Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub

4/03/2021

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub | Assalamualaikum semua.. Setelah setahun kita menempuh dugaan dengan pandemik yang melanda, akhirnya tahun ini kita telah mula membiasakan diri untuk menjalani kehidupan dengan norma baharu. Namun sis pasti ramai yang merindui kemeriahan suasana berbuka puasa dengan keluarga dan rakan-rakan. So, apa kata abadikan hari istimewa di bulan ramadan nanti bersama Me'nate Steak Hub.

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub

Sebut aje Me'nate Steak Hub pasti ramai yang dah tau mengenai restoran ini kan. Ye, Me'nate Steak Hub merupakan antara restoran steakhouse halal yang terbaik di Malaysia. Sis sendiri dah merasai keenakan makanan yang disediakan kat sini untuk buffet ramadan nanti sampai. Fuh.. sedap tau sampai time menaip ni pun still terbayang keenakannya. Cuma kali ni ada beza sikit la di mana Me'nate sentiasa menjaga dan mematuhi SOP yang ditetapkan oleh KKM. Jadi tak perlu risau tau. Ok, mesti korang tak sabar nak tahu apa menu special tahun ni kan. Ha, meh sis kongsikan.

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub

Untuk buffeet ramadan tahun 2021 ni, Me'nate Steak Hub menyajikan lebih daripada 70 menu dan masih mengekalkan menu steak serta makanan barat dan Mediterranean sebagai pilihan utama sajian. Memang rambang mata la nak makan yang mana satu tapi yang pasti korang kena makan menu paling istimewa iaitu Kambing Panggang Bukhari  bersama Nasi Mandhi. Perghh, memang sedap. 

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
Kambing Panggang Bukhari  bersama Nasi Mandhi

Menu lain pula ada Spaghetti Aglio Olio Beef, Fettuccine Chicken Alfredo, Penne Arrabiata, Linguine Alle Vongole, Spicy Black Mussel In Garlic Lemon Sauce, Moroccan Roasted Chicken, Lamb Stew With Carrot & Potato, BBQ Buffalo Wing's, Tomato Baked Meatballs, Terriyaki Chicken Drumettes With Sesame dan banyak lagi.

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
Spaghetti Aglio Olio Beef

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
Fettuccine Chicken Alfredo

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
Penne Arrabiata

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
Linguine Alle Vongole

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
Spicy Black Mussel In Garlic Lemon Sauce

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
Moroccan Roasted Chicken

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
Lamb Stew With Carrot & Potato

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
BBQ Buffalo Wing's

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
Tomato Baked Meatballs

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
Terriyaki Chicken Drumettes With Sesame

Selain dari menu kat atas ni, ada juga menu tempatan bagi memenuhi citarasa bulan ramadan. Ye la, ada sesetengah menu memang dah sinonim sebagai hidangan berbuka puasa kan. Jadi Me'nate turut menyajikan menu seperti Nasi Tomato, Mee Soto, Nasi Himpit, Bubur Lambok, Mee Kari Nyonya, Kueh Teow panas dan pelbagai jenis kuih muih tempatan.

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub

Ha, dah tengok semua menu mesti korang nak tau harga kan. Jujurnya sis cakap harga pakej buffet ramadan 2021 ni sangat berbaloi. Bayangkan menu-menu yang menggiurkan di atas dan disediakan oleh Chef-Chef Me'nate yang berpengalaman boleh dinikmati dengan harga :

RM89.90 untuk dewasa
RM49.90 untuk kanak-kanak
*kanak-kanak berusia 5 tahun dan ke bawah PERCUMA*
*harga tak termasuk cas 6% SST

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub

Murahkan... Tapi nak lagi murah?? ha, korang kena buat tempahan awal sebab Me'nate akan bagi potongan sebanyak 10% hingga 30% bergantung pada terma dan syarat. Fuh, harga dah berbaloi pastu dapat lagi diskaun..wow, lagi la berbaloi-baloi kan.

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub

Oh ya, restoran best macam ni mesti ada pelanggan setia kan. So, bagi memenuhi permintaan pelanggan yang menggemari daging premium, Me'nate Steak Hub turut memperkenalkan pakej makanan barat premium yang boleh dinikmati seisi keluarga dengan harga yang berpatutan iaitu hidangan Group Steak Family Platter. Ada 2 pilihan sama ada Set A (premium family package) dan Set B (Super Premium Family Package). Portion dia besar tau dan boleh dimakan sehingga 5-6 orang.

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub

Dalam setiap set Family Platter ni ada sehingga 11 menu dan hidangan pemanis mulut (dessert) akan diberi secara percuma dari kaunter buffet. Jadi sesiapa yang teringin nak makan hidangan daging premium masih boleh menikmatinya di bulan ramadan nanti. Jangan risau, kualiti penggunaan daging dan bahan-bahan yang digunakan masih dikekalkan dan pasti akan menambat selera para pelanggan setia. 

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub

Selain dari buffet ramadan, kemeriahan untuk berbuka puasa bersama Me'nate juga boleh dirasai di rumah dimana kita boleh membeli produk sejuk beku jenama Meatlab. Mana la tahu tak berkesempatan nak ajak keluarga berbuka di Me'nate kan so boleh la dapatkan Meatlab sebagai juadah berbuka di rumah ataupun nak masak masa hari raya Aidilfitri nanti pun boleh. Wahh, curlasss kan. Orang hidang rendang kita hidang Meatlab. Ada 5 pilihan iaitu BBQ Beef Ribs, Lamb Shank, Marinated Lamb, Lamb Shabu dan Peri-peri Chicken. Nak jugak hidang rendang?? Takpe, raya nanti Meatlab akan memperkenalkan Rendang Daging edisi terhad sempena ramadan dan Aidilfitri.

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
Lamb Shank

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
Lamb Shabu

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub
BBQ Beef Ribs

So, apa tunggu lagi guyss. Rancang la sesi berbuka puasa bersama kesayangan di Me'nate Steak Hub. Setakat ni ada 7 cawangan iaitu di Setapak, Ampang, Bangi, Shah Alam, Seremban, Melaka dan Johor Bahru. Tapi cawangan kat Ampang tak buat buffet ramadan tau tapi mereka menghidangkan menu istimewa Heavenly Lamb dan Heavenly Beef bersama Nasi Bukhari (boleh dimakan 4-5 orang) serta pakej istimewa Group Steak Iftar (boleh dimakan 5-6 orang) dan pakej istimewa Iftar (boleh dimakan 2 orang).

Buffet Ramadan 2021 : Menu Istimewa Berbuka Puasa Di Me'nate Steak Hub

Andai kata ada mana-mana syarikat atau badan korporat ataupun individu yang ingin bekerjasama dengan Me'nate untuk menganjurkan Majlis Amal seperti berbuka bersama anak yatim boleh juga hubungi pihak Me'nate. Ada diskaun korporat tau. So, boleh dah start bincang dengan mereka.

Untuk maklumat lanjut atau membuat tempahan boleh hubungi :

Pakej Buffet Ramadan . Pakej Group Steak . Ala Carte
Setapak  +6019 3911 047
Shah Alam +6019 4771 047
Bangi +6019 2611 047
Seremban +6014 3511 047
Melaka +6014 6040 047
Johor Bahru +6013 7510 347

Pakej Heavenly Beef/Lamb . Pakej 2 Pax . Pakej Group Steak . Ala Carte
Ampang +6016 8795 947


You Might Also Like

2 Comments

  1. Kambing panggang dia buat terliur...semua makanan kat sini best2 kan..jemput singah
    https://www.mommyfiqa.com/2021/04/mamas-choice-product-rangkaian-produk.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best makanan kat sini... sedap western kat sini

      Delete

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *

Like My Facebook Page

Follow My Social Media

Subscribe