Ulangtahun Pertama Dikbee.com

19.12.13

Hola semua,

Ulangtahun Pertama Dikbee.com

Ulangtahun Pertama Dikbee.com | Pejam celik, pejam celik, rupanya dah setahun dah dikbee.com ni wujud. Cepat betul masa berlalu. Sebelum ni blog My Lovely Bee guna www.dikbi.blogspot.com. Sempena ulangtahun pertama ni, aku nak share ngan korang kenangan manis macam mana aku boleh berdomain dotcom ni...

Dulu masa mula berblogging (29/5/2012- entri pertama), tak terpikir pun nak berdot com ni. Buat blog pun just untuk suka-suka jek. Satu hari, masa tengah berblogwalking, ternampak satu blog ni (Silenceblogz.com) buat contest Permainan Dapat Domain Percuma. Bunyi cam menarik jek. Hadiah plak domain, free plak tu. Sape takmo kan. Apalagi, aku pun gigih ler menjoinkan diri. Sakit jugak ler jari jemari aku yang kedompot ni mengklik mouse...hehe... Ini ler hasilnyer (Klik Sini). Tapi bile tengok orang lain punya result, fuyooo.. dasat.. cam xde harapan jek nak menang... So, aku pun biar je la. Ada rezeki, ada la kan...

Tanggal 11/12/12, aku dapat comment dari owner blog silenceblogz.com. Katanya ada surprise untuk aku. Aku pun excited la. Senarai pemenang dah kluar, tapi aku dapat tempat kedua. PELIK... Sebab domain hanya untuk pemenang tempat pertama. Rupanya pemenang tempat pertama Lynn tolak hadiah tu atas alasan tertentu. Dan tanggal 12/12/12 (cantek tak tarikh tu??..hehe) hadiah domain percuma tu diserahkan kat My Lovely Bee... HOYEAAAHHH... (Klik Sini). Setelah berurusan dengan owner blog silenceblogz.com, akhirnya pada 20.12.12 My Lovely Bee telah rasminya menjadi www.dikbee.com (klik sini). Masa tu memang happy sangat. Terima kasih yek awak sebab susah payah berurusan dgn saya. Maklum ler masa tu kan awak umpama dok kat obersea.. Time kita berbeza.... kikiki

Ulangtahun Pertama Dikbee.com

Selepas berdomain dotcom, banyak perubahan berlaku dalam hidup aku. Aku mula mengenali blogger-blogger lain especially keluarga Je's family. Bagi aku, mereka la the best blogger buddies yang aku pernah kenal. Korang memang happening, gile-gile, sengal, senget, macam2 lagi le. Setiap kali gath mesti rasa xmo balik... windu korang semua...

Ulangtahun Pertama Dikbee.com

Selain dari tu, baru baru ni dikbee.com juga dapat berita yang sangat mengejutkan bila mendapat Google Pagerank 4/10... Jangan tanya macam mana boleh dapat sebab aku pun tak tau nak jawab macam mana...hehe.. Alhamdulillah, mungkin ini rezeki dan jugak pendorong untuk aku terus berblogging walaupun blog ni kadang-kadang sempat jugak la bersawang...hehe....

Ulangtahun Pertama Dikbee.com

Macam-macam lagi benda yang terjadi sepanjang setahun ni. Tapi yang tu biarla menjadi kenangan yang indah untuk aku. Kalau nak cite kat sini, kompom berjela2. Mesti korang malas nak baca kan...hehe... Yang penting, dikbee.com telah berjaya menyambung kontrak lagi setahun. yeayyy.... hope next year banyak lagi pencapaian boleh diperolehi... Majulah blog untuk negara!!... ehh, patriotik le pulak...kbai...adios....

Ulangtahun Pertama Dikbee.com
owner My Lovely Bee





You Might Also Like

23 ♥ Surat Cinta ♥

  1. Aku punya dah belated pun lol lupa nak update sebenarnya walaupun dah cecah setahun ber.com eh

    ReplyDelete
  2. Tahniah!! Semoga terus berjaya dan semoga ukhwah yang terjalin semakin erat :)

    ReplyDelete
  3. @Nuzime Si Pari Pari Putih tahniah utk ko jugak... bila nak hapdate memory daun pisang tu??? hehehe

    ReplyDelete
  4. @Dr Fuh perghh... blgger retis mai komen ler... nak sainnnn...hehe. tengkiu, aku pun harap yg sama. sonot kenal ngan korang...

    ReplyDelete
  5. Camat ulang tahun... blog tite tak tau lah tahun ke berapa...huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. wah,tahniah.bestnye dah dapat PR4..baru PR3..huhu

    ReplyDelete
  7. Tahniah akak yg comel super cute ni... semoga perjalanan hidup blog akak akan terus tersinar terserlah. Fuhhh hebat ler akak. Jadi sifu aima jugak ye kak

    ReplyDelete
  8. @♥♥ Nur ♥♥ uiii...mesti dah lama berblogging kan...anyway, thanks

    ReplyDelete
  9. @iu-hazirah haah.. harap tuan blog tu buat lagi kontes mcm ni... hehe

    ReplyDelete
  10. @Nick Nashram ehh... PR3 pun dah kira hebat tau... tahniah

    ReplyDelete
  11. dah 1 tgn ye... tahniah... dan rasaya kalau x menang mungkin ko tak kenal je family...

    ReplyDelete
  12. @baby comel Thanks aima, akk pun byk lagi nak kena blajar ni...hehe

    ReplyDelete
  13. tahniah kak.. pagerank punyalah UP tu..hehe
    selamat ulangtahun pertama..

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe