FLORA SKINCARE BY N'ADORE KHASIAT DARI BUNGA PEONY

23.1.18

FLORA SKINCARE BY N'ADORE KHASIAT DARI BUNGA PEONY | Assalamualaikum semua... Betul la orang kata kekuatan seorang wanita ni sangat luar biasa. Dah banyak kisah kecekalan seorang wanita dalam menongkah arus kehidupan yang sering kita dengari termasuk sesorang yang aku jumpa baru-baru ni sempena pelancaran produk penjagaan kulit miliknya. Kisahnya sangat luar biasa dan sangat-sangat menusuk kalbu. Tapi disebalik kisah itu, beliau tidak berputus asa dan tetap meneruskan perjuangan hidup hingga menjadi seorang wanita yang berjaya. I really admire on her.. 

Flora Skincare By N'Adore Khasiat Dari Bunga Peony
Flora Skincare By N'Adore Khasiat Dari Bunga Peony

Wanita yang aku maksudkan adalah Puan Nadia Zulkifli, pengasas kepada produk Flora Skincare by N'Adore. Beliau yang merupakan anak bongsu dari 5 orang adik beradik dan juga bergelar ibu kepada 2 orang cahaya mata pernah melalui hidup yang sukar di mana beliau telah disahkan mengidap penyakit ketumbuhan otak. Allahu, besar sungguh dugaan yang dihadapi beliau. Bayangkan beliau telah menjalani 2 kali pembedahan besar dan lebih daripada sepuluh kali pembedahan kecil. Namun itu semua bukan penghalang untuk beliau meneruskan kehidupan. 

Flora Skincare By N'Adore Khasiat Dari Bunga Peony
Puan Nadia Zulkifli berkongsi pengalaman beliau

Disebabkan Puan Nadia telah melalui proses perubatan dan pembedahan untuk penyakit beliau, terdapat kesan sampingan terutama di bahagian wajah. Kulit wajah beliau rosak dan terbakar akibat menjalani rawatan radioterapi sebanyak 30 sesi pada muka. Oleh kerana timbulnya perasaan kurang yakin pada kulit wajahnya maka Puan Nadia menghasilkan produk penjagaan wajah Flora Skincare yang menggunakan khasiat dari ekstrak bunga peony.

Flora Skincare By N'Adore Khasiat Dari Bunga Peony
Orang kuat disebalik Flora Skincare

Mungkin ramai yang tidak mengetahui apa itu bunga peony tetapi sebenarnya bunga peony ini mengandungi pelbagai khasiat terutama untuk penjagaan kulit. Antara kelebihan ekstrak bunga peony yang terdapat di dalam produk Flora Skincare adalah :

✔ Mengurangkan hyper pigmentasi pada kulit
✔ Mengurangkan jalur penuaan
✔ Menjadikan kulit cerah dan berseri

Selain dari ekstrak bunga peony, Flora Skincare juga terhasil daripada beberapa bahan kandungan lain seperti :

✔ Minyak argan
✔ Ekstrak kigelia
✔ Ekstrak teh hijau
✔ Aloe Vera
✔ Sumber Vitamin yang baik

Flora Skincare By N'Adore Khasiat Dari Bunga Peony
Set Penjagaan Lengkap Flora Skincare

Untuk pengetahuan korang Produk Flora Skincare merupakan set penjagaan kulit yang lengkap. Kat dalam satu set ni terdiri daripada pencuci muka, pelembab yang melindungi dari sinar UV, serum, toner dan terapi kulit. Jangan khuatir dan ragu-ragu dengan produk ini kerana ia telah mendapat kelulusan KKM, tiada bahan terlarang, bebas dari bahan merkuri serta selamat untuk digunakan terutama untuk kulit wanita Asia. Sesuai dengan khasiat dari bunga peony, pakaging untuk produk Flora Skincare ni pun menggunakan illustrasi bunga peony. Cantik kan kotak dia.

