CABARAN 30 HARI | HARI 3 : SESUATU YANG MENGUATKAN ANDA

Dik bee | Wednesday, September 03, 2014 | 0 Comments
Hola semua,

Cabaran 30 Hari | Hari 3 : Sesuatu Yang Menguatkan Anda | Bila sebut je sesuatu yang menguatkan diri ni, musti la "MAKAN".. dalam entri Cabaran Hari 1 dan Cabaran Hari 2 pun ada mention yang iollsss kuat makan kan. hehe...

CABARAN 30 HARI | HARI 3 : SESUATU YANG MENGUATKAN ANDA

Ni dah kenapa, Cabaran 30 Hari takkan semua pasal makan... hahaha. Tapi nak buat camne kan. Dah memang termaktub yang diri ini kuat makan... Lagipun tajuknya kan Sesuatu Yang Menguatkan Anda. HA, ape lagi kompom la makan kan. Dalam sehari mesti kena makan nasi or something yang berat. Kalau tak, semua benda serba tak kena. Lutut ni pun rasa goyang jek.. Kalau kat ofis lagi ler, trus jem pale otak... haha.. mesti korang tak percaya kan. Nampak je cam tak gemuk tapi kalau timbang, mau meletop penimbang tu. hahahaha...

Diet?? uishhh, dah berkali-kali sebut nak diet tapi hampessss... memang tak menjadi ler. Sehari dua jek semangat, pastu melantak balik. Tambah2 lagi kalau tension, lagi macam-macam nak makan. Bak kata pepatah iollss, 'Ada makanan, ada senyuman'... ehhh... gitu plak ekk... hahahahaha


Cabaran 30 Hari











CABARAN 30 HARI | HARI 2 : 5 CARA MEMENANGI HATI ANDA

Dik bee | Tuesday, September 02, 2014 | 20 Comments
Hola semua,

Cabaran 30 Hari | Hari 2 : 5 Cara Memenangi Hati Anda | Wah, nampaknya cabaran ni dah masuk hari kedua. Hari 1 sahaja sambutan amat menggalakkan. Macam pisang panas. Cian Sue Izza nak melayan semua. hehe... Dah-dah, jom tengok ape pulak task kita hari ni.

Cabaran Hari 2 kena senaraikan 5 Cara Memenangi Hati Anda ... hurm, sebenarnya sendiri pun tak sure sebab iolls ni jenis tak kesah pun. Tapi takpe, meh nak senaraikan 5 yang utama jek...

CABARAN 30 HARI | HARI 2 : 5 CARA MEMENANGI HATI ANDA

  • No 1 : ha, tengok gambaq dah tau kan... kite ni kuat makan. Pulak tu cepat moody kalau lapar. Jadi, senang jek nak memenangi hati kite, bawak je pi makan... hehehehee

  • No 2 : Suka jenjalan dan ambil gambar.. so, sape nak jenjalan ngan kita .... jommmm

  • No 3 : Kalau time ehem2 (sebulan skali je), jangan la buat something yang boleh wat kite marah. Memang gaduh la... huhu 

  • No 4 : Tak suka orang cakap pasal kite kat belakang. Kalau ada pape yang tak puas hati, better tegur terus. Ye la, kengkadang kita pun buat silap gak kan. Inshaa Allah, teguran diterima.

  • No 5 : Suka berkawan dengan semua orang asalkan jujur dan tak hipokrit. Tak suka lah orang hipokrit cenggini


Cabaran 30 Hari


CABARAN 30 HARI | HARI 1 : 1 GAMBAR TERBARU ANDA DAN 5 FAKTA TENTANG DIRI ANDA

Dik bee | Monday, September 01, 2014 | 38 Comments
Hola semua,

Cabaran 30 Hari | Hari 1 : 1 Gambar Terbaru Anda Dan 5 Fakta Tentang Diri Anda | Uikkkk.... hari ni nak join 'Cabaran 30 Hari' berblogging. Satu hari mesti buat entri mengikut tajuk yang ditetapkan. menarikkan... atleast takdek la berabuk blog ni....

Ok, cabaran Hari 1 : 1 Gambar Terbaru Anda Dan 5 Fakta Tentang Diri Anda .. 

CABARAN 30 HARI | HARI 1 : 1 GAMBAR TERBARU ANDA DAN 5 FAKTA TENTANG DIRI ANDA

Fakta Tentang Diri Anda
  • suka bergambar
  • kuat makan
  • moody kalau lapar
  • suka shopping 
  • kuat nanges (sensitip)
Nantikan cabaran esok plak... hehe






DI SINI LAHIRNYA SEBUAH CINTA | TEMA HARI KEMERDEKAAN KE 57

Dik bee | Monday, September 01, 2014 | 4 Comments
Hola semua,

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta | Tema Hari Kemerdekaan 57 | Pertama sekali nak ucapkan selamat hari merdeka untuk semua rakyat Malaysia umumnya dan pembaca My Lovely Bee khasnya. Macammana hari merdeka korang? pegi dataran tak? Selama menyambut kemerdekaan, tak pernah pergi ke sana. Selalu tengok kat tv je. Harap tahun depan dapat pergi... huhu

DI SINI LAHIRNYA SEBUAH CINTA | TEMA HARI KEMERDEKAAN KE 57
kredit foto : Potia Casadelarossa

Tema Sambutan Hari Kemerdekaan ke 57


Untuk tahun ni, tema hari kemerdekaan ke 57 telah dipilih dari lirik lagu Allahyarham Sudirman Hj Arshad iaitu Warisan. Lirik tersebut adalah " Di sini lahirnya sebuah cinta ". Bait lirik ni memberi seribu makna kerana maksud cinta merangkumi pelbagai maksud. Contohnya cinta ahli keluarga, sahabat, sesama bangsa, negara dan juga seluruh makhluk alam. Jom kita hayati lagu Warisan dendangan Allahyarham Sudirman. Selamat Hari Merdeka semua....











Tempahan Blog Design | Zulhilmi Tempoyak

Dik bee | Sunday, August 31, 2014 | 5 Comments
Hola semua,

Tempahan Blog Design | Ceritera Warna Warni Kehidupan | Kali ni tempahan blog dari seorang lelaki yang ensem. Kalau blog lelaki ni tak boleh nak wat berbunga-bunga atau fancy fancy sangat kan. Nak tau sape??? ni dia jejaka tu Zulhilmi Tempoyak, pemilik blog Zulhilmitempoyak dotcom. Konsep nak simple dan sesuai untuk lelaki dan warna pilihan adalah purple dan kelabu.

Tempahan Blog Design | Zulhilmi Tempoyak

Tempahan Blog Design | Zulhilmi Tempoyak

Tempahan Blog Design | Zulhilmi Tempoyak

Jom terjah blog beliau....



Entri Panas!!

Design By dikbee | Powered By Blogger