Produk Serai Wangi Atasi Masalah Semut Dan Lipas

8.7.15

Produk Serai Wangi Atasi Masalah Semut Dan Lipas | Adoi, tension rasanya pagi ni. mana taknya, malam tadi sekali lagi dia kacau masa aku tido. Selalu takat terbang-terbang kat lampu je tapi malam tadi agak melampu sebab dia dah sampai tahap merayap kat kaki.... hadoiiii.... geli weiiii....


Produk Serai Wangi Atasi Masalah Semut Dan Lipas


Kalau korang nak tau, kat rumah aku ni ada dua masalah berkaitan makhluk atau serangga kenit ni. Satu masalah semut dan satu lagi lipas. Maklum la duduk rumah apartment ni memang susah sikit nak control. Kot celah mana dia masuk pun tak tau. Kalau semut tok sah cerita la. Pantang lepa sket makanan atau minuman, cepat jek dia datang. Nasib belum pernah jumpa Cik TI @ tikus je lagi. Kalau ada, memang tak tido malam la dibuatnya..


Produk Serai Wangi Atasi Masalah Semut Dan Lipas
Haaa. jangan nak dok intai sangat ekk...

Produk Serai Wangi Atasi Masalah Semut Dan Lipas
hadoiii, dia dah panggil sanak saudara plak dah


Takpe-takpe, selama ni aku bagi can kat depa ni dok tumpang free kat rumah ni. Tapi lepas peristiwa malam tadi, tiada maap bagimu. Aku kena buat sesuatu ni. Tambahan plak next week nak cuti raya. Karang aku balik kampung, ada plak yang buat open house kat sini. Aku pun dok godek la google. Abis semua tips, petua dan cara untuk halau serangga atau makhluk perosak ni a.k.a semut, lipas dan tikus aku baca sampai la aku terjumpa sesuatu ni... jeng jeng jeng


Ha, aku berkenan kat satu produk ni la. Katanya produk ni boleh mengatasi masalah dengan menghalau makhluk perosak ni dari rumah kita. Produk ini tidak mendatangkan kesan sampingan pada manusia dan tidak bahaya pada kesihatan. Ia sesuai digunakan pada bila-bila masa, di mana-mana dalam pelbagai keadaan. Kandungan utama produk ni adalah dari Serai Wangi (Citronella Grass) atau dalam nama saintifikya Cymbopogon Nardus. Korang nak tau produk ape? Nanti aku update kat blog, facebook, Instagram ngan Twitter ekk. Boleh usha kat bawah ni :

Facebok : Dik Bee
Instagram : @dikbee 
Twitter : @dikbee 



You Might Also Like

9 ♥ Surat Cinta ♥

  1. serai wangi memang berkesan... Farah pun dah cuba....

    ReplyDelete
  2. Untuk penyelesaian jangka masa pendek boleh guna serai wangi. Saya guna umpan berantai yang mana satu koloni semut dan lipas akan terhapus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkkk... maksudnya busut semut tu ke?

      Delete
  3. Boleh ek?..penah try yg spray tp x berapa berkesan..maybe salah cara pakai kot..thanx sbb share

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh, bila guna serai wangi, serangga halus ni x mau masuk umah sbb bau dia

      Delete
  4. Nyaris tak sembur aerosol kat skrin laptop ni tadi . Ingatkan real tadi xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat nak letak yg 3D tp tak dapek la pulak... hahah

      Delete
  5. done follow sini..
    http://muslimahsejati96.blogspot.com

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe