STEVIA GLAMOHEALTH ALTERNATIF UNTUK PENGGANTI GULA

11.11.16

USAHA KURANGKAN GULA DENGAN STEVIA GLAMOHEALTH | Assalamualaikum semua.. Bila masuk aje bulan November ni bermakna umur aku pun akan bertambah satu tahun. Please take note tarikh lahir aku bulan ni ye.. So, mohon korang-korang stanby hadiah untuk aku. hahaha... ceh, dah tua-tua ni still nak orang bagi hadiah ke?? Just joking ye uolssss.... Bagi aku, hadiah tu tak penting. Cukup la kalau korang dapat doakan agar aku dimurahkan rezeki dan sihat selalu. 

Stevia GlamoHealth Alternatif Untuk Pengganti Gula
Stevia GlamoHealth

Sebut pasal kesihatan ni, bila umur dah melebihi 30-an aku dah semakin risau. Mana tak nya, peringkat umur begini aku dah kena berhati-hati dalam pengambilan pemakanan. Mana boleh sama dah macam dulu-dulu yang mana aku ni jenis melantak je apa yang ada depan mata. Sekarang kena jaga weiii sebab penyakit zaman sekarang ni mudah menyerang. So, langkah pertama yang aku amalkan ialah untuk  mengurangkan pengambilan gula dalam minuman dengan menggantikannya dengan produk Stevia GlamoHealth.

Stevia GlamoHealth Alternatif Untuk Pengganti Gula
Usaha untuk kurangkan pengambilan gula

Pernah dengar pasal produk Stevia GlamoHealth ? Bagi aku memang pernah dengar pasal produk ni tapi aku tak pernah pulak nak guna. Almaklum la, dah terbiasa dok minum order kat kedai kan. Tapi sejak diperkenalkan dengan produk ni, why not aku berusaha ke arah yang lebih sihat kan dengan mengurangkan pengambilan gula dan gantikan dengan Stevia Glamohealth ni. Sekarang kalau pergi kedai order air minuman tanpa gula dan boleh gunakan Stevia GlamoHealth. Lagipun produk ni bagus bukan sahaja untuk mengurangkan kandungan guna dalam badan. Ada banyak lagi kelebihan lain seperti :

Kelebihan Produk Stevia Glamohealth

✔ Menurun dan mengimbang kadar kandungan gula dalam badan
✔ Menurunkan kadar gula dalam darah, pesakit diabetes dan hypoglycaemia
✔Melawaskan pembuangan air kecil
✔Meningkatkan tenaga dalam badan
✔Membantu sistem penghadaman makanan
✔Membantu mereka yg mengalami masalah insomnia
✔Berupaya mengawal berat badan (Obesiti)
✔Mengurangkan masalah keradangan
✔Menghilangkan sakit tekak kadar segera 
✔Bantu Buang Lemak dan Bina Otot untuk Sado/kaki Gym/Body Builder

Stevia GlamoHealth Alternatif Untuk Pengganti Gula
 Stevia GlamoHealth Pengganti Gula
Nak kongsi sikit la dengan korang apa sebenarnya Stevia ni. Stevia adalah genus yang terdiri daripada 150 spesis herba daripada keluarga bunga matahari atau Astereacea. Stevia juga dikenali sebagai “Pokok Gula” di Malaysia kerana dipercayai boleh mengurangkan dan mengawalkan kencing manis. Stevia merupakan satu-satunya gula atau pemanis semulajadi tanpa kalori. Sebab itu, ia boleh dijadikan sebagai pengganti gula dan sangat sesuai untuk mereka yang ada kencing manis dan berlebihan berat badan. Berikut adalah senarai siapa yang sesuai untuk mengambil produk Stevia GlamoHealth ni :

1. Lelaki & Wanita semua peringkat Umur. (Bayi 0-5 Tahun tak boleh) 
2. Wanita mengandung menghidap kencing manis kerana pembawakan baby.
3. Body Builder (abang sado sedang diet nak bina muscle)
4. Mereka sedang diet Atkins
6. Pesakit Kencing manis
7. Semua lapisan masyarakat dan peringkat umur yg mementingkan kesihatan.

Stevia GlamoHealth Alternatif Untuk Pengganti Gula
Mencegah lebih baik dari mengubati - amalkan hidup sihat

Untuk produk Stevia GlamoHealth ni kandungan nya hanyalah air dan serbuk daun stevia, so memang ia 100% semulajadi dan selamat untuk digunakan. Sila simpan di tempat yang kering dan bersih serta jauhkan dari kanak-kanak.

Cara Guna produk Stevia GlamoHealth

1. Titis dalam minuman atau masakan secukup Rasa
2. Titis 2 Titis dalam mulut sebelum tidur untuk segarkan badan keesokan hari
3. Titis 2 titis ke tekak untuk hilangkan sakit tekak

Stevia GlamoHealth Alternatif Untuk Pengganti Gula
Order air tanpa gula dan gunakan Stevia GlamoHealth

So, kesimpulannya jangan la tunggu dah dapat penyakit baru nak sibuk jaga makan. Better beringat masa sihat ni kan. Bak kata pepatah "Mencegah Lebih Baik Dari Mengubati" kan. Especially untuk penyakit Kencing Manis. Masa tu dah tak guna dah. Nauzubillah, mintak jauh la kan. Gerun bila tengok ada yang terpaksa kena potong kaki gara-gara terkena penyakit ni. So, jom kita potong gula, jangan sampai potong kaki. Menyesal kemudian dah tak guna weiii....

Stevia GlamoHealth Alternatif Untuk Pengganti Gula
Stevia GlamoHealth Bagus untuk kesihatan


Facebook :

Telefon : 
+60 13-673 2012 / 0102826344

Website :

Cash On Delivery : 
Senawang sahaja (Pesona Menawan)

Harga Stevia GlamoHealth :
RM55 (Semenajung Malaysia)
RM60 (Sabah & Sarawak)

Hashtag :
#steviaglamohealth #stevia #pemanissemulajadi #potonggulajanganpotongkaki 
#potonggula #abangsado #glamohealth #steviamalaysia


You Might Also Like

1 ♥ Surat Cinta ♥

  1. betul,mencegah itu lebih baik :)
    tq share kembee

    ReplyDelete

Hubungi Penulis

Name

Email *

Message *

PRchecker.info
free web site traffic and promotion

Subscribe