flower-shaped ones); semperit with red cherry, kuih bangkit, kuih siput, biskut Arab, biskut Mazola, marble cookies, London almond, just to name a few. For the family of Javanese descent such as myself, we also serve various types of chrispy chips (kerepek), rempeyek, halwa betik (sugared-papaya cutlets) and agar-agar kering (dried jelly). 



Kuih Raya – To bake or not to bake ? | Fancy Oven
Kuih raya trend has also gone through various phases of transformation. As the years progress we see more colours, more flavours and more recently kuih raya has evolved into something more luxurious including cupcakes, cheese tarts and mini-cakes. Who can resist the smooth texture of beautifully-crafted pastries rolling in your mouth with each bite? Either the rich chocolate-y taste or the hint of salty cheese, or even the sweet fruity flavours, there is always a kuih raya that will suit your taste bud.


And this Raya season, download our Destination Malaysia mobile apps to enjoy 5 to 10 percent discounts on top of already-marked down pastries and kuih raya from Fancy Oven. Just flash your smartphone/tablet showing your Destination Malaysia mobile apps upon payment. 


Fancy Oven was founded in 2012 when owners, Marhana and Fadzly wanted to buy a birthday cake for their daughter. Marhana took baking classes soon after and orders from family and friends started to fill in. From a home-based business, they took a step further and registered ‘Fancy Oven’as a company in November 2013. Visit their outlet at 13G, Persiaran Utama Suria Tropika, Taman Suria Tropika, 43300 Seri Kembangan, Selangor and flash your Destination Malaysia Mobile.
Kuih Raya – To bake or not to bake ? | Fancy Oven
Kuih Raya – To bake or not to bake ? | Fancy Oven
Kuih Raya – To bake or not to bake ? | Fancy Oven
Kuih Raya – To bake or not to bake ? | Fancy Oven
Kuih Raya – To bake or not to bake ? | Fancy Oven

Kuih Raya – To bake or not to bake ? | Fancy Oven


Apps for discounts. Terms & conditions apply.

Text: Paris Nurashikin Mohamad Supian
Photos: Fancy Oven



Entri Panas!!

Pinglah.my

Design By dikbee | Powered By Blogger