Coolblog Cawangan Ke-263 Dibuka Di Ampang Point Shopping Centre

10/19/2021 Dikbee 0 Comments

Coolblog Cawangan Ke-263 Dibuka Di Ampang Point Shopping Centre | Assalamualaikum semua.. Perasan tak lately ni cuaca panas lain maciam. Aish kalau dapat pekena something yang dapat sejukkan tekak kan best. Terus teringat Coolblog. Yumm yumm sedapnyaa. Ahaa, bila sebut pasal Coolblog ni sis ada berita baik untuk warga Ampang sebab Coolblog telah membuka cawangan ke-263 mereka di Ampang Point Shopping Centre. Design outlet Coolblog ni dan yang terbaru di Ampang Point ni bagi sis nampak comel dengan warna pink. Sempat la sis berposing depan outlet ni buat kenangan. hehe

Coolblog Cawangan Ke-263 Dibuka Di Ampang Point Shopping Centre

Alhamdulillah, majlis perasmian bagi pembukaan cawangan Coolblog ini disempurnakan oleh Y.A.M. Tunku Ali Redhauddin Ibni Tuanku Muhriz, Pengerusi, Coolblog Dessert Sdn. Bhd semalam. Turut hadir ialah Datuk Dr. Radzali Hassan, Pengerusi, Persatuan Francais Malaysia (MFA), Dato' Zahriah Abdul Kadir, Naib Pengerusi, MFA dan Encik Ahmad Faizal Mohamed Noor, Ketua Pegawai Eksekutif, MFA.

Coolblog Cawangan Ke-263 Dibuka Di Ampang Point Shopping Centre
(Dari kiri) Sueli Lew, Ketua Pegawai Eksekutif, Coolblog Dessert Sdn Bhd, Y.A.M. Tunku Ali Redhauddin Ibni Tuanku Muhriz, Pengerusi, Coolblog Dessert Sdn. Bhd. dan Datuk Dr. Radzali Hassan, Pengerusi, Malaysian Franchise Association (MFA) merasmikan pembukaan Coolblog cawangan Ampang Point.

Walaupun majlis diadakan dalam musim pendamik dan mengikut SOP tetapi tetap tidak membantutkan acara tau. Seronok dapat berkongsi kemeriahan bersama Coolblog di mana pembukaan ini adalah cawangan yang ke-16 yang dibuka untuk tahun 2021 manakala 16 lagi cawangan pada akhir tahun ini. Coolblog berbesar hati berkongsikan antara senarai lokasi cawangan yang akan dibuka selepas AMpang Point. So, korang yang berhampiran dengan lokasi ni boleh la serbu nanti ye. Ni antara senarainya :

Selangor - Puncak Jalil, Lotus's Ara Damansara, Hero Market Bandar Puteri Jaya, Pasaraya Big Serdang
Kuala Lumpur - BHP MRR2, BHP Jalan Kepong
Pahang - Tunas Manja Transit Point
Johor - Pasaraya Nirwana Tongkang Pechah
Kedah - Kompleks Perniagaan Gurun

Coolblog Cawangan Ke-263 Dibuka Di Ampang Point Shopping Centre

"Coolblog komited untuk menyediakan minuman pencuci mulut yang berkualiti tinggi dengan harga yang berpatutan di kawasan berdekatan anda. Penampilan dan nuansa baru yang ditampilkan adalah sebahagian daripada inisiatif penyegaran jenama Coolblog untuk meningkatkan keterlihatan jenama, cawangan Ampang Point direka secara ergonomik untuk meningkatkan pengalaman dan kepuasan pelanggan, menjadikan setiap kunjungan ke Coolblog adalah pengalaman yang menyeronokkan."
"Selain itu, Coolblog, sebuah jenama francais pemenang pelbagai anugerah dengan program francais yang berpatutan, komited untuk membantu bakal usahawan dalam merealisasikan impian mereka memulakan perniagaan sendiri dengan menjadi francaisi Coolblog. Beberapa francaisi telah bersama Coolblog selama beberapa tahun dan memiliki rangkaian cawangan Coolblog."
~ Sueli Lew, Ketua Pegawai Eksekutif Coolblog ~

"Sebagai syarikat tempatan, kami amat berbangga melihat betapa setianya pelanggan kami terhadap jenama dan produk kami. Walaupun menghadapi cabaran disebabkan pandemik, Coolblog tetap utuh bertahan kerana dedikasi pelanggan kami, komitmen warga kerja kami serta sokongan yang berterusan dari francaisi kami, yang kebanyakannya telah bersama kami selama lebih dari 8 tahun."
~ Y.A.M. Tunku Ali Redhauddin Ibni Tuanku Muhriz, Pengerusi, Coolblog Dessert Sdn. Bhd ~

Coolblog Cawangan Ke-263 Dibuka Di Ampang Point Shopping Centre

Percaya tak kalau sis cakap yang Coolblog ni dah 15 tahun beroperasi? Yes, tanpa sedar dah 15 tahun Coolblog menjadi jenama minuman pencuci mulut halal tempatan. Coolblog terkenal berinovasi menghasilkan minuman dengan inspirasi tempatan dan antarabangsa untuk para pelanggan. Sebagai contoh, kolaborasi bersama FarmFresh untuk minuman kathira dan smoothie susu kurma pada bulan Ramadan yang IaIu, serta smoothie perisa durian dan cendol sempena Hari Malaysia. Korang dah try ke belum? Kalau belum meh lekaih ke Coolblog. Pssttt.. dengar kata bulan november ini, Coolblog akan melancarkan smoothie buah-buahan bertenaga tinggi pertama bersama Red Bull. Ha, nantikannnn..

Coolblog Cawangan Ke-263 Dibuka Di Ampang Point Shopping Centre

Bagi pelanggan yang datang masa majlis pembukaan ni, ada promosi 'Buy 1 Free 1' dan berpeluang memenangi hadiah dari cabutan bertuah 'Prize Spinner' tau. Hadiah yang dimenangi termasuk baucar Coolblog, minuman percuma dan barangan menarik. Untung betul. Sape yang terlepas jangan sedih, ada lagi promosi 'Buy 1 & Get 2nd Drink at 50% Off" dalam tempoh 7 hari. So, warga Ampang yang berhampiran sila jangan lepaskan peluang ni untuk datang beramai-ramai ke Coolblog di Ampang Point.

Coolblog Cawangan Ke-263 Dibuka Di Ampang Point Shopping Centre

Bagi yang jauh, next time kalau ada lagi pembukaan cawangan baru di kawasan berhampiran, kena serbu tau. Serius berbaloi promosi mereka. Boleh follow rapat-rapat sosial media Coolblog untuk info terkini.



0 Comments:

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

10/18/2021 Dikbee 13 Comments

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu | Assalamualaikum semua... Amboi, tengah packing barang ke tu?? Sejak rentas negeri dibenarkan ramai yang dah mula keluar untuk bercuti bersama keluarga atau rakan-rakan. Ye la, dah lama sangat duduk di rumah kan. So, ini lah masanya untuk merehatkan minda sambil menikmati keindahan alam. Ye, sis paham ramai yang dah kebosanan asyik terperap kat rumah malah ada yang dah sampai tahap depresi. Sis sendiri pun dah 2 tahun tak pergi bercuti. Last sis bercuti ke Hatyai pada awal tahun 2020. Jadi inilah masanya untuk pergi travel.. yayyyy..

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

Namun sejak pandemik Covid-19 melanda, dah tentu kehidupan kita tak seperti dulu. Kini kita perlu membiasakan diri dengan amalan norma baharu dan banyak perkara perlu dipraktikkan dalam kehidupan seharian kita seperti sentiasa memakai pelitup separuh muka (face mask) bila keluar rumah, penjarakan fizikal sekurang-kurangnya 1 meter, sentiasa amalkan kebersihan diri seperti sentiasa basuh tangan dan menggunakan hand sanitizer. Selain dari itu, kita juga perlu mengambil vaksin serta sentiasa mengimbas MySejahtera di mana-mana lokasi. Aish, kalau sis nak senaraikan banyak lagi sebenarnya 'Standard Operating Procedure (SOP)' atau dalam Bahasa Melayu nya adalah Garis Panduan & Operasi Standard yang perlu kita patuhi sejak wabak Covid-19 menular di seluruh dunia.

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

Okay, berbalik kepada topik travel, sis pasti ramai yang dah mula mengemas bagasi (luggage) masing-masing. Namun memandangkan kita akan travel dalam norma baharu maka ada beberapa barangan tambahan yang perlu dibawa ketika travel. Macam sis sendiri secara personally tak pernah bawa barangan ni kalau pergi travel sebelum ni. Tapi sekarang memang sis akan pastikan kelima-lima barangan ni ada dalam bagasi. Barulah rasa lega nak pergi travel. Nah sis kongsikan apakah barangan tersebut :

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu


1) Pelitup Separuh Muka (Face Mask)

Kalau dulu pakai pelitup separuh muka (face mask) ni time jerebu teruk je. Tapi sekarang bila melangkah keluar je dari rumah memang kena pakai face mask. Ini adalah kerana virus Covid-19 boleh merebak melalui udara. Jadi pemakaian pelitup separuh muka diwajibkan sebagai langkah pencegahan dari jangkitan virus Covid-19.

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

Di pasaran ada macam-macam jenis face mask. Ada yang jenis 3 ply, 4 ply, fabrik dan tak kurang juga jenis yang mahal. Macam sis pakai jenis biasa yang 3 ply je tapi sejak varian Delta menular sis akan pakai 2 lapis yang 3 ply punya untuk lebih selamat. Kebetulan sis beli stok banyak so habiskan dulu la mana yang ada kan. Tapi seeloknya guna yang 4 ply. Kalau pakai sekali dengan Face Shield lagi bagus. Memandangkan bila travel ni kita akan kerap keluar, sila bawa face mask extra ye sebab kita kena tukar selalu. Ingat, jangan repeat pakai tau... no no no...

2) Hand Sanitizer Dan Tisu Basah (Wet Tissue)

Semenjak Covid-19 melanda, kebersihan diri amat perlu dititikberatkan. Setiap kali balik ke rumah perlu mandi manakala tangan pula perlu kerap dibasuh dengan sabun. Tapi kalau tengah travel, susah pula nak cuci tangan selalu kan. Jadi sebagai alternatif, penggunaan Hand Sanitizer sangat diperlukan. Tak perlu yang saiz besar, cukup botol kecil. Tak kisah jenama apa pun tapi sis prefer yang jenis spray sebab senang nak sembur pada tangan dan juga permukaan yang akan kita sentuh seperti tombol pintu, meja dan lain-lain.

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

Biasanya kalau ke mana-mana sis mesti bawa tisu tapi sejak Covid-19 melanda sis lebih prefer bawa tisu basah. Bukan apa, lebih mudah untuk wipe permukaan yang akan sis sentuh. Ye la, virus covid-19 ni kita tak nampak dan kita juga tak tahu siapa yang pernah sentuh tempat yang sama kan. Jadi sebagai langkah keselamatan, sis akan sembur dengan sanitizer dan lap dengan tisu basah.

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

3) Kit Ujian Kendiri COVID-19 (Self-Test Covid-19 Test Kit)

Ok, yang ni keperluan yang baru sahaja disarankan oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia. Kalau sebelum ni kena buat swab test untuk mengetahui sama ada kita telah dijangkiti Covid-19. Uish, seram tau kena jolok hidung tapi sekarang di pasaran sudah ada Kit Ujian Kendiri COVID-19 (Self-Test Covid-19 Test Kit). Yang sis bawa ni jenis ujian menggunakan air liur so tak perlu jolok hidung. 😅

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

Sebelum travel ke mana-mana kita perlu membuat ujian kendiri Covid-19 untuk memastikan kita tidak dijangkiti virus Covid-19 dan supaya kita juga bukan pembawa virus. Bukan tu je, adalah perlu untuk membawa Kit Ujian Kendiri COVID-19 semasa travel sebab senang nak check kalau-kalau masa travel ada simptom-simptom seperti demam atau hilang deria bau. Jika ada simptom, cepat-cepat buat test tau.

4) Pulse Oximeter dan Termometer

Kalau sebelum ni bila travel selalunya sis akan bawa ubat-ubatan asas untuk demam, cirit-birit, batuk dan selsema tapi sekarang ada 2 keperluan kesihatan yang sis turut bawa iaitu Termometer dan Pulse Oximeter. Sejak Covid-19 melanda, setiap hari sis akan check suhu badan dan juga paras oksigen. Jadi bila travel takkan taknak check kan. So, 2 barang ni perlu juga dibawa bersama. Mudah untuk pantau kesihatan diri setiap hari.

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

5) Produk Untuk Kesihatan Dan Kecergasan Badan

Sepanjang musim pandemik melanda ni memang sis risau sangat kalau jatuh sakit. Jadi bagi membantu memastikan kesihatan badan sis mengamalkan pengambilan produk kesihatan. Dalam banyak-banyak produk di pasaran, sis memilih AFYAA Hayyiba kerana terpikat dengan kandungan bahannya serta banyak testimoni yang berpuas hati dengan produk ini.

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

Apa yang menarik mengenai AFYAA Hayyiba adalah ia hanya menggunakan bahan-bahan semulajadi terdiri daripada tumbuh-tumbuhan dan bahan makanan sunnah. Bukan tu je, bahan ramuan yang digunakan adalah halal serta dijamin bersih dan berkualiti. Perkara ini diakui oleh Prof Dr Abdul Malik Musharat selaku Gov. Liason Halal Consultant AFYAA.

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

Macam yang sis cakap kat atas, sis jatuh hati dengan AFYAA Hayyiba kerana kandungan bahan utama nya iaitu ramuan eksklusif Thymocid®️ Ekstrak Habbatus Sauda dari Amerika Syarikat dan Polypeptide-k (PPk™️) Ekstrak Biji Peria buatan Malaysia. Semua orang mesti tahu kan Habbatus Sauda ni sangat bagus untuk kesihatan badan dan membantu dengan bertindak sebagai pengantioksida dan anti-radang. Manakala peria pula sangat bagus untuk membantu mengurangkan paras gula dalam darah. Selain itu ada juga bahan kandungan lain seperti Ekstrak Gymnema Sylvestre, Ekstrak Kayu Manis, Ekstrak Mengkudu, Ekstrak Misai Kucing, B-Kompleks dan Kromium.

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

Sejak amalkan AFYAA Hayyiba ni memang sis rasa lebih bertenaga dan cergas. Biasanya kalau dah lama terperuk kat rumah ni rasa badan lemau je kan. Tapi sekarang ni dah nampak perubahan, kurang mengantuk dan badan rasa segar je. Nampak bantal pun dah tak hirau dah. So, memang sis takkan miss untuk consume setiap hari. Saiznya di dalam pek kecil mudah untuk dibawa ke mana-mana. Nak consume pun tak susah. Hanya koyakkan sachet dan minum terus. 1 sachet untuk 1 hari. Lagipun time travel kan kita memerlukan energi yang tinggi serta kesihatan yang optimum tambah-tambah pula time pandemik ni kan. Maka AFYAA Hayyiba memang sangat-sangat membantu kerana ia dapat meningkatkan stamina dan juga imuniti dalam badan. Baru la seronok nak travel dan menikmati keindahan alam.

Jatuh Cinta Dengan Produk AFYAA


Oppsss terpromote lebih pulak pasal AFYAA ye. Tapi demi pembaca kesayangan sis, ni kira bonus la untuk korang sebab sudi baca entri sis kali ni. Yeahhh "Sharing is Caring" gichuuu. By the Way, korang pernah dengar AFYAA? Bagi yang belum pernah dengar, AFYAA merupakan sebuah syarikat yang menghasilkan produk bagi menanamkan nilai hidup dengan sihat. AFYAA juga turut memberi pengguna kaedah terbaik untuk mengekalkan kesihatan, melalui penggunaan ramuan sunnah yang sangat digalakkan dalam Islam. Ha, tahu tak siapa founder AFYAA? Masih ingat dengan angkasawan Malaysia yang pertama ke angkasa lepas? Ya, Dato’ Dr. Sheikh Muszaphar Shukor merupakan founder AFYAA. Beliau juga merupakan seorang doktor bedah ortopedik.

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

Mesti korang hairan kenapa sis cerita pasal AFYAA kan. Sebenarnya sis dah jatuh cinta dengan AFYAA sejak consume AFYAA Ryndu. Kalau korang nak tau inilah rahsia sis untuk kelihatan lebih anggun walaupun hakikatnya tahun ni sis dah masuk usia 40 tahun. Sama seperti tagline AFYAA Ryndu 'Rahsia Yang Nyata Dan Unggul'. Pssttt... Now untuk pembaca setia sis, ini bukan rahsia lagi tau. hihi

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

Ok, nak share sikit pasal AFYAA Ryndu ni. Ia diperkaya dengan ramuan premium seperti Red Orange Complex, Ekstrak Yis Torula, Ekstrak Biji Anggur, Superoxide Dismutase, Vitamin C dan Zink Sitrat. Apa yang bagusnya AFYAA Ryndu ni dapat membantu melindungi kulit sis dari sinaran UV, mengekalkan keanjalan kulit serta menjadikan kulit lebih cerah dan berseri-seri. So, kalau nak travel ni of course sis akan bawa AFYAA Ryndu sekali. Takde la risau nak tadah muka bawah terik matahari. hehe

5 Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel Dalam Norma Baharu

Jadi ni la sharing sis untuk kali ni. So, kalau korang dah merancang nak travel tu boleh la sediakan semua barang-barang keperluan ni ye. Happy tu happy juga tapi jangan lupa, virus Covid-19 pun happy juga nak menyambut kita. Sama-sama lah kita berganding bahu menjaga kesihatan diri dan juga memutuskan rantaian jangkitan Covid-19. Akhir sekali, jaga diri jaga SOP.. adioss...

Jika ada yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai AFYAA, boleh rujuk di sini :


13 Comments:

Resipi Honey Mustard Salmon Guna Air Fryer

10/08/2021 Dikbee 0 Comments

Resipi Honey Mustard Salmon Guna Air Fryer | Assalamualaikum semua.. Alkisah resipi ni sis buat masa PKP aritu. Maklum la time tu kan tak boleh dine-in. So, bila tekak teringin nak makan yang sedap-sedap, kena la masak sendiri. Tapi bagus juga, dapat juga sis belajar masak kan. Nooo, bukan sis tak pandai masak tapi ada certain-certain menu biasanya makan kat kedai je. ahakkk...

Resipi Honey Mustard Salmon Guna Air Fryer

Jadi bila tekak nak makan salmon, gigih la sis google resepi. Dalam banyak-banyak cara masak salmon, sis pilih resipi Honey Mustard Salmon sebab caranya mudah dan kebetulan bahan pun ada kat rumah. Lagipun resipi ni mudah nak buat sebab guna air fryer je. Tak payah leceh nak masak, merecik bagai. So, tanpa buang masa, nah sis kongsikan cara masak Honey Mustard Salmon menggunakan air fryer :

Resipi Honey Mustard Salmon

Hidangan utama :
500g Salmon
1 sudu olive oil
3 sudu honey mustard kewpie
1 sudu jus lemon
1/2 sudu black pepper
1/2 sudu thyme
1/2 sudu parsley
1/2 sudu serbuk paprika
Garam secukup rasa

Hidangan sampingan :
6 btg Asparagus
6 biji Tomato ceri (belah 2)
1 sudu olive oil
1/2 sudu lada sulah

Resipi Honey Mustard Salmon Guna Air FryerResipi Honey Mustard Salmon Guna Air Fryer

Cara masak :
1. Bersihkan salmon dan potong ikut saiz yang diingini
2. Campurkan semua bahan di dalam mangkuk dan gaul hingga sebati
3. Sapukan dengan rata atas salmon
4.Letakkan salmon atas aluminum foil dan bakar dalam air fryer dengan suhu 160°c selama 20-30 minit.
5.Sementara itu, panaskan pan.
6.Masukkan Olive oil
7.Tumiskan asparagus dan tomato ceri
8.Taburkan lada sulah dan kacau sebentar
9.Tutup api
10.Bila salmon masak, siap untuk dihidang bersama sos Honey Mustard Kewpie dan hirisan lemon

Resipi Honey Mustard Salmon Guna Air FryerResipi Honey Mustard Salmon Guna Air Fryer

Amacam.. Mudah kan nak buat. Dah la mudah, sedap pulak tu. Serius bila makan rasa sedap macam kat restoran. Tambah pula sis letak side dish buah tomato dengan asparagus. Dah macam menu kat restoran 5 bintang gichuuu. Nampak gayanya next time boleh la buat lagi. Serius senang Honey Mustard Salmon Guna Air Fryer. 

Resipi Honey Mustard Salmon Guna Air Fryer

Korang pun jangan lupa cuba tau 😍


0 Comments:

Santai Hujung Minggu Menikmati Aloft’s Awesome Afternoon Tea

10/05/2021 Dikbee 0 Comments

Santai Hujung Minggu Menikmati Aloft’s Awesome Afternoon Tea | Assalamualaikum semua.. Setelah sekian lama tak berjumpa akhirnya dapat juga sis bersua muka dengan my partner in crime. Siapa lagi kalau bukan Kak Mas. Sebenarnya dia ni ex-housemate sis tapi sekarang dah jadi housemate balik. Happy sangat sebab takde la sis bosan sorang-sorang kat rumah. So, sebagai meraikan kehadiran Kak Mas, kami decide untuk makan-makan kat luar.

Santai Hujung Minggu Menikmati Aloft’s Awesome Afternoon Tea

Memandangkan kami dah lama tak jumpa, mesti la nak cari tempat yang selesa dan santai untuk duduk minum-minum sambil berborak sakan. Jadi sis memilih lokasi WXYZ yang terletak di Aloft Kuala Lumpur Sentral sebab sis dapat tahu sekarang mereka telah membenarkan dine-in untuk menikmati Aloft’s Awesome Afternoon Tea dengan syarat dah lengkap vaksin. Lagipun sis memang suka environment di Aloft Kuala Lumpur Sentral ni. Sangat selesa dan tenang. Makanan kat sini pun sedap-sedap tau.

Santai Hujung Minggu Menikmati Aloft’s Awesome Afternoon Tea

Bila sampai je WXYZ, seperti biasa kena la scan mysejahtera dan suhu dulu. Ruangan di WXYZ ni juga luas dan ada penjarakan di antara meja. So tak perlu khuatir. Kami disapa mesra oleh staff kat situ dan terus sis minta untuk menikmati hidangan Aloft’s Awesome Afternoon Tea. Sambil-sambil menunggu makanan tiba, sis ambil peluang untuk melihat sekitar kawasan situ. Happy bila tengok kelibat tetamu yang datang. Ye la, dah lama tak keluar rumah kan. sesekali kena la juga keluar untuk rehatkan minda.

Santai Hujung Minggu Menikmati Aloft’s Awesome Afternoon Tea

Apabila makanan sampai, teruja tengok dekosi hidangan Aloft’s Awesome Afternoon Tea ni. Semuanya cantik, comel dan disusun di dalam sangkar burung. Dalam hidangan ni ada 2 jenis iaitu savoury and sweet delights seperti homemade classic and raisin scones, Crab Roll on Compressed Watermelon with Olive Dust, Smoked Salmon on Toast sprinkled with Lumpfish Roe, Rolled Asparagus & Turkey Ham with Herb Ricotta, Apple Crumble Muffins, Black Forest Roulade dan banyak lagi.

Santai Hujung Minggu Menikmati Aloft’s Awesome Afternoon Tea

Santai Hujung Minggu Menikmati Aloft’s Awesome Afternoon Tea

Santai Hujung Minggu Menikmati Aloft’s Awesome Afternoon Tea

Hidangan ni termasuk dengan air teh tapi kalau nak order air minuman lain pun boleh juga. Macam biasa sis ni hantu Latte jadi sis pun laju je la order. Lama tak pekena latte. Bancuh sendiri tak sedap. Ahakkk.. Kak Mas macam biasa la. Dia tak minum kopi so teh just nice for her.

Santai Hujung Minggu Menikmati Aloft’s Awesome Afternoon Tea

Santai Hujung Minggu Menikmati Aloft’s Awesome Afternoon Tea

Macam biasa mesti korang nak tau harga kan. Aloft’s Awesome Afternoon Tea set ni berharga RM128+ dan setiap set ni portion untuk 2 orang makan. Aloft’s Awesome Afternoon Tea ni boleh dinikmati setiap hujung minggu antara pukul 2pm hingga 5pm di WXYZ, Aloft Kuala Lumpur Sentral. Bagi yang ingin dine-in wajib lengkap vaksin manakala take away dan delivery juga ada disediakan. Disarankan untuk buat reservation dahulu ye sebab seat limited. Boleh call (03) 2723 1154 atau email kulal.b&f@marriott.com to book. Info lanjut boleh rujuk Aloft Kuala Lumpur Sentral.


0 Comments: