Bridal Bouquet : Different Types of Bouquet Shapes and Arrangements | Little Flower Hut

3.9.19

Not all bridal bouquets are arranged equally and similar. Depending on the personal style, preference, choice of flowers, and choice shapes, the bouquets that the bride carries on wedding day are part of the big event. Your Flower Delivery of wedding flowers should cover the required flowers for the decorations and for the bridal bouquet and bridesmaid bouquets. Let your wedding Little Flower Hut Florist make it happen as you wish. Here are the different types of shapes and arrangements for the bride’s hand bouquet :

Bridal Bouquet : Different Types of Bouquet Shapes and Arrangements | Little Flower Hut


Cascade Bouquet

The cascading shape and design of this bouquet gives a very dramatic style. This is a perfect shape to match even the simplest wedding gown. The florist knows which types of flowers and blooms should go for your cascading bridal bouquet. You may choose orchids for the bouquet and paired with vines and flowing greenery.


Hand-Tied Bouquet

Great for Bohemian wedding or rustic wedding, a hand-tied bouquet makes the perfect shape to carry. The wide assortment of flowers and blooms and the assorted colors create such a lovely design, especially when the flowers are tied with a twine, fabric, or ribbon. The flower shop can give you the best choices of flowers for your bouquet.


Round Bouquet

The perfect dome shape of the round bouquet is a great match to the traditional and classic wedding theme. This bouquet is usually designed in monochromatic style in a single or assorted type of flowers. Moreover, many florists create new and modern style of round-shaped bridal bouquet by combining different flowers and different colors in one bouquet.

Bridal Bouquet : Different Types of Bouquet Shapes and Arrangements | Little Flower Hut


Posy Bouquet

One of the most classic and common bridal bouquet designs, the posy bouquet is perfect to fit your small hands. The flowers are tied and wrapped with ribbons all the way down to the stems, giving you soft and comfortable bottom to hold tightly while walking down the aisle. This lovely flower arrangement will complete the accessories for the wedding. 

In choosing bridal bouquet for your once in-a-lifetime wedding, it is really important that you plan for it well. Hiring a wedding florist can help you pick the best bouquet that will complement your gown and your wedding theme. A smaller bouquet is fit for garden or casual wedding while larger and more intricate bouquets are suitable for formal church weddings. Let your florist help you decide for your Flower Delivery of Wedding bridal bouquet.



You Might Also Like

18 Comments

  1. such lovely bridal bouquet..... many choices for one's big big day.. must looks extra beautiful with unique bouquet of flowers..

    ReplyDelete
  2. Allahu..cantik-cantiknya gubahan bouquet dia!

    ReplyDelete
  3. Baru tau ada macam2 jenis bouquet. Yg marina tahu semua bouquet dia cantik2

    ReplyDelete
  4. Wow!!!!!!! Cantiknya bouquet2 nie. Seriously, I suka flower arranging art. Tringin nak belajar. Thanx for sharing babe.

    ReplyDelete
  5. cascade dengan posy bouquet tu cantik! Kadang pemilihan hand bouquet pun penting sebab kalau tak kena dengan pengantin boleh jadi tak sesuai & tak selesa.

    ReplyDelete
  6. Mcm mcm arrangement bunga ,ikut kreativiti , kalau tak kreatif, bolehlah beli kat florist ... malas nak pergi kedai bunga, boleh layan beli online juga kan ..

    ReplyDelete
  7. Nampak cantik bunganya. Baru tahu ada mcm2 jenis bunga yg digunakan ketika wedding. Terima kasih atas perkongsian ya

    ReplyDelete
  8. Cantiknya bunga. Actually nora xpernah tahu pun maksud2 ni semua. Bgaus dik bee kongsikan perbezaan ni.heehhe selama ni main belasah je

    ReplyDelete
  9. Rasanya semua wanita menyukai bunga. Dia ada makna simboliknya sendiri. Saya sendiri kalau dapat bunga memang excited

    ReplyDelete
  10. Eh. Apakah ini petanda? Siap bunga ikat tangan nie?
    hahaha
    Tapi seriously cantiknya gubahan dia - lembut je. Rawlins approved!

    ReplyDelete
  11. Boleh cuba dapatkan sentuhan pakar macam Little Flower Hut ni. Mesti lagi berseri majlis.

    ReplyDelete
  12. cantiknya bouquet dia. memang cair habis kalau dapat ni. hahah. yang pengantin elok jugak cari kat sini supaya ada significant sndiri time kenduri kita tu.

    ReplyDelete
  13. wow nice service!! anytime of occasion pun sesuai utk dptkn service depa ni!! alamakk ble kt nk dpt bunga ni?? dr dikbee pun jadi lahhh (T.T) plss nnt kt wsp awk alamat opis kt ye!!! hahaha

    ReplyDelete
  14. ala.. cantiknya hand buquet tu semua !!!!!! tapi base dia di Singapore kan ? dorang tak de plan nak buka aoutlet di Malaysia ke ?

    ReplyDelete
  15. baru tau sebenarnya bridal bouquet ni ada macam-macam jenis. masa kahwin dulu accept je bouquet yang butik pengantin sediakan. dah la tak lawa pulak tu. hahah

    ReplyDelete
  16. Geram tengok bouguet flower macam ni.. rasa macam nak buat perhiasan bilik je.. hehehe.. bouquet flower ni kalau tiume majlis kahwin ke atau apa-apa occasion pun orang akan order punya.. sebab bunga mencantikkan lagi suasana..

    ReplyDelete
  17. Bunga untuk pengantin ni memainkan peranan tau. Tapi kena cari yang betul-betul sepadan. Busana kita warna apa, saiz badan kita dan tema majlis. Dulu masa zaman akak sanding, akak cari bunga ros segar. Bila dah kelam kabut, akak lupa bunga tangan tu. Duk syok pimpin tangan suami kitaaaa. Hahaha.

    ReplyDelete
  18. They have the cutest bridal bouquet! Sometimes bridal bouquet can be hard to find, because not all the flower shop can create different size of bouquet, I love how versatile Flower Hut can design the bouquet!

    ReplyDelete

Like us on Facebook

Sila Klik

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *