Ada Apa Di Hari Raya...

31.10.12

Hola semua,
Cak!!
Akhirnya keluar jugak entri pasal raya..
Bukan apa, sibuk sket la 2-3 hari ni..
So, idea pun gak kureng sket..huhu

Ramai rakan2 blogger yg dah share entri pasal raya korban kan..
ada yang tunjuk lembu, kambing, menu raya & gambar family..
kali ni, saya nak share suasana hari raya Bee pulak..
hihi..

Pagi Raya

Lepas solat sunat Aidiladha, kami semua berkumpul kat rumah
Hari ni takde acara korban kat masjid coz ada solat Jumaat
Semua lembu akan disembelih pada keesokan hari
Dengar kata ada 9 ekor lembu.. 
banyak tu..

Kebetulan pula raya haji kali ni semua turn kena kat belah kitorg
Apalagi, hepi la mak bila anak2 kesayangannya ada
kecuali abg yg terpaksa bekerja tp x jauh dari rumah la..


Family saya tak ramai sgt la.. 
Gambar ni tak masuk family abg (cuma wakilkan anaknya ajer)
& sorang adik yg terpaksa jadi photographer coz timer camera rosak..


Sesi bermaafan ngan bonda tercinta..
aik, sempat lagi berposing depan camera padahal mak cam dah feeling2..
Maafkan saya mak..hihi


Saya sayang mak...


Ha, yang ni plak anak sedara saya yg very2 notty 
Selalu buli makteh nyer..huhu


Kalau anak sedara nyer notty, mak sedara nyer pulak gedikksss
Berposing sakan..
Maklum ler, masa raya puasa ari tu tak sempat nak berposing 
coz lepas solat sunat trus kena masuk dapur..
Ha, kali ni balas dendam le nak melaram...
ngeh3x

Menu Raya

Raya kali ni menu kitorg simple ajer
Nasi Impit
Rendang ayam (seb baik sempat snap gambar b4 abis)
Rendang kerang
Sambal udang
Hati lembu masak kicap
Sup lembu
Biskut raya

 p/s : Ni je la yang mampu saya share... 
korang plak cmne?? 
share la sket suasana raya uollss...




You Might Also Like

5 ♥ Surat Cinta ♥

  1. meriahnya...suke2...

    kita tahun ni beraya kat fast food je, tak balik kampung...huwaaa

    ReplyDelete
  2. @therosputih ala, yeke.... Tp che rosputih x payah tempuh jem... Adoi, tension je...

    ReplyDelete
  3. aduii....semuanya sedap...
    bestla...
    time raya.3mangkuk jue makan rendang daging..hiikkkk

    ReplyDelete
  4. @Jue Jaynee kitorg tak wat rendang daging coz dah buat sup.. mmg sedap, terpaksa la skip diet...huhu

    ReplyDelete
  5. bestnya..siap bergambar..eh,,ada kuih raya *biskut*.. semangat betul dia raya..hehe

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe