Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh

12/08/2019

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh | Assalamualaikum semua.. Hujung tahun ni sis pasti ramai yang akan pergi bercuti kan. Maklum la cuti sekolah kan. Mana yang bekerja pula pasti time ni la nak habiskan baki cuti tahunan kan. Tapi ke manakah destinasi yang harus dikunjungi?? Ha, kaau korang masih belum tahu nak ke mana, apa kata pack semua barang dan jom bercuti sambil manjakan diri di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh.

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh

Pasti ramai yang tahu mengenai Herbaline kan. Bagi yang tak tau lagi, HerbaLine ni dah beroperasi selama 18 tahun untuk pakej Spa wajah sahaja tapi mereka dah semakin berkembang dan menawarkan konsep rawatan kecantikan dan kesihatan 3 dalam 1 dengan menggabungkan 3 entiti di bawah 1 bumbung. Kini selaras dengan pelan perkembangan HerbaLine Wellness Group serta peningkatan permintaan perkhidmatan spa dan kesihatan di kalangan pengguna, kumpulan itu telah membuka HerbaLine Wellness Sanctuary di Ipoh yang mempunyai reka bentuk dalaman yang bergaya dan moden.

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh

Ha, semua tahu kan yang sekarang ni seruan kerajaan iaitu "Cuti-cuti Malaysia" dan menggalakkan rakyat melancong di dalam negara sendiri. Jadi jika sesiapa yang ingin merancang untuk bercuti sambil rehatkan minda boleh la datang ke HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh kerana di sini menyediakan pelbagai kemudahan untuk percutian yang sempurna selaras dengan tagline mereka iaitu “Eat Well, Look Well & Live Well”.

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh

Berdasarkan tagline mereka dan ditambah pula dengan perkhidmatan yang ditawarkan pasti membuatkan pengunjung merasai pengalaman yang sukar dilupakan. Ye la, selalu kita bercuti mesti cari tempat makan dan shopping je kan. Ha, kali ni kita buat kelainan sikit dengan sessi manjakan diri di spa. Pasti badan akan jadi lebih segar dan berseri-seri. Berikut adalah 3 entiti yang berada di bawah 1 bumbung yang ada di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh :


Sojourn Guest House


Dengan tagline “Like home but better", Sojourn yang berasal dari bahasa Perancis bermaksud "penginapan singkat" menawarkan pengalaman santai buat para tetamu bagi menikmati percutian seperti di rumah. Di sini terdapat 41 buah bilik bermula dari bilik Superior yang sederhana hingga bilik Signature Family yang luas dan mewah.

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh

Setiap tingkat mempunyai ruang lounge sendiri dan memaparkan konsep yang selesa dan sesuai untuk mereka yang membawa anak-anak. Kiranya sudut untuk keluarga bersantai la sementara menunggu ibunya memanjakan diri di Spa.

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh

Bagi mereka yang bermalam, berikut adalah jenis bilik utama (merujuk kepada tarif bilik untuk butiran harga): -

✔ Superior Twin/King Room
✔ Queen/King/Family Triple Room
✔ Premier Twin/King Room
✔ Duplex King/ Family Triple Room
✔ Junior Family Room
✔ Signature Family Home

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh


Semua bilik dilengkapi dengan kemudahan asas seperti peralatan mandian, peti keselamatan, pengering rambut, tuala, seterika dan papan, berus gigi dan tampal, TV, selipar serta botol kaca air sebab botol kaca lebih mesra alam sekitar.

Kemudahan lain yang disediakan: -
Roof Garden (3rd Floor) - Tempat santai yang dikelilingi oleh kehijauan adalah sempurna untuk perhimpunan yang selesa dan intim.
Bilik Dobi (Tingkat 3) - Membuka 24 jam setiap hari untuk kemudahan tetamu Sojourn sahaja.
Dewan Persidangan (Tingkat 1) - Ruang yang sesuai untuk mesyuarat, acara, bengkel atau perhimpunan.


HerbaLine Facial Spa

Selalu kalau kita pergi ke spa kena jadi ahli ataupun kena ambil pakej kan tapi di HerbaLine Facial Spa pelanggan hanya perlu membayar perkhidmatan yang diambil sahaja. Tu yang best kan sebab kita bebas untuk menggunakan khidmat mereka tanpa ada paksaan untuk susulan.

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh

Antara perkhidmatan yang ditawarkan di HerbaLine Facial Spa adalah seperti pelbagai pembersihan, pelembab dan mengangkat wajah atau Rawatan Urut Badan - dilengkapi dengan layanan tambah nilai seperti kaki garam laut mandi, terapi spa ikan, minuman sulingan detoks dan lain-lain. Pasti tubuh rasa segar je kan selepas beberapa jam manjakan diri kat sini.

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh

Oh ya kat sini ada juga menyediakan Therapy Bed Hot Antioxidant yang menggabungkan Teknologi Kesihatan mutakhir dari Jepun, kemudahan ini menawarkan pengalaman meremajakan dengan pelbagai manfaat kesihatan.


Mama Kim Wellness Kitchen

Mama Kim Wellness Kitchen menawarkan menu komprehensif dengan falsafah "Where Healthy Is Yummy". Resipi yang sihat dengan konsep sayuran 80% dan daging 20% ​​dalam satu hidangan membuat Mama Kim menjadi pilihan untuk mereka yang mahukan hidangan yang lazat dan sihat.

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh

Setiap pengunjung yang datang akan dilayan dengan segelas enzim buah-buahan segar yang menyegarkan sejuk yang terdapat dalam 2 rasa iaitu buah naga dan buah nenas. Minuman enzim ini pasti akan memberi sistem imun badan dan tahap antioksidan menjadi rangsangan. Mama Kim di Ipoh juga mempromosikan buah segar tempatannya yang terkenal, Pomelo yang memudahkan akses kepada buah segar yang lazat untuk para tetamu.
Prinsip hidangan Mama Kim termasuk:
✔ 5 warna utama
✔ Bahan-bahan segar
✔ Tiada MSG
✔ Tiada tepung putih
✔ Tiada gula, kurang garam, kurang goreng dalam.
✔ Nutrisi seimbang
✔ 80% sayur-sayuran / 20% daging purata

Bercuti Sambil Manjakan Diri Di HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh

So, siapa yang nak bercuti sambil manjakan diri boleh la datang ke HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh. Berikut sis kongsikan alamat dan juga waktu operasi untuk memudahkan korang membuat perancangan :

Address :
HerbaLine Wellness Sanctuary Ipoh
No 145, Jalan Sultan Abdul Jalil,
Greentown, 30450, Ipoh, Perak
Tel :+605-249 1333 

Facebook: herbaline.my

Sojourn Online Booking :

Sojourn Business Hour :
Mon~Sunday – 24 hours

HerbaLine Facial Spa Business Hour :
Mon~Friday 10:30 am – 8.30pm
Saturday 10.00am – 7.00pm
Sunday & PH 10.00am – 6.00pm

Mama Kim Business Hour :
Daily 8.00am – 10.00pm

Mama Kim Website :




You Might Also Like

1 Comments

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *

Like My Facebook Page

Follow My Social Media

Subscribe