CANNIS APP : APLIKASI HEBAT BAKAL BERSINAR DI NASDAQ

by - 25.10.18

CANNIS APP : APLIKASI HEBAT BAKAL BERSINAR DI NASDAQ | Assalamualaikum semua.. Pernah dengar tak mengenai satu aplikasi yang menggabungkan 7 fungsi yang sangat menarik. Aplikasi yang aku maksudkan adalah Cannis. Wow, menarik kan. No wonder la tak sampai 2 bulan aplikasi ni telah berjaya mengumpul 100 ribu pengguna. Lagi satu, Cannis juga bakal menjadi bintang terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat.. perghhh hebat.

Cannis App : Aplikasi Hebat Bakal Bersinar di Nasdaq

Mungkin ada juga di antara pembaca kat sini yang masih belum tahu mengenai aplikasi Cannis ni. Tapi jangan risau kerana korang belum terlambat lagi untuk mengetahui apa itu Cannis App. Aku pun sebenarnya baru tahu juga tapi seriusly aku kagum dengan kehadiran aplikasi ni yang mempunyai 7 dalam 1 fungsi dan berjaya menarik perhatian ramai untuk menggunakannya.

Cannis App : Aplikasi Hebat Bakal Bersinar di Nasdaq

Memilih tagline berbunyi "You Think It, We build It!", Cannis merupakan aplikasi mudah alih yang telah membentuk trend aplikasi terkini.Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.

Cannis App : Aplikasi Hebat Bakal Bersinar di Nasdaq

Bertempat di Kuala Lumpur Convention Centre, baru-baru ini satu majlis telah diadakan bagi upacara menandatangi MOU dan sekaligus meraikan para penggunanya. Majlis yang diberi nama "The Upcoming Greatest Star In Nasdaq" sangat meriah dengan kehadiran kira-kira 3000 pengguna Cannis serta turut dihadiri oleh H.R.H. Tengku Puteri Datuk Paduka Seri Hajah Zahariah Binti Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah.

Cannis App : Aplikasi Hebat Bakal Bersinar di Nasdaq

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Dato 'Ching Eu Boon perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan preventif dan industri kecantikan. Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

"Kami sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O."

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.

Cannis App : Aplikasi Hebat Bakal Bersinar di Nasdaq

Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi yang paling banyak dimuat turun. Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar. Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.


Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O


App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.

Cannis App : Aplikasi Hebat Bakal Bersinar di Nasdaq

Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.


Rakan Strategik Cannis


Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (凯 优 影视 控股 有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 资 股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.

Cannis App : Aplikasi Hebat Bakal Bersinar di Nasdaq

Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.

Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang, diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia.

Cannis App : Aplikasi Hebat Bakal Bersinar di Nasdaq

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app


You May Also Like

0 ♥ Surat Cinta ♥