Flora Skincare By N'Adore Khasiat Dari Bunga Peony
Cantik kotak dia

Baru-baru ni aku berjumpa sendiri dengan Puan Nadia Zulkifli sempena Majlis Pelancaran Produk Flora Skincare di The Vilej, Damansara. Dari pandangan kasar beliau memang seorang yang cantik dan sentiasa tersenyum. Tidak kelihatan langsung seperti seorang yang pernah melalui rawatan penyakit kronik sebagaimana seperti pesakit-pesakit yang lain. Rupanya beliau telah disahkan oleh doktor sihat sepenuhnya. Mungkin semua ini berkat dari doa yang tidak putus-putus dari keluarga dan sahabat serta sifat positif yang ada dalam dirinya. Apa pun Tahniah Puan Nadia atas pelancaran produk Flora Skincare. Semoga beliau terus sukses dan terus menjadi seorang yang berjaya di dunia dan di akhirat... 😍

Flora Skincare By N'Adore Khasiat Dari Bunga Peony
Really adore dengan Puan Nadia

Flora Skincare By N'Adore Khasiat Dari Bunga Peony
Ambil aura orang-orang yang cantik... hehe

Flora Skincare By N'Adore Khasiat Dari Bunga Peony
Meriah... tahniah Flora Skincare


Flora Skincare by N'Adore
Harga : RM149





You Might Also Like

19 ♥ Surat Cinta ♥

  1. berbunga2 botol dia..kiut..nama sama ngan kita..harap berjaya sama macam dia..ehhee

    ReplyDelete
  2. Wah menarik la product Flora Skincare ni..harga pun sangat ekonomi..kalau pakai berterusan boleh tak cantik macam tu...suka plak akak tengok Puan Nadia tu..cantik sgt..

    ReplyDelete
  3. Another new product in the market, I love the packaging so pretty.

    ReplyDelete
  4. Masih cannot accept kenapa produk dari local sangat mahal especialy set penjagaan kulit berbanding skincare yang dah ada dalam drugstore seperti hada labo btw I suka sangat dia punya packaging, berbunga-bunga...

    ReplyDelete
  5. Bagus guna bunga peony. Zaman dulu kala famous kot di kalangan bangsawan di China. Boleh la try nanti.

    ReplyDelete
  6. Sweet sangat packaging. Wow bunga peony. Saya suka produk berasaskan tumbuhan ni.

    ReplyDelete
  7. Unik produk no sbb dari peony ! Bunga peony mcm tak pernah dgr haha tapi dah baca khasiatnya ! tqq for the info !

    ReplyDelete
  8. wah produk baru lagi ye..makin putih & gebu wanita malaysia pasni hehe

    ReplyDelete
  9. cantiknya owner dia sis. btw, packaging Flora Skincare nampak cantik. so comel :D

    ReplyDelete
  10. cantiknya packaging dia.. lembut je kaler bunga2 tu.. mesti best ni kan.. harga pun boleh tahan.. mampu la jugak kalau TB nak membeli set nya nanti

    ReplyDelete
  11. Cantik packaging die.. good marketing. Harga pon ok sgt.

    ReplyDelete
  12. bagus produk ni. Yang penting bagus untuk semua jenis kulit

    ReplyDelete
  13. wahhh first time dgr produk ekstrak bunga peony. Mesti best kan produk nie.

    ReplyDelete
  14. Tema yang sangat sesuai dgn brand. Lovely sgt bunga2 flora dan warna pastel.

    ReplyDelete
  15. Banyak betul produk yg ada di pasaran skrg ya. Pengguna kena pandai pilih ikut kesesuaian kulit wajah. Kotak dia bagus n cantik..boleh tarik perhatian org nak membeli

    ReplyDelete
  16. boleh tahan juga harganya untuk 1 set tu. apa pun packaging cantik, bunga2 peony sesuai dengan kandungan produk ni

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  17. Yang penting produk dah dapat kelulusan dan halal maka memang elok untuk semua. Say ajuga kagum dengan kecekalan Puan Nadia. Tahniah di atas kelahiran produk ini.

    ReplyDelete
  18. kisah sedih dia buat dia keluarkan produk yg dia sendiri pakai.. bagus ni

    ReplyDelete
  19. I always love natural products. This is new to me and I would like to try.

    ReplyDelete

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *