PENGALAMAN DI KAIO STUDIO | KHIDMAT FOTOGRAFI TERBAIK

20.2.17

PENGALAMAN DI KAIO STUDIO | KHIDMAT FOTOGRAFI TERBAIK | Assalamualaikum semua... Kali ni super excited nak share dengan korang satu pengalaman yang bagi aku memang sangat manis dan ohsem iaitu terpilih sebagai salah seorang blogger untuk sesi photoshoot di Kaio Studio yang terletak di Shah Alam. Perghhhh.... tak dapat bayangkan perasaan masa terpilih tu. Memang happy sesangat tapi dalam masa yang sama rasa nervous sangat uols sebab sape tak kenal dengan hasil kerja Kaio Studio yang letopssss kebabummmm tu kan. Risau aku tak dapat bagi kerjasama yang terbaik sebab aku ni ada masalah kekok bila berdepan dengan kamera. Senang kata memang kayu la kalau pose.. adeiii....

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik

Sebut pasal Kaio Studio, sape tak kenal kan dengan studio photoshoot terbaik di Shah Alam ni. Mereka mempunyai khidmat photography secara White Studio dan Black Studio. Dah banyak portfolio hasil dari ketipan team-team Kaio Studio ni bertebaran di media sosial. Setiap hasil mempunyai sentuhan tersendiri. Really-really adore dengan bakat dan hasil kerja mereka. Kalau korang nak tau, mereka sebenarnya dah mula beroperasi sejak tahun 2012 lagi dan diasaskan oleh Anwar Abdullah atau lebih dikenali dengan nama Kaio. Tu sebab nama studio ni Kaio Studio. Dulu Kaio ni bermula sebagai wedding videographer je. Tapi sekarang dah ada macam-macam servis dah kat Kaio Studio seperti photography dan videography untuk wedding, event, advertising, campaign video, video clip lagu dan juga program TV. Terbaekkkk la...

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
Antara gambar-gambar Klien Kaio Studio

Kalau nak cerita pasal portfolio Video pula, Kaio Studio ni memang banyak la uols... paling ingat video post wedding artis terkenal Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin la. Ala, yang siap naik helikopter tu. Giler Ohsem weiii video tu. Team Kaio Studio la yang buat. Lagi satu, korang tahu tak video Time Freeze atau Mannequin Challenge ?? ha, depa ni la antara pelopor yang buat video cenggini di Malaysia. Hebat tak?? macam mana la diorang buat video tu sampai budak pun jadi freeze. Bukan senang tu nak buat.. Salute la...



Selain dari video-video yang aku sebut kat atas ni, banyak lagi video-video telah dihasilkan oleh Kaio Studio. Meh tengok lagi portfolio dan pencapaian yang telah dicapai oleh Kaio Studio sepanjang pembabitan mereka dalam bidang ni :

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
Pengasas Kaio Studio, Saudara Anwar Abdullah

Sumber di link di bawah

πŸ“· Pemenang Most Glam Fashion Videographer 2015 oleh Majalah Glam.

πŸ“· Kaio Studio juga pernah ke Paris bersama Anuar Zain untuk sesi penggambaran muka depan majalah Fashion & Travel.

πŸ“· Pernah ke Cairo, Mesir untuk sesi photoshoot bersama pereka fesyen ternama tanah air iaitu Ezuwan Ismail.

πŸ“· Antara pereka fesyen yang pernah mendapatkan khidmat dan sentuhan karya kreatif dari Kaio Studio adalah Lynda Rahim, Wandpa, Melinda Looi dan Zawara.

πŸ“· Selain dari itu, ramai para selebriti dan jenama-jenama pakaan ternama juga tidak melepaskan peluang untuk mendapatkan khidmat dari Kaio Studio seperti Creacion by Dato Siti Nurhaliza, Adriana Yariqa (Jenama dari Singapura), Miasara Couture, Lumiere Concept dan ramai lagi.

Untuk tahu lebih lanjut dan melihat karya-karya fesyen dari Kaio Studio, korang boleh klik link kat bawah ni.

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
http://www.kaiostudio.com/category/fashion/

PENGALAMAN PHOTOSHOOOT BERSAMA BLOGGER DI KAIO STUDIO

Berbalik kepada cerita pasal pengalaman aku photoshot dengan team Kaio Studio ni, seriusly aku salute dengan mereka. Mana taknya, sabar je melayan kerenah kami para blogger yang giler-giler ni. Mana taknya, 20 orang kot total blogger yang datang. Tambahan pulak dapat yang jenis pose kayu macam aku ni. Nak pose pun pikir 3-4jam.. haha (tipu je). Nasib baik team Kaio Studio tetap sabar dan ramah melayan aku ni... Seharian juga la sessi photoshoot tu berlangsung dari pagi hingga petang.

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
Acah-acah model πŸ˜‚

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
Team Kaio Studio banyak beri tunjuk ajar untuk pose

Hari tu aku memperagakan dua pasang baju dari Zacheela dan muka aku dimakeupkan oleh MUA Fatin. Kedua-duanya nanti aku review kemudian ekk tapi apa yang aku nak cakap, outfit dan make up aku hari tu sangat-sangat aku suka. Bayangkan dengan hasil sentuhan mereka ditambah pulak dengan ketipan lensa yang letops dari Kaio Studio, aku memang sangat-sangat berpuas hati dengan hasilnya. Seriusly bukan nak puji diri sendiri tapi memang aku terasa macam artis dah. Tak percaya??? meh tengok gambar-gambar dari Kaio Studio ni :

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
Amboi, tengok ape kat atas tu??

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
Gaya tenung wajah awakkk.. hehe

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
Gaya jalan atas runaway... ewahh

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
Gaya ayu... eh, ayu ke???

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
Gaya merindui seseorang.. eh πŸ™ˆ

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
Dah tak tau nak pose camne dah tapi garu kepala pun boleh.. haha

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
Gaya ala mak datin

Amacam, cantik tak hakak??? aku pun dah tertaste kat diri sendiri. Bayangkan sampai sekarang pun still tak boleh move on tengok gambar sendiri. Haaa..... hebat tak penangan hasil sentuhan dari Kaio Studio ni. So, kalau korang-korang nak guna khidmat Kaio Studio untuk photoshoot memang highly recommended la.. nak tau sebab apa?? Ha, meh baca bawah ni :

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
cepat betul team Kaio Studio proses gambar

Sebab kenapa kena pilih Kaio Studio :

πŸ“ Sentuhan dari team Kaio Studio memang terbaik dan hasil yang memuaskan
πŸ“Team Kaio Studio sangat-sangat peramah dan sangat membantu untuk mengambil mood masa sessi photoshoot sampai kita yang jenis pose kayu ni pun boleh jadi model letops.
πŸ“ Servis mereka sangat cepat. Bayangkan hari ni shoot, esok dah dapat gambarnya. Pantas tak??? (tertakluk kepada hasil perbincangan dua pihak)
πŸ“ Studio dia sangat luas dan selesa. Bayangkan ramai-ramai dalam tu pun tak rasa sesak dan panas hokeyy.
πŸ“ Lokasi Kaio Studio sangat strategik dan parking pun mudah. (rujuk alamat kat bawah)

Pengalaman Di Kaio Studio, Khidmat Fotografi Terbaik
Servis yang ditawarkan oleh pihak Kaio Studio

Berikut pulak antara servis yang ditawarkan oleh pihak Kaio Studio untuk para pelanggan mereka :

1. Wedding photography and videography
2. Corporate photography and videography
3. Commercial video
4. Campaign video and photography
5. Music video

So, apa tunggu lagi korang... kalau nak cari khidmat white studio, black studio, photoshoot atau videography boleh la usha Kaio Studio. Gerenti puas hati dengan hasilnya sebab mereka memang studio photoshoot terbaik yang terletak di Shah Alam. Apa pun meh layan apa kata para blogger yang terlibat dalam sessi photoshoot bersama Blogger tempoh hari di Kaio Studio.


Bagaimana nak hubungi Kaio Studio?

Alamat Studio
KAIO STUDIO AND PRODUCTION SDN BHD,
1-06, Mitea Residence Office,
No.5 Persiaran Sukan, Seksyen 13,
40100 Shah Alam, Selangor.

Boleh waze sahaja ‘KAIO STUDIO’


Instagram :

Facebook page :


You Might Also Like

5 ♥ Surat Cinta ♥

  1. Wah terbaik.... tahniah... boleh simpan pic tu....

    ReplyDelete
  2. Popular gak kaio studio ni. Banyak review yang saya baca.

    Jom masuk bloglist saya, http://lynk.my/w1cm

    ReplyDelete
  3. uihhhhh... dikbee pnya wedding photog ni. :D

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info SEO Reports for dikbee.com
free web site traffic and promotion

Subscribe