NIGHTS OF FRIGHT 4 KEMBALI MENGHANTUI DI SUNWAY LAGOON

24.10.16

NIGHTS OF FRIGHT 4 KEMBALI MENGHANTUI DI SUNWAY LAGOON | Assalamualaikum semua... Sekali lagi tahun ni Nights Of Fright 4 kembali menghantui Di Sunway Lagoon. Jadi aku pun mencabar diri untuk pergi sekali lagi tahun ni sebab tahun lepas dah pergi... Best tau.. Korang boleh baca entri tahun lepas kat sini :


Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Nights Of Fright 4

Tahun ni Nights Of Fright 4 dengan bertemakan "Face Your Fears" akan menampilkan gabungan hantu-hantu dari pelusuk Asia, Modern Dystopian dan juga Hollywood. Wah, macam makin ramai je hantu yang berkumpul kat sini. Bersiap sedia la nanti bila masuk ke dalam tu. Kat luar iye la mampoo lagi nak pose senyum bagai kan.. 

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Tak sabar nak masuk tapi kat luar pun dah seram.. acaner tu?? haha

Sebelum masuk, memandangkan masa kami pi ni adalah hari launching Nights Of Fright 4, so ada ucapan dari penganjur dan juga gimik dari hantu-hantu yang tak sabar nak masuk Sunway Lagoon.

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Perasmian Nights Of Fright 4 

"This is one of the most sought after events in our calender and this year's installment of Nights Of Fright is the most exciting one yet. We have a new list of horrifying attractions that are inspired by a combination of popular Asian and international folklores that will send chills down your spine. The park will be opened on selected nights during this annual event encouraging everyone who dares journey through the many horrifying attractions during this spooky October" - Mr Sean Choo, General Manager of Sunway Lagoon

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Ucapan Mr Sean Choo

"Our goal this year is to bring guests of Nights of Fright 4 face with their fears. We have incorporated a larger Asian theme to the attractions, which will engage and satisfy local horror fans. This, mixed with the scary nuance of Kevil Hill, and the Hollywood panache of the Ghostbusters Advanture, will ensure that NOF4 is the biggest Nights of Fright yet and is one you do not want to miss" - Mr Lynton V. Harris, Chairman and Global Creative Director of The Sudden Impact Entertainment Company

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Ucapan Mr Lynton V. Harris

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Gimik perasmian

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Antara hantu-hantu yang ada di Nights Of Fright 4

Woo.. tengok Majlis Launching pun dah terasa dah aura seram. Tu belum masuk kat dalam lagi. Ada 8 buah rumah hantu, 6 buah kawasan yang menyeramkan dan 11 buah tempat permainan yang dibuka pada waktu malam. Aku sarankan korang datang secara berkumpulan sebab lebih seronok especially time nak masuk rumah hantu tu. Ha, time tu la korang nak test tahap ketakutan kawan korang kan. Boleh jadi modal untuk membahan setahun tau.. hahahaha..

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Peta Nights Of Fright 4

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Rumah Hantu : Malaya High School

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Rumah Hantu : Chaonei NO. #81 in UV3D

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Rumah Hantu : Kevil Hill

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Rumah Hantu : The Ghostbuster Advanture Live

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Rumah Hantu : Horrorwood Studios

Yang kat atas tu antara rumah hantu yang kami masuk hari tu. Giler seram berbanding tahun lepas sebab kali ni hantu dok kat luar kandang tau. Pulak tu duduk kat bucu-bucu sebalik dinding plak tu. Mana tak terkojut kan... eh, takmo cite lebih-lebih la.. korang kena mai dan rasai sendiri baru best. 

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Scream Park

Ni pulak kat kawasan 'Scare Zones' di mana ada banyak hantu-hantu berkeliaran. Tapi jangan risau, walaupun hantu-hantu kat sini berwajah scary, tapi suka bergambar. Ha, jangan terkejut kalau dalam gambar korang nanti ada terselit penampakan. hehe

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Bergambar dengan hantu

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Ni hantu rempit ke?? lawa helmet.. hehe

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Awak, jangan pukul saya... takuttt

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Eeeee.... Hantu Joker

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Sian awak, nak darah ye...

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Awak ni comel la

Selain berjumpa dengan hantu-hantu yang menyeramkan, kat sini juga ada kaunter untuk menilik nasib dan juga kaunter untuk make up muka. So, kami pun kerumun la nak tengok jugak kan macam mana wanita tu menilik nasib seseorang tapi tak reti la nak paham camne. Untuk yang lukis muka tu pulak, boleh la kalau sesiapa nak make up muka ikut tema hallowen. So, xde la kena sergah ngan hantu sebab dia mesti ingat kita kawan dia... hehehehe...

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Fourtune Teller

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Make Up corner

Honestly, malam tu kami tak puas round keseluruhan tempat ni. Disebabkan dah pukul 11.00pm lebih so kami pun kena bergerak keluar. Nampaknya kena pergi lagi ni. Masa nak keluar tu, terjumpa pulak dengan Ewal juara AF 2014. Ekceli dah lama kenal dia since 2013 lagi sebab kami pergi event bersama-sama. Kini dia dah jadi artis terkenal dah. Good Job Ewal.. and good uck for your future. 

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Geng Blogger yang datang

So, kalau korang nak pergi ke Nights Of Fright 4, masih sempat lagi kerana weekend ni adalah minggu akhir. Dapatkan tiket segera dan rasailah sendiri pengalaman yang menyeramkan di dalam Sunway Lagoon. Dapatkah korang mengatasai perasaan takut tu? So, kena la cuba sendiri ye... 

Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon
Nights Of Fright 4 Kembali Menghantui Di Sunway Lagoon

Harga tiket :
1 Pax RM58
2 Pax RM80 (Sunday only)
Student RM50
Promotion RM120 (1 admission Sunway Lagoon & 1 NOF4 ticket)
(*strictly for 12 years and above)

Tarikh :
7-31 Oktober 2016

Masa :
7.30pm hingga 11.30pm

Website :

Facebook :

Instagram :

#NOF4 #faceYourFears #SunwayLagoonNOF4


You Might Also Like

0 ♥ Surat Cinta ♥

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe