Kempen MAGGI® SAH Malaysia Menghargai ‘Air Tangan’ Rakyat Malaysia

Kempen MAGGI® SAH Malaysia Menghargai ‘Air Tangan’ Rakyat Malaysia | Assalamualaikum semua.. Siapa sini penggemar MAGGI?? Sis yakin setiap rumah mesti ada menyimpan stok MAGGI kan. Boleh dikatakan MAGGI ni menjadi kegemaran seisi keluarga. Macam sis sendiri pun memang dari kecil dah kenal dah MAGGI ni. Paling suka masak MAGGI bila time hari hujan. Bukan apa, bila hirup kuah dia panas-panas memang surrrrr weiii..


Bila sebut pasal MAGGI ni dah lebih lima dekad tau MAGGI ni mendapat tempat istimewa dalam kehidupan rakyat Malaysia. Sejak 1969, produk kegemaran ramai seperti Sos Cili dan Mi 2 Minit MAGGI telah menyatu begitu ramai rakyat Malaysia di rumah, dan menjadi sebahagian penting daripada detik-detik indah mereka menikmati hidangan yang lazat. Ikatan istimewa dengan MAGGI telah menyaksikan jenama ini hadir di 9 daripada setiap 10 isi rumah, sekali gus membuktikan MAGGI sebagai jenama kegemaran untuk menunjukkan kasih sayang menerusi ‘air tangan’ yang disediakan dengan sentuhan peribadi dalam setiap hidangan.


Pada hari Jumaat minggu lalu, sis berkesempatan hadir ke Setia City Mall untuk majlis perasmian Kempen MAGGI Sah Malaysia!. Dalam majlis ini, MAGGI menzahirkan ‘citarasa’ Malaysia sebenar menerusi ‘air tangan’ rakyat Malaysia. ‘Air tangan’ bukan sahaja bermaksud hasil masakan yang lazimnya disediakan untuk orang tersayang, ia juga mencerminkan keprihatinan dan kesungguhan rakyat Malaysia mengeluarkan setiap produk MAGGI. Sememangnya MAGGI dihasilkan oleh rakyat Malaysia, dengan dua kilang pengeluaran di Selangor dan Sarawak, yang bertekad membawakan citarasa tempatan kepada isi rumah di Malaysia.


“Kami benar-benar bangga dan bersyukur kerana berpeluang  menjadi jenama sebutan ramai di Malaysia. MAGGI telah mencipta banyak kenangan indah dan manis bagi rakyat Malaysia dari segenap lapisan masyarakat, menerusi produk yang memberikan citarasa yang digemari ramai. Citarasa ini menjadi kebanggaan jenama MAGGI kerana ia merupakan ‘air tangan’ rakyat Malaysia. Merekalah yang menyediakan sajian dengan penuh kasih sayang dan sentuhan peribadi, yang amat kami hargai. Baik MAGGI Kari telur pecah yang mudah dimasak untuk orang tersayang mahupun Nasi Beriani Ayam untuk majlis kenduri yang menghimpunkan seisi keluarga, semuanya bertujuan mencetus kenangan manis yang dikongsi bersama. Inilah yang menjadikan MAGGI jenama sebenar Malaysia, yang dibuat oleh rakyat Malaysia, untuk rakyat Malaysia,” 
~ Cik. Ivy Tan, Pegawai Eksekutif Perniagaan MAGGI, Nestlé (Malaysia) Berhad ~


Dalam majlis ini seramai empat penggemar makanan telah dijemput untuk mengetengahkan ‘air tangan’ masing-masing dengan menyediakan hidangan lazat menggunakan pelbagai produk MAGGI. Antara yang menarik perhatian ialah gandingan klasik, iaitu Ayam Masak Merah dengan Nasi Tomato yang disediakan secara kreatif dengan sentuhan yang lebih sihat; dan juga transformasi sebungkus paket sederhana Mi Asam Laksa MAGGI kegemaran ramai yang diolah menjadi masakan asli Sabah menggunakan ramuan tempatan, jeruk tuhau. Salah seorang peserta tersebut adalah kenalan sis iaitu Ayraa Aziz. Beliau pula akan memasak Ikan Assam Pedas.


“Kami amat berbangga dengan seluruh rakyat Malaysia yang telah membina MAGGI dari generasi ke generasi. Daripada peladang Kelab Cili Nestlé yang bekerja dengan sepenuh hati di kawasan Pantai Timur, kepada cef-cef berbakat, rakan-rakan sekerja yang berusaha gigih di kilang, wakil-wakil jualan, tenaga pekerja promosi produk dan seluruh pasukan komersial kami yang mewakili citarasa terbaik Malaysia, kami amat menghargai jasa anda. Inilah caranya kami dapat membekalkan produk yang memenuhi jangkaan tinggi rakyat Malaysia secara konsisten, dengan penuh kepercayaan dan kasih sayang,” 
~ En Juan Aranols, Ketua Pegawai Eksekutif Nestlé (Malaysia) Berhad ~


Sempena sambutan ini, MAGGI mengiktiraf beberapa rakan sekerja berdedikasi yang telah berusaha gigih di belakang tabir untuk menyokong jenama kegemaran ramai ini. Antaranya termasuk penanam cili seperti Noraini binti Ismail, yang sentiasa meningkatkan kemahiran dengan teknik perladangan baharu sejak 23 tahun lepas, untuk memastikan tanah yang diusahakannya sentiasa subur dan menghasilkan cili bermutu tertinggi untuk Sos Cili MAGGI, dan Pengurus Jaminan Kualiti Kilang, Mohd Khusaini Bin Awang, yang sepanjang tempoh 27 tahun lepas telah menjamin kualiti dan konsistensi citarasa Mi Kari 2 Minit MAGGI yang digemari rakyat Malaysia. Penghargaan turut diberikan kepada insan-insan lain dengan kisah penuh inspirasi.Secara keseluruhannya memang meriah sangat Majlis Perasmian kempen MAGGI® SAH Malaysia kali ini. Kehadiran para tetamu dengan berpakaian tradisional kelihatan cantik dan anggun. Suasana majlis menjadi gamat apabila turut dihiburkan dengan nyanyian dari penyanyi jemputan. Selepas habis majlis, para tetamu dijemput untuk ke deretan 'Food Truck' bagi merasai pelbagai hidangan berasaskan produk MAGGI.Oh ya, Sepanjang tempoh sambutan ini, MAGGI menyeru rakyat Malaysia untuk berkongsi kisah ‘Air Tangan’ mereka sendiri dengan hashtag #MAGGIAirTanganKita dan tag @maggi.malaysia. Hantaran boleh dibuat dalam bentuk gambar atau video yang memaparkan resipi kegemaran atau detik indah dalam kehidupan mereka melibatkan mana-mana produk MAGGI.


Untuk maklumat lanjut tentang kempen MAGGI® SAH Malaysia, sila layari https://www.maggi.my/ms/aktiviti-maggi/maggi-sah-malaysia/


Post a Comment

0 Comments